Test/Review – Zacuto Z-Finder

af Kasper - fotomalia.dk

Så er sørme kommet til låge nummer 13 i vores lille julekalenderkonkurrence – OG HUSK!! I kan stadig nå at være med, ja faktisk kan i nå at være med selv om i først kommer til den 24. december!

Denne lille fine sag fra Zacuto i USA, er rigtig rigtig smart – men er den pengene værd?! Prøv og se her!
Linket til Z-Finderen er IKKE dagens link desværre…

Ja som jeg også nævnte i videoen, så er Zacuto’s Z-Finder, desværre begrænset af opløsningen på kameraets LCD display, MEN mon ikke det bliver bedre i den nærmeste fremtid, DSLR producenterne er jo først lige begyndt at snuse til videomarkedet
Faktisk har Canon og Nikon næsten samme opløsning, uanset model.

Som i kan se på dette billede taget gennem Zacuto Z-Finder mens det sidder på mit D7000, så bliver man hurtigt forvirret om man prøver at stille skarpt på motivet eller på de skarpe pixels man kan se på skærmen – synes jeg..

Men faktum er, dette produkt er rigtig, rigtig, ja faktisk rigtig godt og gedigent lavet og uanset hvad, så holder den sikkert længere til vores brug end en HD monitor – Lad os håbe at opløsningen på LCD skærmene kommer op meget snart!

Hvis jeg endelig skal brokke mig lidt – og det plejer jeg jo, så synes jeg måske at den er lidt for nem at komme til at slå af den ramme den sidder på, men på den anden side, så tror jeg godt den kan tåle en lille tur på gulvet – Goecker syntes ikke vi skulle teste dette…. Men bare rolig, når jeg får min egen, klapper jeg den straks i gulvet og laver et indlæg om der skete noget med den HA!

Jeg synes dog, at det er for dyrt for et “forstørrelsesglas” – hvilket det jo i bund og grund er, omend et lidt specielt forstørrelsesglas, men der er hvad jeg kan se, ikke gode alternativer på markedet lige nu.. eller der er en der hedder LCDVF, meeeen… nej… Det ligner noget jeg kunne have lavet og da jeg ville se nærmere på den, var producentens hjemmeside lukket… Flot..
Denne LCDVF koster godt nok halvdelen af Z-Finderen, men der er ingen dioptri kontrol og den forstørrer kun 2 gange, hvor Z-Finderen kan fås med 2,5 og 3 gange forstørrelse.
Hvis man endelig SKAL kopiere, SÅ GØR DET ORDENLIGT!!

Nå men, selvom Z-Finderen er dyr, er det nok den bedste løsning på længere sigt og jeg holder stadig fast i mine 5 af 5 stjerner fra videoen, da der umiddelbart ikke er noget at sætte en finger på.

Tak fordi i kiggede med.

Links!

I dag skal i kun finde et eneste link og i kan ikke bebrejde andre end jer selv hvis i ikke kan finde linket – jeg fik lidt dårlig samvittighed over den som jeg lavede den 10… Sorry, men hey! det er hvad der sker!

Relateret indlæg

16 Kommentarer

Søren Skovsgaard december 13, 2011 - 5:54 pm

Takker. Det var da direkte i den anden grøft ifht. den 10., som jeg dog indrømmer jeg burde have fundet hurtigere. Men når man først kører fast, så får man så mange langt ude ideer til hvor den kunne være gemt, og de tager tid at gennemprøve.
.
Nå, kunne være jeg snart skulle få sendt alle links til jeg – nu hvor jeg har en komplet samling indtil videre. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 13, 2011 - 8:19 pm

Husk, de skal helst i hver deres mail…!

Besvar
Catarina december 13, 2011 - 7:20 pm

Woops, så var jeg sørme med en dag mere. Det er ved vist ved at blive en vane. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 13, 2011 - 8:22 pm

Dejligt at du er lidt med, vi savnede dig da også helt!
.
Men det ser ud til at du er blevet en travl dame, og at du trives på dit “nye” job..

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 14, 2011 - 6:26 am

Fedt at du er med igen Catarina! 🙂

Besvar
Catarina december 14, 2011 - 9:49 am

Ja, der er en del at se til, men det er ok, for jeg kan jo lide det. 🙂

Besvar
Gorm Branderup december 13, 2011 - 7:41 pm

Fundet, det er nu en smule kedeligt! Klikkede én gang – og der var den 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 13, 2011 - 8:23 pm

Du er jo ved at være en haj, men bare roligt, der skal nok komme nogen flere i den tunge ende!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 14, 2011 - 6:28 am

Ja jeg er ked af det Gorm, men så kan du bruge tiden på at nyde indlægget 😉
.
Til alle herinde! Det er Gorms skyld at det bliver MEGET svært næste gang! 😉 SÅ Gorm, nu kommer de efter til med hakker og høtyve 🙂

Besvar
Erik december 13, 2011 - 8:23 pm

GENIAL måde at starte video’en på! 😀
Jeg har sådan en af disse kopi view findere. Den fungere super fint for mig!! Har prøvet den på 7d og på 5d’eren hvor den KLART er bedst på 7d’eren pga. den meget mere lækre skærm. Jeg må indrømme at jeg er rigtig glad for at jeg købte en til 500 bobs (photogadget.dk) for det er da godtnok sjældent jeg får den brugt.!!! Må sige at prisen er som du sige, ret pebret.! Men hvis du næsten udelukkende filmer med dit dslr er det jo som så meget andet at når du bruget noget meget, så er det dejligt at have et produkt der virker optimalt, om det så koster lidt ekstra 🙂

Ps.. Det kan godt være at zacuto’en er åh så genial.. Men hvordan er den til venstre øjede mennesker (som mig).. Er det muligt at vende den 180 grader rundt så jeg også kan bruge den?. Og en opfølgning til at iværksættere her inde.. Lav en lcd skærm som er fedtafvisende så når jeg kommer min fedtede næse op af skærmen at den ikke bliver fedtet helt til!! 😀

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 14, 2011 - 6:33 am

Tusind tak for det Erik 🙂
Fedt med dit lille “review” i kommentaren, jeg tror da næste jeg skal have fat i sådan en kopi dims, bare for at være 100% sikker på at Zacuto’en faktisk ER pengene værd.
.
Øje dimsen på Zacuto’en kan drejes nøjagtig som du vil have den, men hvis du ikke gider det, kan du jo bare vende kameraet om… 😉

Besvar
Kim Merrild december 13, 2011 - 8:55 pm

Den 10. var ondere end den ondeste drillenisse, og hvor man skulle finde tilmeldingssedlen til det årlige jule pløjestævne med vendeplov på Randers’ forsamlingshus opslagstavle…

Ikke sjovt, når man ikke modtager jeres sogneblad! :-/

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 14, 2011 - 6:34 am

Kim, jeg garanterer dig for at du klasker dig i panden når du ser hvordan den skulle findes den 11. 😉

Besvar
Kim Merrild december 14, 2011 - 1:36 pm

Mon dog Kasper, mon dog…

Besvar
Jesper Elgaard december 14, 2011 - 10:06 am

Altså… At man piver lidt over udfordringen, som jeg, behøver ikke resultere i foræringer. 🙂 Bare lad os arbejde for sagerne. Der er jo meget på højkant. 😉
-Jesper

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 15, 2011 - 7:44 pm

Det er den helt rette ånd Jesper 🙂 Dog en lidt gak ånd 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os