Bag om

Velkommen til FotoMalia.dk

FotoMalia er et website / blog om foto. Vi tager læseren med bag om billederne, beskriver hvilke tanker, der ligger bag, hvilke udfordringer, der er opstået, og hvilket grej, der er brugt.

På samme måde gennemgår vi vores tips og triks i f.eks. Photoshop og Lightroom og laver ærlige og “nede på jorden”-tests af grej.

Kort sagt, er du vild med foto, så er FotoMalia det rette sted for dig.

Teamet bag FotoMalia består af Brian, Mads, Kasper Jon, Ard, Jakob, Theis og Carsten som driver hjemmesiden af lyst, og med det klare formål at have det sjovt.

Det er vores håb, at læserne oplever vores indlæg lige så sjove og givende, som vi har haft det med at lave dem.

Vi er vilde med at få kommentarer på vores artikler, men vi vil gerne have, at du står ved dine ord og ikke optræder anonymt.

God læselyst!

Hvis du vil se, hvad andre læsere har skrevet om FotoMalia, så smut ned i bunden af denne side.

Team

Brian Rasmussen - Fotograf

Brians vej ind i fotografiets verden, gik gennem hans store fascination for natur, og i særdeleshed dyr. Lige fra Brian var helt lille har naturen været hans legeplads, han kunne bruge timer på at trave lange ture i skoven, i håb om at kunne finde nye fascinerende dyr som han kunne undersøge.

Brian arbejder til dagligt som fotograf i Randers Regnskov, og igennem dette arbejde kommer han vidt omkring i forhold til motiver. På en enkelt uge er det ikke unormalt at han har fotograferet alt fra parrende kongekobra og flyvende kæmpe flagermus til portrætter af børn, produkt billeder eller dele af dyrepassernes spændende hverdag. Man får altså her muligheden for at få et unikt indblik i hvad der foregår bag kulisserne i en moderne zoologisk have.

Brian har tidligere arbejdet 10år som dyrepasser i Randers Regnskov, og har her igennem et unikt kendskab til dyrs adfærd, denne viden bruger han selvfølgelig til dagligt når han fotografere i Regnskoven, men også når han rejser udenlands for at fotografere. Brian har rejst i Australien, Indonesien, Ecuador, Singapore, USA, Costa Rica, Malaysia, Borneo, Thailand, Italien, Ungarn, Cambodja, Afrika, og planlægger at fortsætte med at rejse til han har set hele verden..

Jon Detlefsen - fotograf & journalist

Jon er uddannet journalist og autodidakt fotograf. Han arbejder professionelt som fotograf og journalist i sit eget firma, SAGAfoto. Her laver han et hav af forskelligartede opgaver. Fotografisk banker hans hjerte for streetfoto og visuel historiefortælling. Men han har et mantra, som han både selv forsøger at efterleve og forsøger at smitte andre med også: alt kan fotograferes.

Jon er fokuseret på at befinde sig i en fotografisk, dynamisk tilstand, hvor nye, fotografiske veje aldrig afvises på forhånd. Fotografisk arbejder og eksperimenterer han meget med billedudtrykket, hvor budskab og formidling vægter højere, end teknik og grej. Jon fotograferer både digitalt og analogt.

Han er ikke bleg for at udfordre det gængse syn på fotografiet og på at udviske grænserne mellem fotografi og kunst. Hårdt presset indrømmer han dog, at grej naturligvis betyder noget. Både i en professionel sammenhæng, hvor man er afhængig af grej, som virker, og også bare fordi det er lækkert.

På FotoMalia vil Jon bidrage med artikler om fotografisk selvudvikling, billedsprog, teknik, masser af gode og nyttige råd og fif og filosofiske tanker om fotografi og formidling.

Mads Bo Pedersen Medie Grafiker

Kasper Dunvad Altmuligmand + Videoklipper

KjøllerBob aka. Jakob Kjøller Fotograf

Der er nok en god chance for, at du allerede er stødt på Jakob, et eller andet sted på nettet. Hvorfor? Tjoh, fordi hr. Kjøller har blogget om fotografi lige siden internettet startede (more or less).

Udover det ivrige bloggerliv, så er Jakob familiefar, it-konsulent, fotograf og ikke mindst karateinstruktør og udøver. Hans fotografiske virke drejer sig primært (men ikke kun om) portrætbilledet, og uanset om det er i felten eller i studiet, så er han skarp! Udover at Jakob er en eminent fotograf, så nyder han også godt grej – og teknik, så han er altså lidt nørdet, på den gode måde, ligesom alle os andre!

Jeg ved Jakob længe har ønsket mere fotografisk fordybelse på internettet, så lur mig om ikke han vil kaste sig ud i nogle lidt tungere overvejelser i, hvad fotografiet kan - hvem ved, det kan kun tiden fortælle os.

Da Jakob, som sagt, arbejder en hel del med portrættet, så lur mig om ikke også at vi får lidt fif til, hvordan man arbejder i studiet, og fif til at få personen på den anden side af kameraet til at se godt ud.

Theis Poulsen Fotograf

Theis Poulsen har de sidste mange år levet af at fotografere for nogle af de aller største modehuse i Danmark - her har han været fast mand på at producere spændende salgsbilleder med de smukkeste mennesker på jorden, men hans fotografiske arbejde er ikke stoppet der, for hans passion for det smukke billede har drevet ham til at lave i hundredevis af fede billeder.

Theis gør det godt hele vejen rundt, men hvis man skal snakke om et speciale, så er det koncert- og modelbilleder der stikker helt af.

Udover koncert- og modelbilleder, så er Theis glad for grej, så mon ikke der kommer lidt grej-snak fra ham også, personligt glæder jeg mig til at komme med Theis på opgave og se, hvordan han arbejder med fotografiet og ikke mindst den der står på den anden side af kameraet.

Carsten Krog Pedersen Fotograf

Carsten Krog Pedersen er en garvet fotograf og grundlægger af Danmarks største, naturfotografiske begivenhed, fotofestival, der i 2017 fejrer sit 10 års jubilæum.

En af Carstens store, fotografiske passioner er at blande nyt og gammelt grej. Han samler på gamle objektiver, med Carstens ord subjektiver, og bruger dem som en vigtig del af den kreative, fotografiske proces.

Det er sjældent de klassiske dokumentariske naturfotos, du ser fra Carstens hånd. Han er kreativ, legende og grænsesøgende, når han udforsker fotografiske udtryksmåder, og hans smukke naturbilleder er drømmende, abstrakte og kunstneriske.

Det er den minimalistiske tilgang til fotografiet, der interesserer Carsten. Med nyt – brugt – og gammelt grej blandet, ved udelukkende at lyssætte med naturligt lys, ved at fokusere på billedskabelsen frem for grejet.

Læserne har ordet

Jeg bruger jeres blog til inspiration, et billigt grin (rube golberg), “seriøse” anmeldelser af kinagrej der måske kunne rede et par $$$, tutorials i photoshop og sidst men ikke mindst bare god gedigen aftenunderholdning.
PS: konkurrencerne er også supergode… bare man havde mere tid til at deltage i dem alle ;-)
Jacob Almtoft


En herlig uhøjtidelig side lavet med de små brugbare fif samt test af grej og så lige et par af de skæve indfald.
En af Danmarks bedste fotosider.”
– Erik


Fotomalia er en funky fotoside, med masser af gode tips og triks til gø-det-selv fotografen, krydret med let forståelige tutorials inden for både Photoshop og Lightroom. Der ud over er der mange gode anmeldelser af alt lige fra Kina-Kaspers kina-grej til mere seriøst fotogrej. Kort sagt en side hvor man aldrig keder sig og ofte får sig et godt grin.
– Catarina


En side hvor det er ok at være nørd og gå op i små ting der for de fleste mennesker ville blive betragtet som ligegyldigheder.
En side lavet af folk som er “nede på jorden.”
Og derfor et sted som man får lyst til at besøge igen og igen for at få inspiration, ny viden, demattere, kværulere, stille spørgsmål og sågar få et skulderklap eller et skub et andet sted i den rigtige retning.
– Mikkel Christensen

Fotomalia er en blog hvor man finder spændende indlæg, og spændende fotos, og mange fede ideer
– Daniel Stentz


Om man er i humør til de mere opmærksomhedskrævende tutorials eller bare til lidt light-læsning om et skørt indfald eller interessant projekt, så er siden altid værd at bruge tid på.
Nørdniveauet er højt, men sproget er forståeligt.
– Helle Ibsen

Da der dagligt er rss-feeds, så kommer jeg forbi dagligt, og læser næsten altid hvad der bliver skrevet, eller det bliver ihvertfald skimtet, og billederne kigget igennem.
Det er ikke en kedelig side, og jeg ønsker ikke at der bliver lavet noget om, men følger med, lige meget hvad der sker.
-Per Vemmelev

Fotomalia er en hjemmeside som giver en masse inspiration både til nybegyndere og de lidt mere prof fotografer.
Det er en hjemmeside hvor man kan finde en masse tricks til at skyde det bedste billede også er der ikke mindst en masse turtorials til blandt andet Photoshop og Lightroom.
Og hvis man ønsker nyt udstyr så har fotomalia også en masse gode anmeldelser. Sidst men ikke mindst er der en del konkurrencer som gør at det er en utrolig sjov hjemmeside at følge!
– Christian Rosenbæk

I er fotobloggen, der er skrevet af 3 jyder – det alene gør jer helt unikke fra andre blogs jeg følger med i.
Derudover er der altid god humor, flotte billeder og et par gode photoshop genveje i jeres posts – altid en herlig side at besøge..
– Frederik Overgaard

3 thoughts on “Bag om”

  1. Kære Fotomalia
    jeg undrer mig over jeg ikke har modtaget jeres nyhedsbrev i en periode – udkommer de ikke mere eller er jeg på en eller anden måde ikke med på mail listen mere?

    mvh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *