Portefolio 4 (de sidste tre)

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har netop lagt yderligere tre gallerier op i mit galleri, og nu syntes jeg efterhånden at mit portfolio er ved at være færdigt, så nu er det tid til at kigge lidt på hvordan det er endt!

Sammenhæng

Som jeg skrev i mit første indlæg omkring at lave et portfolio, så syntes jeg, at valget af billeder til ens portfolio er afgørende for hvordan “besøgende” ser på dig som fotograf, og dette er jo i virkeligheden afgørende for om en evt. kunde vælger dig som fotograf eller ej.

I mit andet indlæg, skrev jeg om at jeg syntes det er meget vigtigt at begrænse sig, og “kun” vise 4-6 katagorier af billeder med max 10-15 af sine bedste billeder i hver.

I dette indlæg vil jeg gerne slå et slag for at man finder en “rød tråd” i hver kategori, så billederne selvfølgelig passer til kategorien, men lige så vigtigt at der er en sammenhæng billederne imellem. Både kategorierne, og “den røde tråd”, skal selvfølgelig hænge sammen med det udtryk man gerne vil udstråle som fotograf, og det udtryk skal selvfølgelig gerne hænge sammen med den målgruppe man prøver at ramme – i mine øjne er “den røde tråd” igennem billeder og gallerier mindst lige så vigtig som kvaliteten af billederne!

Brian Rasmussen

Nu var min umiddelbare tanke egentlig at skrive lidt om hvordan jeg gerne ville fremstå som fotograf, men jeg tror faktisk at det vil være mere lærerigt for både mig selv og dem som gider lege med, hvis jeg stiller et spørgsmål istedet for – Så derfor:

Når I kigger hele mit Portefolio igennem, hvilket indtryk giver det så af mig som fotograf?

Jeg håber at I vil lege med!

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Mikkel Christensen september 14, 2011 - 9:03 pm

Jeg tænker først og fremmest naturfotograf i hvert fald. Og det er altså positivt ment, for jeg får i hvert fald helt vildt meget lyst til selv at komme og “udforske” et eller andet når jeg ser de billeder. Og når man så ved at nogle af dem er fra Randers Regnskov får jeg også bare lyst til at tage en tur til Jylland, og det er altså ikke så tit der er noget “over there” der lokker .. 😀

Ved ikke om det kan bruges til noget?!? Jeg håber i hvert fald du genfinder glæden ved bloggen og fotograferingen, for godt nok er livet langt og meningsløst men man kan jo ligeså godt have det sjovt alligevel.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 15, 2011 - 8:00 pm

Dejligt at du får lyst til at komme ud på eventyr når du kigger mit galleri igennem, det syntes jeg er meget positivt, og klart noget jeg tager som et KÆMPE kompliment.
.
Du rammer flere af de punkter jeg har vægtet højt, så det er jeg glad for kommer igennem.
.
Tak for responsen

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 15, 2011 - 7:44 am

Jeg har det på samme måde som Mikkel. Dit portfolie hælder mest i retning af naturfotograf, men det er jo også nok 80% af dine billeder, så det passer meget godt.
.
Jeg synes dog at der mangler lidt af dine andre rigtig gode billeder som jeg har set dig tage gennem tiden, for eksempel dit billede af skuespiller Brian Hansen “https://fotomalia.dk/portr%C3%A6t-af-skuespiller-brian-hansen/”. Jeg kan godt se at de ikke helt passer ind sammen med de andre billeder og det vil spolere lidt af din røde tråd, men måske du kan få flettet den slags billeder ind på en anden måde så folk kan se hvad du også kan – ja de kan jo selvfølgelig bare læse bloggen, men hvis de er Førstegangsbesøgende og kun kigger portfoliet, så får de ikke hele spectret med.
.
My 2 cents…

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 15, 2011 - 8:03 pm

Hej Kasper, jeg kan sagtens følge hvad du mener, og jeg er egentlig enig. Men hvis jeg skyder for bredt, syntes jeg det bliver for rodet, også tror jeg at det bliver forvirrende at kigge igennem.
.
På sigt syntes jeg vi skal udbygge fotomalia galleriet mede flere gallerier, men jeg syntes vi mangler lidt materiale endnu før vi er helt klar til det – men det nærmer sig da!

Besvar
Anders september 15, 2011 - 8:30 am

Enig med Mikkel og Kasper. Man kan næppe være en tvivl om at du natur / travel fotograf.

Hvis jeg må komme med lidt positiv kritik til portfolio: Jeg er enig med dig, at et portfolio kan have en rød tråd, det har de også på emnet, men rent billede mæssigt synes jeg at de enkelte skud ligger for langt fra hinanden. “Rejser” og “Mennesker” sidder lige i skabet – stilen er meget ens og man oplever en konuitet i serien. “Natur” og “Animali” ligger for langt stilmæssigt de enkelte billeder imellem, efter min mening.

De enkelte billeder er alle supergode, det er mere sammenhængen jeg jagter.

Dette er naturligvis i den optimale verden, hvor man har masser af skud at vælge imellem. Der er jeg selv ikke kommet til endnu, selvom jeg arbejder på sagen … 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 15, 2011 - 8:12 pm

Jeg er glad for at du nævner Travel, for det er er også en af de ting jeg har vægtet højt – så dejligt det kommer igennem.
.
Tak for din kritik, og jeg kan faktisk godt se hvad du mener med Natur, og jeg tror måske jeg vil vurdere den igen.
.
Animalia – tjaa måske også her, jeg har været meget opmærksom på at vælge udfra brede, billeder der er taget i naturen, og billeder jeg selv holder meget af. Måske jeg er gået en lille smule på kompromis med sammenhæng her også.
.
Anders, tak for din ærlighed og fordi du tog dig tid til at kommentere

Besvar
Mikko oktober 14, 2011 - 11:28 pm

Hvis dit portfolio skal bruges til professionelt brug, ville jeg få lavet korrekturlæsning på overskrifterne til billederne.

Besvar

Smid en kommentar til os