Lowepro Dryzone Rover (test)

af Kasper - fotomalia.dk

Så er vi igen klar med endnu en af vores gennemarbejdede og meget seriøse og virkelighedsnære test’s, og denne gang kommer “Jesper Elgaard” i spil – Se med om han får våde tæer.

Kvalitet og Funktionalitet? (Brian)

Jeg har efterhånden en del tasker liggende, fordi hver eneste gang jeg skal et eller andet nyt, så tænker jeg at jeg heller må finde en taske som passer præcis til dette formål – taske fetich? Ja måske men efter jeg, for et års tid siden, købte DryZone Rover er valget ofte faldet på den.

DryZone Rover har to primære rum, et til fotogrej (i bunden), og et til f.eks. tøj eller lignende (i toppen). I rummet til tøj, er der også mulighed for at sætte en Hydropack (vandpose).

DryZone Rover er i mine øjne en rigtig spændende taske, og den opfylder rigtig mange funktioner ved både at have et rum til fotogrej, et til “hverdags ting”, og ikke mindst muligheden for at have vand med. DryZone Rover sidder bedre end de fleste andre tasker, og jeg vil faktisk gå så langt og sige at dette en af de bedste tasker jeg har prøvet at gå med!. Den er høj nok i ryggen til at hoftebæltet rent faktisk virker som et hoftebælte og ikke som et “over navlen-bælte”, og dette gør det muligt at bære en stor del af vægten (fra alt sit fotogrej) på sine hofter i stedet for på skulderne – det er rigtig rart når man skal gå langt.

Hoftebæltet er dejligt bredt, nemt at tilpasse og sidder behagelig.

Det virker ikke som om, at Lowepro har sparet på de gode materialer da de designede denne taske, det er lækkert kram hele vejen igennem, og man har som udgangspunkt tillid til at DryZone rover holder hvad den lover (men tjek lige “Vandtesten” for at være sikker).

Om man kan lide den popsmarte gule farve det er nok lidt individuelt, men den fås vist også i helt sort.

Mads kommenterer..:

Jeg kan godt li’ den gule farve…

                                                          

Jeg har to minusser i forhold til funktionalitet og kvalitet og begge handler om den vandtætte lynlås. Det første minus er at den lynlåsen er så stram, at man mindst skal have spist 4 rugbrød om dagen hele sit liv for at have styrken til at åbne og lukke den, for den er eddersparkeme stram! Lynlåsen bliver heldigvis nemmere med tiden, og det hjælper at bruge det vaseline fedt der følger med tasken, men den er stadig en smule bøvlet.

Det andet minus ved lynlåsen er at den er en lille smule skrøbelig hvis man putter for meget grej i fotogrej rummet, og dette resultere i at den godt kan gå op når man lukker den. Dette er kun sket i forbindelse med at jeg har skulle lukke lynlåsen, og det har aldrig været et problem når først den er lukket rigtigt, men det er et problem som godt kan blive lidt irriteret over – på den anden side så er det med til at man begrænser sig inden man tager på tur 😉

Kasper kommenterer..:

Vandtætte lynlåse er generelt nogle skrøbelige størrelser – især de gummimembraner der skal sikre vandtætheden.  For at holde lynlåsen i god stand på eksempelvis en dykker tørdragt, så renser man den ofte og smører den med voks, hver gang inden brug. Jeg kunne forestille mig at det samme gør sig gældende her.
Begynder lynlåsen at være svær at lukke skal man straks bruge det vaseline der følger med, ellers belaster man simpelthen lynlåsen for hårdt og det kan måske være derfor Brian har oplevet at den går op.

Man skal også huske at lynlåsen skal være HELT lukket! De sidste 2mm, når man lukker lynlåsen er de hårdeste og de vigtigste – nøjagtig som når man dykker med tørdragt.
                                                          

Jeg har faktisk øget funktionaliteten en smule på denne taske, så den bliver endnu mere alsidig!

Ved at kombinere LowePro DryZone Rover og LowePro Photo Stealth D300, har man muligheden for at have både en behagelig rygsæk og en lille skuldertaske med på tur, uden det fylder mere!

Du kan læse mere om min lille kombi-løsning lige her

Kapacitet (Brian)

Nu er DryZone Rover jo ikke en stor taske, så hvis man har erhvervet sig alt for store mængder af grej, så skal man ikke regne med at det kan være der i.

Man kan uden problemer have et kamera med batterigreb, tre “store” f2.8 objektivet (Nikon 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm)og hvis man er lidt ferm så kan man også finde plads til en flash, men så er pladsen også ved at være brugt.

Rummet til fotogrej er i virkeligheden en lille smule for lille, for når man pakker sin 70-200mm så er det kun lige at den kan være der. Faktisk er mit 70-200mm for langt, men med lidt snilde så går det.

Som sagt, så skal man ikke forvente at kunne have de helt store mængder grej med, men jeg kapaciteten er fornuftig, og nogen gange kan det være rart at være nød til at begrænse sigt lidt.

Vandtest (Kasper)

Som i nok kan huske, fortalte vi i en video for et par weekender siden, at vi skulle nå et fly! Vi skulle nemlig et sted hen hvor denne fine lille taske kunne blive udsat for ting som de fleste af os er udsat for i hverdagen…. eller… ham Bear Grylls fra Discovery er ihvertfald…

Nå men lad os starte TESTEN!

Ja som i kan se fra vores rejsevideo… for vi VAR rent faktisk i Sydamerika, så holder denne skrøne om Lowepro’s Dryzone taske, vand… hø hø hø… Dårlig humor.. Men ihvertfald, så er vi meget imponeret over hvor tæt den faktisk er – der hvor den skal være tæt.

Vi tegner jo allesammen store dyre forsikringer på vores grej når vi er ude i felten… ik? og jeg må faktisk sige at de gange jeg selv har rejst i sådanne omgivelser, så har den største frygt været at tabe hele min grejtaske fra en eller anden håndlavet kano på en flod fyldt med onde krybdyr… men ikke mere, denne taske ER en 100% forsikring mod vandskade – hvis man husker at lukke lynlåsen rigtigt.

Konklusion

Der er ingen tvivl om at dette er en dyr taske, og man skal helt sikkert vurdere om man har behov for at den er 100% vandtæt, men hvis man mener behovet er der, så er der ingen vej uden om, DryZone Rover holder Max.

Lowepro Dryzone Rover får smidt 4 a 5 stjerner efter sig herfra!

Vi håber i kunne bruge testen til noget, eller i det mindste bare nød Brians fantastiske brystsvømning/hundesvømning!

Relateret indlæg

35 Kommentarer

Anders september 12, 2011 - 3:39 pm

Fin lille test. Det lader til at være en super taske, dog også til solid pris 🙁

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 7:59 pm

He he, ja nogen bruger grynene på tasker, andre skifter bare mærke en gang om året 😉
.
Spøg til side, det er en dyr taske, og man skal helt sikkert have behov for det den kan, ellers er den for dyr – der er jo masser af andre gode alternativer!

Besvar
kim september 12, 2011 - 5:20 pm

Jeg siger som Anders…
Tak for testen.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 7:58 pm

Problemer med din computer igen?
.
Hov så blev jeg lige topscore igen – Fuldt hus i nyeste kommentar!

Besvar
kim september 12, 2011 - 9:34 pm

Heh,
Min computer virker helt okay. Det er min virksomheds comp. der er håbløs, så jeg kommenterer ikke derfra længere.
Det var fordi jeg kommenterede fra min iPad2, siddende på det lille hus, med en dårlig netforbindelse. Man kan vel ligeså godt bruge tiden effektivt 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 9:40 pm

Hey jeg ved ikke lige om jeg syntes om at du ser film med mig når du er på toilettet!
.
Men min pad er også næsten altid med når jeg sidder der!

Besvar
Mads - fotomalia.dk september 12, 2011 - 10:07 pm

Det er go stil det der 😉

Besvar
kim september 12, 2011 - 5:27 pm

Jeg siger som Anders…
Tak for testen, det er rart at se at i ikke skyer nogen udgifter, og rejser helt til regnskoven!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 8:01 pm

Ja men det var da så lidt Kim, alt for at lave en god og gennemarbejdet test – også har FotoMalia ca samme budget som Topgear, så det da ingen problem – eller hvordan er det lige det er?
.
Kasper hvordan ser økonomien egentlig ud?

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 13, 2011 - 8:55 am

Hvaffor en økonomi? Jeg lagde jo ud for biletterne og i sagde at jeg nok skulle få pengene så snart vi kom hjem, men dem har jeg da ikke set noget til endnu og så var der jo også lige det med den minibar dig og Mads tømte i Rio, det var heller ikke billigt….

Besvar
Christian Holm september 12, 2011 - 7:57 pm

Fed test, vil virklig over veje denne taske

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 8:03 pm

Det var sørens, så kom du lige og ødelagde min topscore i “nyeste kommentare” – Ja ja 😉
.
Det er en dejlig taske, men man betaler meget for at den er helt vandtæt, så overvej om du virkelig har behov for det!

Besvar
Christian Holm september 12, 2011 - 8:11 pm

jeg slår dig også kun lige..

Men vi du tager føringen vil jeg komme stærkt tilbage!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 8:14 pm

Satans, nu røg du lige i toppen igen, pis.
.
Jeg skal nok få dig..

Besvar
Christian Holm september 12, 2011 - 8:16 pm

Bring it on…….

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 8:18 pm

He he – det er go humor!
.
Men nu ligger jeg i top igen!

Besvar
Mads - fotomalia.dk september 12, 2011 - 9:19 pm

…nørder 😉 go’ stil

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 13, 2011 - 8:57 am

Nu tror jeg liiige at jeg skal være med på den konkurrence!!

Besvar
Christian Holm september 12, 2011 - 9:26 pm

men nu er det mig

Besvar
Jesper Elgaard september 12, 2011 - 11:06 pm

Fedt. Jeg har tit tænkt på om ikke det vås med vandtætte tasker. *fnis*
Det kan godt være sådan en, eller lignende, skal på ønskesedlen. Det ser dog ikke ud til, der er vanvittigt meget plads i. Det er lidt et minus, tror jeg.
Det er en fed video. Optaget med D3s eller noget helt andet?

Eneste skuffelse. Jeg synes Jesper Elgaard skulle have haft en grundigt bad. 😉

-Jesper

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 13, 2011 - 9:03 am

Mange tak hr. Elgaard. Den er faktisk filmet med mit lille D7000, det er faktisk et ganske godt kamera de har fået klampet sammen der Nikon.
.
Det er rigtigt at der ikke er vildt meget plads i den, men den måde jeg nok ville bruge den på, var at jeg ville bruge større takser som transport af udstyret og hotelværelset som base og så udvælge det jeg skulle bruge på en given tur dag for dag. Det er også som Brian skriver, måske en fordel at at man skal begrænse sig nu tasken er så lille, for der er ikke noget værre end at slæbe alt muligt med på en længere tur gennem regnskoven og så kun bruge halvdelen – så får man en lang og hård dag 🙂
.
Vi skal nok give Jesper Elgaard nogle hug senere – bare rolig 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk september 13, 2011 - 12:08 pm

**host host** og en lillesmule med mit d5000…

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 13, 2011 - 12:45 pm

**host host** nåååååå ja… også lidt med Mads’ lille fine D5000…….

Besvar
Christian Holm september 13, 2011 - 1:26 pm

nu

Besvar
Christian Holm september 13, 2011 - 1:26 pm

Fører

Besvar
Christian Holm september 13, 2011 - 1:27 pm

jeg

Besvar
Christian Holm september 13, 2011 - 1:27 pm

Igen

Besvar
Christian Holm september 13, 2011 - 1:28 pm

Hahahahaha

Besvar
Jacob Almtoft september 16, 2011 - 12:37 pm

Fed taske, har selv lige haft den med på en uges padletur ned af ardescheflodens vandfald… UG med kryds og boller… eller hvad det nu hedder.

Besvar
Johnny sørensen februar 14, 2012 - 12:20 am

Hej
Jeg er helt ny herinden, men faldt lige over denne her 🙂 og kunne godt tænke mig og hører lidt om hvad prisen er for den traske og hvor den kan købes.

vh johnny fra Hobro (er ny inden for kamera verden)

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 14, 2012 - 7:57 am

Hej Johnny, og velkommen til…
.
Jeg kan faktisk ikke huske hvad jeg gav for tasken, men jeg mener den koster omkring 2500,-
.
Jegg tror faktisk at LowePro er stoppet med at lave denne taske, men jeg ser dem jævnligt til salg på DBA og diverse fotofora..
.
Du kan også prøve at kontakte Goecker.dk – de kan trylle det meste frem!

Besvar
Johnny sørensen februar 14, 2012 - 3:07 pm

Super tak, for kommentar

Besvar
Mogens nielsen september 5, 2013 - 4:12 pm

Jeg har lige købt en på Amazon.co.uk – ca. 2250 kom i løbet af 4 dage

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 6, 2013 - 7:26 pm

Fedt – jeg troede faktisk ikke de var til at finde mere!
.
Tillykke med det nye grej

Besvar
Claus november 15, 2013 - 1:23 pm

Hey
Er her nogle entusiaster der vil købe en helt ny lowepro dryzone rover til 1800,-

Besvar

Smid en kommentar til os