Portefolio 2 (antal) / Animalia

af Brian - fotomalia.dk

Nå nu har jeg fået snøvlet sammen til at lave mit første galleri i mit portofolie!

Billeder valg (Antal)

Sidst skrev jeg lidt om hvor vigtigt det var at kende sin målgruppe for at kunne vælge de helt rigtig billeder at lægge i sit online portofolio, men hvad er så det rigtige antal at ligge i og hvilken billeder skal man vælge?

Når man vælger sine billeder, er det selvfølgelig vigtigt at vise en hvis brede inden for det man er god til, men alfa & omega (okay siger man egentlig stadig det – anyways) er at man vælger sine bedste billeder! Det siger jo næsten sig selv, men det jeg mener der er vigtigt her, er at man igen prøver at begrænse sig til kun at vise sine aller, aller bedste billeder og nej 50 billeder kan ikke alle sammen være de aller, aller bedste billeder.


Jeg startede på omkring 10.000 mulige billeder, men fik ret hurtigt skåret det ned til omkring 200, også begyndte det faktisk at blive lidt svært

De fleste mennesker har en tærskel for hvor mange billeder de gider at kigge igennem, og vores tærskel (som fotografer) ligger meget over de fleste andres! For mig er det vigtigt at den som kigger mine billeder igennem tænker: “øv gid der lige var et par stykker mere!” lidt på samme måde som en dygtig kok gør sine gæster mætte, men ikke så mætte at de ikke lige kunne klemme lidt dessert ned.

Derfor havde jeg sat mig det mål at jeg ville begrænse mine gallerier til mellem 8-15 billeder, per kategori! Jeg kan lige så godt sige med det samme at dette virkelig kan være svært, for man for meget hurtigt en masse billeder som man syntes er super fede og som man syntes alle sammen skulle være med i galleriet!

Dyr!

Mit første personlige galleri er Dyr, det er jo nok ikke nogen hemmelighed at jeg er en lille smule dyrenørded, og at det faktisk var dyr der var min vej ind i fotografiets verden. Dette galleri er en samling af billeder som kommer fra flere forskellige ture rundt omkring i verden, men der er også et par stykker der er taget lige her i DK, og et par stykker fra Randers Regnskov.

Du kan se galleriet herunder, eller tjekke det ud oppe i menubaren under Brian Rasmussen – Men husk lige at smide en kommentar når du har kigget!

[nggallery id=29]

Håber i syntes om billederne – og tak fordi i kiggede med!

Relateret indlæg

16 Kommentarer

Erik august 23, 2011 - 9:26 am

Det skal ikke være nogen hemmelighed at dyrefotografering ikke siger mig så meget. Primært fordi der ofte går inflation i dyre billeder. Det er så “nemt” at smække en 70-300 (eller lign) på sit kamera og tage et smut i zoologisk have og tage en masse billeder som 10000 andre mennesker.. Jeg har skam selv gjort det (og nydt det)…
Men det jeg prøver at sige er at dine billeder KLART skiller sig ud! Du får brugt nogle fede kompositioner. Du tænker kreativt og bruger til tider en lav dof og får nogle møj fede billeder på den måde. Og du bruger lyset kreativt og ikke mindst forstår du at få dybde i billederne (for og baggrund især)..
Når.. Men kort sagt, thumbs up!!! Møj fede billeder der er noget ud over det sædvanlige.. Når gamle hr. jeg-har-alt-for-mange-penge-at-bruge køber sig et 1d mrkIV og et par objektiver til 100.000 betyder det slet ikke han kan få nogle billeder der er værd at kigge på.. Det gør du (med meget færre midlier)..
Men jeg skal nok tie stille nu.. Gode billeder! Basta

Besvar
Kasper - fotomalia.dk august 23, 2011 - 10:56 am

Erik….. Det er rigtig pænt af dig at rose Brian på den måde og ja jeg synes da også at har nogle heldige skud ind imellem… MEN når han får SÅ meget ros som du giver ham her, så er han ikke til at være stue med.. Han kommer til at plapre om din kommentar de næste 14 dage og rose sig selv helt op i skyerne!!
.
Brian… Er det ikke nogle af de billeder du købte på den stock foto side? 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 23, 2011 - 9:28 pm

Ssshh, jeg har købt dem alle sammen! – spasser!

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 23, 2011 - 9:27 pm

Tusinde tak for roserne, det varmer rigtig meget.
.
Jeg ved godt at det ikke var det du mente, men de fleste af de billeder jeg viser her er faktisk taget i naturen, det er kun dem hvor jeg ikke har skrevet land på der er taget i en zoo..
.
Igen, jeg ved godt at det ikke var det din pointe, og jeg takker igen for de meget flotte ord!

Besvar
Catarina august 23, 2011 - 4:36 pm

Jeg kan kun tilslutte mig Erik, det er super fede billeder du der har hevet frem og så er det så at jeg nok lige skal kikke mine billeder i galleri igennem og måske kun lade 2-3 overleve. Maks. 😕

Besvar
Catarina august 23, 2011 - 4:37 pm

Men man skal jo også se det ud fra hvor man er og nybegyndere synes nok at nogle af deres billeder er super fede indtil de tager et billede som virkelig er fedt osv.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 23, 2011 - 9:32 pm

Hej Catarina, det er aldrig konstruktivt at holde sine egne billeder op i mod andres, for ofte ser man noget nyt og inspirerende i andres.
.
Man skal vælge sine bedste skud, og det er dem man viser frem, så er det jo underordnet hvad andre viser!
.
Og tusinde tak for de flotte ord

Besvar
Jesper Elgaard august 23, 2011 - 7:15 pm

Jeg synes godt nok det er et flot portfolio. Så mange billeder, som vi andre ikke har chance for at nærme os. Det er inspirerende at kigge på, når man elsker dyr.
-Jesper

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 23, 2011 - 9:34 pm

Hej Jesper, tak for de flotte ord, det varmer…

Besvar
Christian Holm august 23, 2011 - 8:16 pm

det er verdens fedeste billeder

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 23, 2011 - 9:34 pm

Takker 😉

Besvar
SarahF august 23, 2011 - 10:25 pm

Hold da op, den næseabe er da godt nok alternativ.

Besvar
Thomas august 24, 2011 - 9:22 am

Hvordan filtrerer du “rimeligt hurtigt” 10.000 billeder ned til 200? Tidspunkt, lokation, brændvidde, lukkertid?? Eller good old, kigge hvert billede igennem og så “dur-dur ikke”?

Besvar
Mads - fotomalia.dk august 24, 2011 - 9:31 am

Hej Thomas, Du kan se det her indlæg fra Brian. Jeg mener der er her han viser, hvordan han laver sine udvælgelser. Jeg tror dog ikke man følger ham fra 10.000 og ned til de færdige 🙂
.
https://fotomalia.dk/udvælgelse-af-billeder-i-lightroom-3/

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 24, 2011 - 4:17 pm

Hej Thomas…
.
Der er ikke noget filter jeg bruger, som regel gør jeg som i den video Mads linker til, men det gjorde jeg ikke helt denne gang.
.
Denne gang har jeg siddet og kigget alle mine billeder igennem, og her er det ret hurtigt at vælge de rigtig ud, for man kender jo nogenlunde sine billeder.
.
De billeder som jeg følte var gode nok, lagde jeg så i en “collection” i lightroom og her efter sorterede jeg så igen i dem..
.
Håber det gav mening!

Besvar
Portefolio 4 (de sidste tre): FotoMalia december 7, 2014 - 12:45 pm

[…] mit andet indlæg, skrev jeg om at jeg syntes det er meget vigtigt at begrænse sig, og “kun” vise 4-6 […]

Besvar

Smid en kommentar til os