Det var Myren, der startede det hele…

af Anja Robanke

… eller sådan cirka i hvert fald!

Men inden jeg fortæller dén historie, vil jeg først lige sige tak for den varme velkomst, jeg har fået hele vejen rundt. Jeg danser stadig rundt i mit smølfekostume over at være en del af dette fantastiske team.

Så Hey! Her er jeg så!

Hvis du sidder nu og tænker, hvem er hun? Så kan jeg kun sige, det hende den Islands-tossede pige fra Fyn, der har haft et par indlæg eller 3 her på bloggen og vist nok den mest kommenterede for en stund siden. Men tænker du stadig, hvem er hun, så læs Jons indlæg fra i fredags 😉

Okay, hvorfor startede det med en myre?

Det gjorde det vel heller ikke. Det startede vel egentlig med, at jeg gik til foto i folkeskolen og mange år efter startede som grafiker, hvor fik jeg smag for at redigere og manipulere billeder. Så man kan vel sige, at jeg tog processen lidt baglæns?! Først redigering og derefter billeder! 😉 Det var først efter jeg var udlært grafiker, at jeg fik et Canon 550D. Det havde jeg i mange år. Der gik ofte måneder imellem, at jeg var ude at fotografere…

MEN, så for 2,5 år siden fik jeg et liv!

Fordi jeg mødte Brian og Ard i virkeligheden!! Jeg endte i April 2016 på en workshop i Randers Regnskov. Det var faktisk den allerførste gang, at jeg var ude at fotografere med andre fotografer. Jeg var spændt og husker tankerne “hvad nu hvis jeg er den dårligste?”, “hvad nu hvis jeg ikke kan svare på det, jeg bliver spurgt om?” og “hvad nu hvis, hvis, hvis og hvis?” Og til dét kan jeg kun sige: “Spildte tanker”. Brian og Ard fik mig til at føle mig i det rette element! 🙂

Jeg havde aldrig fotograferet makro før, men havde drømt om at prøve det. Derfor havde de lånt en CANON EF 100MM 2.8 L IS USM MACRO af Goecker til mig, hvilket åbnede en helt ny verden for mig. Jeg gav enhver chance på workshoppen til at lære dette objektiv at kende og få så mange fif ud af de to som jeg kunne. Så disse billeder på indlægget de første makrobilleder, som jeg tog for 2,5 år siden.

Nå, men det var den myre, vi kom fra!

Den sidste opgave på workshoppen var ret fri. Vi skulle vælge et dyr, samt definere hvad målet var, inden vi gik ud på opgaven. Jeg valgte de australske vævermyrer. Målet var at lege med dybdeskarphed og se hvad baggrunden kunne gøre ved/for et billede.

“Anja! Jeg véd, du kan gøre det bedre”

Det var Brians ord flere gange, hvorefter han sendte mig tilbage i de 29 grader fugtig varme i slangetemplet.

Dette billede var faktisk et af dem, hvor jeg kom ind til Brian og lærte om blænden. Jeg havde den på f11, og da jeg ikke ønskede dokumentar billeder, så fik jeg den ned på 2.8, og jeg begyndte at se fidusen. Det blev det også til mange uskarpe billeder af de hurtige myrer 😉


Men hvorfor have billedet af myren på telefonen så længe?

Billedet har så stor en betydning for mig. Og ja det er “bare” et billede af en myre. Og ja, det er ikke perfekt. Og ja, jeg ville gerne at baggrunden i højre side var lidt mere ren og at denne lyse linje fra bladet ikke kom “igennem” myrens hoved. MEN for mig var det her, det rigtigt startede med dét der foto-noget og at jeg kæmpede for det billede, jeg drømte om 😉

Hvis jeg tvivler, så kigger jeg på dette billede og jeg ved, jeg kan, hvis jeg kæmper for det!

Tænk engang hvad denne proces og tankegang har gjort ved mig de sidste 2,5 år. Tak Brian! Og tak Ard for at få øjnene op. I dag er alle andre hobbyer som strikning, syning, hækling, madlavning ect. ude af mit liv, så jeg må købe mine sweatre på Island og spise dåsemad, MEN jeg har mit kamera og en vilje til ikke at give op for let 😉

Disse 3 billeder var jeg mest tilfreds med. Klik på billederne for at se exif.

Så de afsluttende “kloge ord” er vel ret enkle: kom ud og leg – giv ikk op, hvis det ikke lige lykkes i første omgang!

Og nu er jeg nysgerrig: hvilken fotodag/fotooplevelse havde du, som virkelig satte dig igang? Og smid gerne et link til billedet! 🙂

Og forresten, til sidst, hvis du undrer dig over, hvorfor jeg har fulgt denne fotoblog fra start, men ikke fotograferede. Så er det bare fordi, jeg synes, Kasper er mega sej!

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Camilla Brodam december 4, 2018 - 6:41 pm

Jeg har selv haft fornøjelse af de små vævre myrer foran mit kamera og at have Ard og Brians kloge råd i ørerne. Det gør noget ved en som fotograf, det gør det altså bare. Og din billeder Anja, de er bare altid så flotte, om det så er en myre eller en islandsk vulkan, så kan du bare noget helt særligt.

Besvar
Anja Robanke december 4, 2018 - 8:11 pm

Ja, jeg fandt virkelig ud af den weekend, hvor meget det kan give at være ude med andre fotografer og have nogle lidt klogere hoveder til at lære fra sig (lad os nu ikke rose for meget, så de får stjerne-nykker 😉 ) Og så setuppet med regnskoven er jo super fedt 🙂
Tak Camilla, det går lige ind! Nejer i min islandske sweater 😉

Besvar
Mads Bo (FotoMalia) december 5, 2018 - 6:59 am

Hahaha – elsker slutningen. Jeg overvejer at lokke ind og ændre det til et andet navn, ellers bliver han så kæphøj.
Er vild med din fortællende skrive-stil – måske lidt for mange roser til Brian og Ard :):)
Jeg er også rigtig glad for at læse, at du bruger myrebilledet som en reminder på, hvorfor det her fotogejl bare er så fedt (jeg bruger faktisk samme trick, dog med mine pindsvine-billeder)
God dag 😉 – madsen

Besvar
Anja Robanke december 5, 2018 - 1:10 pm

Haha… Mads bare vi to ved, at sandheden er, det var dig ? og dine manipulationer, der faktisk fik mig til at være læser på FotoMalia. Det var efter jeg mødte dig og Jan på skolen – total nyudlært og i 12-klubben ? Om det var lige efter dette besøg, husker jeg ikke, men jeg husker dig og Jans manipulationer ?
Ja, det kom lidt loooove ud til de to, men sådan er det med den første kærlighed. Det var DAGEN, hvor det virkelig gik op for mig, det er da fedt at fotografere ?
Ja husker at have set de pindsvine billeder! Vi må alle have noget, der holder os i gang ?
Go’ dag retur!

Besvar
Anette december 8, 2018 - 4:23 pm

Der er altså noget med de myrer der ! Jeg har også været med i Randers Regnskov og prøvede igen og igen at fange de myrer, men mit grej var ikke godt nok, så jeg lånte den samme 100 mm macro og var fuldstændig solgt.
Det første jeg gjorde mandag morgen var at køre ned til fotohandleren og købe en magen til 🙂 og den er altid med mig, når jeg fotograferer.
Det var ikke der det hele startede, men det var der, det hele blev meget mere specifikt og gennemtænkt, og der viljen til at blive ved, indtil billedet er, som jeg vil have det startede (http://akfoto.dk/galleri/danmark-dejligst/randers-regnskov.html).
Så lidt mere ros til Brian og Ard 🙂
Og stor ros til dig for at gribe fotografiet og føre det så vildt ud i livet som du gør 🙂

Besvar
Anja Robanke december 13, 2018 - 9:05 am

Hej Anette,
Der er nemlig noget over disse myrer 😉 Hvor er det dejligt at andre end mig har haft sådan en positiv oplevelse med makro og så samme sted, med de samme mennesker. De kan noget de to 😉
Og dejligt at se dit galleri fra den dag. Sikke nogle dejlige billeder 🙂 Jeg får helt lyst til at tage derop snart igen 🙂 Og uha kan se du også mødte Ulla :/ 😉
Tak for dine ord 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os