Ny i FotoMalia-teamet

af Jon Detlefsen

Ny på FotoMalia: Anja Robanke er sejere, end resten af holdet tilsammen, og vi er endnu ikke helt sikre på, om vores egoer kan klare det…

Men alligevel STORT og varmt velkommen på holdet til Anja Robanke, som er en gammel kending og har fulgt os lige så længe, vi har været til. Hvilket, så vidt vi husker, er noget i nærheden af 30-40 år – mindst.

Som en kvindelig udgave af Indiana Jones, er det naturligvis med en vis bekymring og med lidt nervøse forventninger, at vi ser frem mod nye tider med Anja på holdet.

Anja siger, at dette er en islandsk flod, som hun fløj hen over i et fly. Vi tror, det er smeltet roquefort. Foto: Anja Robanke. 

Eventyr-Anja

Anja er en større eventyrer og er meget sejere, end resten af os tilsammen. Hun nøjes ikke med at drømme om det store eventyr, lige som vi andre, der drømmer og drømmer og lige pludselig er blevet for gamle og tykke. Nej, hun udlever sine drømme, lige nu og her, mens hun er ung og stærk.

Hun får øje på Island, køber en Land Rover Discovery, lærer at køre off road og tager derefter på eventyr på den vilde, smukke ø alene i tre måneder. Nævnte vi, at hun var alene og kørte i en stor Land Rover Discovery? Alene?

Om vi har skudt os selv i foden, og nu og for evigt fremstår som en flok bløde vatnisser, ved vi endnu ikke. Men vi kunne efterhånden ikke forestille os et FotoMalia uden Anja, så vi havde egentlig ikke noget valg.

Nu med kvindelig Canon-fotograf

Med vores nye medlem slår vi mindst to fluer med et smæk. Vi har (omsider) fået et kvindeligt medlem, og vi har (omsider) fået en Canon-fotograf.

På et tidspunkt, da det stod aller værst til, bestod FotoMalia udelukkende af mandlige, for nogens vedkommende drengelige, Nikon-fotografer, hvilket var et tilfælde men alligevel ikke var så hensigtsmæssigt.

Tiderne har ændret sig, og med Anja på holdet repræsenterer vi nu både Nikon, Canon, Sony, Fujifilm og Olympus. Vi er tilhængere af mangfoldighed på alle områder.

Og hvorfor vi endnu ikke har haft en kvinde på holdet, ved ingen. Det er et tilfælde og er bestemt ikke noget, vi har aktivt fravalgt. Nu har vi aktivt tilvalgt det, hvilket vi naturligvis burde have gjort for længst.

Anja fotograferede masser af dyr på Island. Både fisk, fugle og ulve. Fotos: Anja Robanke. 

Hva’ syns du sæl Anja?

Hvad synes Anja mon om at være blevet en del af Danmarks fedeste fotosite? Og hvad kan vi forvente at se fra hende på bloggen? Vi har selvfølgelig spurgt:

FotoMalia (FM): Anja, hvordan har du det lige nu, hvor du officielt er blevet en del af FotoMalia?

Anja (Anja): Fantastisk! Det er en livslang drøm. Jeg tror faktisk ikke, jeg har flere drømme nu, hvor den største af dem alle er gået i opfyldelse.

FM: Hvad skal vi forvente af dig?

Anja: Jeg har rigtig meget på hjerte. Og som nyere fotograf tror jeg måske, at jeg har en lidt anden tilgang til fotografiet. Jeg har kun fotograferet seriøst, siden jeg deltog på FotoMalias workshop i Randers Regnskov i 2016 (med Brian og Ard red.). Før det, var jeg kun fritidsfotograf.

FM: Vil du leve af at fotografere?

Anja: Nej, jeg har lidt småjobs hist og her, men jeg elsker mit arbejde som grafiker. Det passer mig fint, som det er lige nu. På FotoMalia vil jeg bidrage med artikler om de lidt mere bløde værdier – altså nul teknik fra min side. Jeg vil skrive om mine oplevelser, og jeg vil gøre det med min helt egen, personlige tilgang til tingene.

FM: Hvorfor vil du gerne være med i FotoMalia:

Anja: Fordi, det er den fedeste fotoblog. Og fordi, jeg rigtig gerne vil være med til at inspirere og hjælpe andre til forhåbentlig at bevæge sig ud af de små huler – ud at lege med kameraet. 

TAK til Anja. Vi glæder os til at blive inspirerede af dig og endnu en gang: STORT velkommen på holdet! Og hvis du så lige gider at skrue en anelse ned for sejheden, så vi andre også kan være her, så skal det hele nok gå fantastisk;)

Anja fotograferede en masse pæne bjerge på Island. Fotos: Anja Robanke. 

Coverfoto: Tansu Swetans.

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Camilla Brodam november 30, 2018 - 12:11 pm

Jaaaa verdens sejeste Anja! Jeg glæder mig nu endnu mere til at følge med herinde ????

Besvar
Anja Robanke november 30, 2018 - 8:20 pm

Wuuuuhuuuu 🙂 Så skal der østrogen på bloggen 😀

Besvar
Henriette Petersen december 1, 2018 - 1:21 am

YES endelig en canonfotograf med på holdet???
Glæder mig til at se/høre mere fra dig og din anderledes tilgang til tingene, sikker på det bliver et rigtig godt supplement til drengene?

Besvar
Anja Robanke december 1, 2018 - 3:01 pm

Yes!! 😉 Men som Jon ogsp skriver bliver det ikke vildt tekniske indlæg fra mig af, meeeen mon ikke der kommer et fif eller to undervejs 🙂
Tak, ja nu kommer der en masse tøset ind i bathulen – måske jeg skal overveje at få logoet lyserødt 😛 Jeg glæder mig så meget til at komme igang og dele mine oplevelser med kameraet 🙂

Besvar
Anette december 1, 2018 - 2:10 pm

Fedt også at kunne følge der herinde Anja 🙂 Glæder mig til at læse mere fra dig.

Besvar
Anja Robanke december 1, 2018 - 3:03 pm

Fedt du vil følge med Anette – tak 🙂 Og jeg glæder mig til at dele lidt i øst og vest med dig 🙂

Besvar
Kasper Hingebjerg december 1, 2018 - 7:05 pm

Det var en god nyhed. Jeg ser frem til at læse om Anjas eventyr og flere “blødere” indlæg er bare helt perfekt. Der er jo afligevel ingen som kan se på det færdige resultat om det er skudt med det ene eller andet kamera (Jeg kan ihvertfald ikke).

Besvar
Anja Robanke december 2, 2018 - 10:14 am

Det er jeg glad for at høre Kasper 🙂 Mon ikke der kommer et indlæg i nærmeste fremtid 🙂
Uha, det er nok nogle der kan, men jeg må indrømme, det kan jeg heller ikke 😉

Besvar
Henry december 1, 2018 - 9:18 pm

Fedt så bliver danmarks bedste foto side ennu bedre.
Glæder mig til at høre mere 🙂

Besvar
Anja Robanke december 2, 2018 - 10:18 am

Ja, det er ligesom de har puttet krymmel på kagen 😀 😉
Tak Henry! Jeg glæder mig til at dele lidt ord og billeder med jer 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os