Hverdags-vinderen er….

af Jakob Kjøller

Så kan den vist ikke trækkes længere, her kommer vinderen..

Der var en heftig votering mellem FotoMalia-crewet. Ting som “Hvad er hverdag?”, “Hvornår er noget ikke længere hverdag?” og “Hvornår trækker Kasper flammekaster-kortet?”. Men alt om alt er, vi havde kun en stemme hver.

Her kommer placeringerne

3. Pladsen, med en stemme – Gitte Kirstine

Et ganske fint indblik i en hverdag. Ud fra billedet kan der trækkes en masse viden om Gittes liv, og nysgerrigheden bliver pirret. Det er hverken overkomponeret eller gennemtænkt. Hverdag er en umiddelbarhed, og dette er kort sagt hverdag.

2. Pladsen med to stemmer – Una Streit Larsen

Det er edermame hverdag. Jeg kan godt lide de blå farvenuancer i billedet og der kun er fokuseret på det rene runde udtryk, hvor ingen knapper på vaskemaskinen er med, men kun selve tromlen er fotograferet og endog før tøjet er vasket.. Døren står stadig åben og man kan næsten fornemme duften af vasketøjskurv der stadig hænger i tøjet.
Jeg glæder mig til at vaske tøj næste gang, så vil jeg sidde foran maskinen med kameraet og sige til konen jeg ikke vil forstyrres, for jeg vasker tøj!

Fortsætter kort efter af samme mand:

Nu er jeg dog pludselig i tvivl…har vi i virkeligheden her at gøre med en tørretumbler og er tøjet mon vasket? Hvilken vaske middel mon der er brugt? Og vasker jeg mon for lidt tøj, siden jeg ikke kan se forskel på en vaskemaskine og en tørretumbler…?!

Det fortsætter så i en meget lang diskussion, omkring hvorvidt det er en mile eller en hjuldamper. – Husk opfordrer billeder til diskussion, så er det som regel et godt billede!

Det bliver bakket op af  en anden FotoMalia-person:

Det indikerer i den grad hverdag, kedelig og almindelig hverdag, og derfor er det potentielt et interessant motiv. Og et udfordrende motiv. At dokumentere hverdagen er ikke let, og desværre har man ofte en tendens til at forskønne det og lave billederne “pæne”. Det er desværre også sket her, det er lidt for konstrueret pænt og virker derfor ikke 100% overbevisende. Men trods det, synes jeg, at dette er vinderbilledet. For at gøre et rigtig godt forsøg!

1. Pladsen med 3 stemmer – Sean Bodin

Mine tanker hvorfor… Pga dynamikken, linjerne, kontrasterne og mine øjne bliver på billledet længere tid. Jeg er fanget. Der er glæde og energi.

Blive bakket op af:

Det gør jeg også. Flot komposition for et actionbillede at være. Super fedt lys og en skøn efterbehandling. Man får lyst til at være med. Lidt kedeligt at billedet er manipuleret så voldsomt. Der er jo ingen farver tilbage overhovedet!

Og får nådestødet:

Helt klart også vinderen for mig. Det er hverdag med børn og kender det alt for godt med mine to krudtugler. De er over alt og i et tempo man ikke troede muligt.

Teknisk hænger det også godt sammen, med de mange elementer. Det holder interessen og er spændende mere end to sekunder.

 

 

Stort tilllykke til Sean!!!

PRÆMIEN

Præmien er, udover det det sædvanlige street-kredit, et sæt dagslys-kontorlamper fra Needlite og vinderbilledet vil blive publiceret den 30. november 2018.

 

Needlite giver dagslys (fuldspektrum) med en farvetemperatur på de krævede 6.500K, og skaber forbedret lys omkring skærmen, når der skal redigeres. Et sæt af to lamper, der giver justerbart dagslys uden at reflektere i skærmen eller være i vejen. Needlite er et danskudviklet og –designet produkt, og er bl.a. resultatet af de mange muligheder moderne LED giver for effektiv styring af lys.
– Preben Bitsch, fotograf  & Ejer af Needlite

Needlite kontakter vinderen 🙂

FotoMalia siger tak for alle de indsendte billeder, og til Needlite for at sponsorere præmien 🙂

 

>> Husk vores Nikon-konkurrence, der kører lidt endnu!! <<

Relateret indlæg

1 Kommentar

Sean Bodin december 4, 2018 - 3:04 am

Tusinde tak… ;O)

Besvar

Smid en kommentar til os