Vinderen er fundet!

af Brian - fotomalia.dk

Så er vi klar til at afsløre hvem der løb af med sejren i vores store fotokonkurrence!

Tjek det ud!

SVÆRT VALG

Aldrig før har vi modtaget så mange fantastiske billeder, og SHIT hvor har det været svært at koge det ned til en vinder i vores STORE FotoMalia Fotokonkurrence!

Den kan være rigtig svært at dømme en konkurrence der har et bestemt tema, da man som dommer ofte drages til billeder som måske i virkeligheden ikke helt passer ind i ens egen opfattelse af temaet, og derfor bliver nødt til at blive valgt fra. Dette gør nogle gange at man er nødt til at “smide” billeder ud som man faktisk syntes er virkelig fede, og som man ville ønske man selv havde taget. Dette gør udvælgelsen svær, men også spændende!

FotoMalia har i denne omgang stillet med hele 6 dommere, og de har sammen med den eksterne dommer (Henrik Wessmann) nået frem til en top 3!

 

3. plads (delt)

På tredjepladsen finder vi faktisk hele to billeder, da disse billeder ente med stemmelighed. De to billeder adskiller sig meget fra hinanden, og vidner måske en smule om den diversitet der er på FotoMalia, både iblandt vores læsere, men også i blandt dommerpanelet.

Det første billede er et fortællende naturbillede, hvor optagevinklen bryder rammerne for det konversionelle naturfoto, men på fornemmeste vis fortæller historien om “vandhullet”.

Ved Vandhullet (Michael B. Rasmussen)

Kritik – Ved vandhullet

Et meget stilrent billede fra en vinkel som er ved at vinde frem, men stadigvæk får én til at stoppe op. Kompositionen er ligeledes stilren. “Bryd rammen” kan læses på forskellige måder her: spor der vifter ud, træet som skærer over vandkanten, vandet som nærmest vil løbe ud eller, som skrevet før, kameraet som bryder ud af de traditionelle muligheder.

 

Billede nummer to er et fortællende portræt.

Fenced – nogle rammer er svære at bryde (Estaban Buhrkall)

 

Kritik – Fenced

Billedet provokerer og flår tankerne rundt. Hvad er det lige der sker? Hvorfor har et barn gasmaske på, hvorfor er det så beskidt, hvorfor det hegn, ER det en panda bamse? Hvorfor er billedet nærmest et glamourbillede, mens historien synes at være det stik modsatte? Der er mange ubesvarede spørgsmål, som vores hjerne arbejder med at forstå, og det utraditionelle portræt med alle de provokerende budskaber bryder på fin vis rammerne for det forventelige, ligesom man på én eller anden vis ønsker indspærringen fjernet, både visuelt og i historiefortællingen. Og ligesom i billedet af søen er der en god balance mellem historiefortælling og teknisk udførelse.

 

2. plads

På en klar og meget flot anden plads finder vi billedet “Last Minute” af Nicolai Godvin.

Last Minute (Nicolai Godvin)

 

Kritik – Last Minute

Også her er der flere spørgsmål end svar. En utvetydig reference til Magrittes paraply-surrealisme, så langt kan vi følge med. Det er et teknisk krævende billede og fordi det er så veludført vokser kravene også. Det bevirker, at det trækker en lillesmule ned at den højre paraply ikke spejler i vandet som den ville i virkeligheden. Men en meget velfortjent andenplads.

 

1. Plads og vinder af FotoMalias store fotokonkurrence “Bryd rammerne”

Næsten alle dommere havde billedet “Next to Nothing” af Kate Mikkelsen med i deres top-5.

Next to nothing (Kate Mikkelsen)

 

 Kritik – Next to Nothing

Ikke helt så mange spørgsmål i historiefortællingen her, men visuelt et billede som lige får én til at kigge to gange hvad det er der foregår. Ud af alle indsendelser var det måske ikke det teknisk mest sublime billede, selvom det er godt udført, men helt klart det billede som fangede temaet bedst.

Da selve motivet ikke indikerer nogen som helst form for tåge, er jeg (Ard) personligt nysgerrig om det hvide område er redigeret til forglemmelse eller simpelthen overbelyst bort. Til det sidste er det egentligt ikke hvidt nok. Horizonten ligger indenfor billedrammen. Det kan du se på perspektivet i den store betonvæg, hvor vandlinien peger opad mod højre og den øverste linie ligger vandret – altså direkte på horisonten, som end ikke kan anes i det lyse område. Men det er ikke af afgørende betydning, når vi efterlyser billeder med så stærk en tematik.

Jeg havde i starten, ud fra en ren estetisk synsvinkel, svært ved at man så kajakroeren halvt på ryggen, men selv dét passer bedre i historien om manden som sejler ud af rammen.

Meget velfortjent Kate Mikkelsen! Tillykke!

 

Hvad var det så lige 1.pladsen vandt??

Vores gode venner hos Goecker og Nordig Digial Lab har smidt nogle særdeles lækre sager i præmiepuljen denne gang. Godter, der gør sig godt i din fototaske og på din væg.

 

Grejet fra Goecker bør jo ligge i en enhver fototaske, nærmest uanset hvilken type af fotograf du er. Sættet, kombineret med en enkelt speedlight, sætter dig i stand til at skyde de fede portrætter, lave lækre produktskud og at få dine natur/makro-billeder til at poppe.

I forhold til transportabelt lysgrej, så bliver det ikke meget mere relevant end dette.

Og så til printet – der er bare ikke noget federe end at se sine billeder på print. Nordic Digital Lab levere topklasseprint, så et 70x100cm print på Aludibond plade, det er lige til at smide på væggen i stuen.

Den samlede præmiesum, løber op på omkring 4000,- bobs, og er, så vidt vi kan huske, en af de største præmier vi har haft her på FotoMalia i en fotokonkurrence.

Hvis det ikke er en fed præmie, så ved vi ikke, hvad er?

 

LÆSERNES VALG

Som noget ganske nyt kårer vi også læserenes valg – altså kåres det billede der har fået flest stemmer fra læsere, følgere, eller folk som man har delt sit billede til. Prisen for “Læsernes valg” valg går i denne omgang til “KALLE” med billedet “NAT”, og derfor høster KALLE stor street credit fra FotoMalia for at have trukket en masse nye øjne til vores site. Prisen belønnes også med et lækkert print fra Nordic Digital Lab

Nat (KALLE)

Et stort tillykke til Kalle, fra hele FotoMalia holdet.

 

TAK TIL ALLE

Til slut vil vi gerne takke alle dem der har deltaget, det har været en kæmpe fornøjelse at kigge alle jeres billeder igennem. Hvis I er heldige så dukker der måske lidt input op til de andre billeder i en senere post 🙂

Vi håber du vil lege med igen en anden gang!

 

GÆSTE DOMMEREN – HENRIK WESSMANN

Henrik er en af de folk, der enten sidder stille, eller køre med speederen i bund. Ligesom så mange andre foto-enthusiaster, er det hos Henrik kærligheden til fotografi der styre kameraet.

I den korte tid, vi har kendt Henrik, er det ikke blevet til så lidt. Han har været med til at stifte Fotoklubben Momento i København, han har sparket en podcast igang sammen med hans sidekick Bo, og ved siden af alt dette, så har han en håndfuld blogs kørende, med alt fra fotografi, til sclerose, sidst nævnte har han faktisk lavet fotobogen “Passion” omkring.

Udover det, er han skiftet fra Digital fotografi, til analog, tilbage til digitalt, og til analog igen, i dag skyder han stadig analog, hvis han altså ikke lige har sit elskede Nikon DF ved hånden.

En ting er sikkert, når vi er i nærheden af Henrik, så er det aldrig kedeligt

Hvis du vil læse mere fra vores gæstedommer, så kan du tjekke hans medrivende indlæg “Bliv bedre” ud lige her

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Michael B. Rasmussen marts 17, 2017 - 8:56 pm

Wauw nogle flotte billeder kæmpe tillykke til Kate jeg var helt ærligt ikke spor i tvivl om at su ville ende her i top 3 (4) dit billede ramte temaet spot on. Nicolai tillykke med den flotte 2 plads, sjovt lige inden jeg kom her sad jeg og gloede på din fb profil og beundrede din kreativitet. Estaban Burhkall tak for at du deler din 3 plads med mig dit billede rummer så mange historier det vildt flot. Selv er jeg STOLT over at være blandt de udvalgte. Til sidst Kalle tillykke med at være den heldige med flest bruger stemmer fedt at du fik en masse nye ansigter til fotomalia Danmarks bedste foto legeplads.
God weekend til jer alle ?

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 21, 2017 - 9:36 am

Hej Michael

Fedt at du lige ønsker pænt tillykke, det er så god stil, og det kan vi godt lide her på FM – det giver street kredit 😉

Og igen også et tillykke til dig – jeg er helt vild med dit billede!

Besvar

Smid en kommentar til os