Vejen til et billede

af Brian - fotomalia.dk

Den anden dag havde jeg simpelthen bare sådan en lyst til at lave billeder. Desværre havde jeg ikke rigtig tiden til virkelig at gå i dybden, men en lille halv time blev det da til – men hvordan finder man et billeder på under 30 min?

SE LYSET…

Der er selvfølgelig mange forskellige måder at finde et motiv der er værd at bruge tid på, men jeg har erfaret at et sted at starte kan være “lyset”. Da jeg gik rundt og ventede på at inspirationen ramte mig, var det faktisk lige præcis lyset der fangede min opmærksomhed.

Nærmere bestemt, var det måden lyset fik nogle små fine blade til at se ud og ikke mindst, hvordan det fremhævede strukturen i bladenes væv. Modlyset fik disse fine små blade til at lyse op og fik nogle lækre friske farver frem, dette kombineret med strukturen gav mig noget jeg syntes var værd at arbejde videre med.

Da jeg stod og arbejdede med bladene fandt mit øje pludseligt et andet motiv, en lille hvidfodet myre drønede nemlig rundt for at finde bladlus som den kunne tappe for nektar. Denne lille opdagelse gjorde, at jeg nu  havde et hav af friske farver, nogle spændende strukturer og nu også et hovedmotiv – med andre ord, hvad der skal til for at lave et lækkert billede.

Så var det “bare” at følge den friske myre, og så lige være klar når det rigtige øjeblik bød sig!

SÅ DUR DET IKKE…

Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har konkluderet, at et fedt motiv ikke fungere fordi lyset ikke var rigtigt – efterhånden har jeg som sagt erfaret, at hvis lyset ikke er i orden, “så dur det ikke!”

Dette var en af mine erfaringer, men hvad gør I når I jager det gode billede…

 

 

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Jacob Almtoft september 21, 2012 - 3:33 pm

Er enig i det med at lyset skal være der for at billedet bliver som man tænkte det i hovedet (oftest ser det dog bedre ud i hovedet), men nogle gange kan man også trylle lidt, så man får et mere syrealistisk billede. For nyligt var jeg ude ved min elskede isfugl… den kom ikke… så istedet brugte jeg tiden med et makroobjektiv og gik efter edderkopper. Lyset var ringe og skiftede konstant…
Fik et par gode skud, hvor lyset artede sig, men et par gange måtte jeg opsøge lidt reflekser i baggrunden der kunne give fede silhouetbilleder…
Korte af det lange… som regel kan man godt få noget godt ved at skifte vinkel eller teknik, men absolut sjovest og nemmest, når lyset er LÆKKERT 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 21, 2012 - 7:02 pm

Ja det er fedest at arbejde i godt lys, – man ja nogen gange må man arbejde med hvad der er og få det bedste ud af det.
.
Jeg elsker når man bare leger også opstår der et eller andet godt – det er noget af det fedeste ved at fotografere..

Besvar
kim september 22, 2012 - 9:17 am

Hmm…
Jeg står bare tidligt op, resten går som en leg.
Måske ikke lige som en leg, men det føles sådan…

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2012 - 9:33 am

Ha ha ha… Så er det sku nok derfor jeg er en skovl til at lave landskabs billeder!
.
Skal du egentlig til Thy i næste weekend?

Besvar
kim september 22, 2012 - 4:00 pm

Tjow…
Vi havde egenligt planlagt at bo på Ruths hotel i Skagen, den kommende weekend, jeg lidt plads på mit CF kort, og kunne godt tænke mig at fotografere lidt i det område, men Thy…
Sker der noget særligt, siden du spørger?

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2012 - 8:26 pm

Er du tosset!!! Ja der sker noget meget spændende! Der er jo fotofestival – Nordens bedste natur og landskabs fotografer udstiller og holder foredrag…
.
Jeg tror det bliver vildt spændende!!!
.
Du skal da med ska du ikke?

Besvar
kim september 22, 2012 - 9:48 pm

hmm…
Vigsø feriecenter – Ruths hotel, med gourmemiddag og wellness – som er bestilt, og konen-har-taget-fredagen-fri…
Bob-bob, det er svært!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2012 - 10:16 pm

Ja det kan jeg godt se, den er ikke nem, men du kunne jo fare vild til Thy – det kan du jo ikke gøre ved…
.
Der er helt sikkert massere af gode røverhistorier som kan give frikort!
.
Du skriver at der er wellness – hun opdager slet ikke du er væk!

Besvar
Ard Jongsma september 23, 2012 - 1:05 am

> Du skriver at der er wellness – hun opdager slet ikke du er væk!

Hahaha! Det fik jeg grineflip over 🙂 Men rart at høre at du kommer til Thy Brian! Så skal vi da mødes! Skal vi aftale noget? Jeg kunne da vække dig kl.6 og så tager vi ud og fotograferer hvidfodede myre mens de andre allesammen jagter det samme billede af et brunstigt brølende hanhjort i morgentågen. Lyset bliver elendigt. Det er godt. Man er først en rigtig god fotograf når man kan levere uanset udfordringen. Jeg kommer fredag, men kører lørdag nat. Holder et kolossalt nørdet foredrag om alt hvad der sker udenom motivet på lørdag. Som sædvanlig aner jeg ikke hvad tid. Har dog fotograferet bokeh testopstillinger med smølfer og purløg hele ugen :))) Det skal nok blive sjovt! Fedt at du kommer!

Besvar
Jon Detlefsen september 22, 2012 - 10:25 pm

Det rigtige lys gør hele forskellen på et godt billede og det modsatte. Og “det rigtige” lys kan sagtens være manglen på samme – men hensigten med lyset, eller mørket, i billedet skal være tydelig.

Jeg kan bedst lide første billede med de flotte strukturer og mønstre og bladenes gentagne former. Her rammer enkeltheden plet! Lækkert billede!

Det sidste billede er også super godt – men i en mere klassisk og mindre overraskende forstand.

Uanset hvad, er dette, som sædvanlig, good work!

Besvar

Smid en kommentar til os