Ugens Billede Uge 25

af Brian - fotomalia.dk

Jep, det er søndag og det betyder som I ved, at det er tid til ugens billede.

Så smut ind og se, hvad ugens udvalgte kan byde på!

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Ja, den har jo stået lidt i bilernes tegn her den sidste uges tid, så hvad er mere nærliggende end at kigge lidt på en mere af slagsen.

Fed bil, lækker lokation, sprød efterredigering, og på mange måder et rigtig lækkert billede (det er jo også det første udvalgte) – der er dog et par ting der falder mig i øjnene…

Jeg syntes bilen forsvinder lidt for meget i baggrunden, der på grund af din komposition, bliver lidt for larmende. Jeg tror det er de mange skæve linjer, og graffitien der trækker opmærksomheden væk fra det som billedet handler om.

Jeg tror billedet ville stå stærkere, hvis bilen var lidt tættere på fotografen, og der var lidt afstand til baggrunden – men det er kun en fornemmelse.

En anden lille detalje er, at jeg syntes den udviskede nummerplade trækker for meget opmærksomhed – vores øjne drages af hvide/lyse områder i et billede, og specielt i et billede som dette med mange mørke nuancer. Når opmærksomheden er rettet på nummerpladen, så bliver man nysgerrig på, hvorfor den er udvisket, da det skiller sig ud fra normalen, og alt dette tager fokus fra det der var dit budskab – bilen.

Men Anja, det er et lækkert billede, og en meget lækker bil – tillykke med billedet!

audi-3220-d8726a6e8049b217752e231534ad2cb8b45b8b35

Uge 25 – Audi R8 – Min drømmebil igennem mange år // Anja Robanke

 

Helle har taget kritikken fra sidste uge til sig, og har fundet en “for glem mig ej” at fokusere på, og det har helt sikkert forbedret billedet fra sidste uge.

Jeg syntes der er rigtig mange spændende ting i Helles billede, og det virker langt hen af vejen rigtig godt. Men der er noget ved kompositionen der ikke helt virker – jeg kan ikke helt finde ud af hvad der er, men jeg finder aldrig helt ro i billedet.

Helle stort tillykke med billedet!

img_3663xs-b99d357b80eafe0cd95720b51f216dc3448163c3

Uge 25 – For glem mig ej – Helle Ibsen

 

Og så er det blevet Henrik Vinds tur til at tage plads blandt ugens udvalgte, med et dejligt billede af en dejlig slange. Denne gang er det en ung mangrovesnog, der fint viser fotografen, at den er en lille smule farlig.

Jeg har tidligere givet Henrik’s flotte og teknisk veludførte billeder lidt kritik for at være en anelse “registrerende“, og jeg har efterlyst, at han fik  lidt mere af slangens “personlighed” med i de ellers meget flotte portrætter. Faktisk endte kritikken i en lille debat, og et indlæg hvor jeg forsøgte at beskrive hvad jeg syntes er forskellen på forskellige typer af billeder.

Med dette billede har vi helt sikkert taget et skridt i den, for mig, rigtige retning – der nemlig fanget noget af det der kendetegner mangrovesnogen og dens til tider hidsige temperament.

Flot arbejde Henrik, og tillykke med billedet!

boigadd-005-3063911db51e20f2c47db94f84a4a0702158b4a9

Uge 25 – Mangrove snake – Henrik Vind

 

Det var ugens udvalgte – tak til alle dem der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 25 lige her – vi mener det, GØR DET!

 

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=62]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 25

[nggallery id=62]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 25

Ja igen i denne uge har fotograferingen desværre stået en lille smule stille, men lidt er det da heldigvis blevet til, så her har i en lille solparakit trio, der netop er flyttet ind i Randers Regnskov.

_D4A3632(600)

Jeg skal blankt erkende, at jeg bruger min nye 180mm mere og mere.. 

Nå, nu tror jeg, at jeg vil forlade computeren, og komme ud og lave lidt billeder – det kan jo ikke passe, at jeg skal sige, at jeg ikke lige har fået lavet så meget hver eneste uge!

God uge til jer – og kom så ud og lav nogle billeder, vi vil gerne se dem!!

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Ard Jongsma juni 26, 2013 - 2:22 am

Jeg vil prøve at give et bud på dine fornemmelser om Helles billede Brian. Jeg er glad for at du valgte det, fordi det er et billede som går meget langt i den rigtige retning. Men det kan være pissesvært at sætte ord på hvad der nager i en lidt abstrakt komposition. Jeg tror rent kompositorisk, og indrømmet, ret nørdet, at problemet er at kompositionen skæres midt over. Det skal man som tommefingerregel prøve at undgå fordi det separerer højre del fra venstre del, mens højre dels kaos i dette billede skal bekræfte selve motivet. (Og husk altid at læse at ALT hvad der skal undgås når man følger ‘reglerne’ også kan bruges når det giver mening, lige præcist af samme grund. Men i dette tilfælde mangler der en konkret mening med at skære billedet midt over. Jeg har prøvet at lave en hurtig Phortoshop skitse for at visualisere det. Den ligger her: http://www.stillwords.com/Fotomalia/Helle_2.jpg. Håber det giver mening.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 26, 2013 - 4:51 pm

Hej Ard..
.
Indrømmet, først så kunne jeg faktisk ikke se hvad du havde gjordt ved helle – jeg kunne bare se at det var blevet bedre..
.
Efter lidt nærmere kiggeri fangede jeg hvad du mente med at det var skåret midt over – og ja det forstyrrede meget. Det er i hvertfald meget mere roligt efter du har clonet planten der klippede billeder væk.
.
Tusind tak for dit input, det gav lige de ord jeg manglede

Besvar
Anja Robanke juni 28, 2013 - 1:41 pm

Hej Brian,

Mega fedt med din kritik, jeg kan sagens se hvad du mener med at det kan virke rodet og det måske kunne afhjælpe at sætte bilen længere frem. Jeg kunne ha’ gjort det lidt, men desværre var taget bare en kort overdækning, og solen skinnede den aften, så der ville ha’ kommet nogle trælse overgange. Men hvis vi havde ventet et par timer, så ville vi kunne ha’ gjort det. For han godt det det også ligesom smelter sammen med det hele, da der er en masse at tage stilling til udover bilen 🙂
.
Og det med nummerpladen er så rigtigt. Jeg skulle ha’ lavet den sort… det må jeg få gjort på min hjemmeside på et tidspunkt, så der kan komme mere ro på 🙂
.
Igen – tak for din kritik. Fantastisk vi har den her mulighed 🙂
.
Go’ weekend 🙂
.
Ps. Jeg er vild med din lille solparakit trio 🙂 Dejlig farvekontrast og komposition 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os