Og vinderen er! (Flash fotografering)

af Brian - fotomalia.dk

Efter sidste weekend arrangement var det jo lige før vi havde glemt vores fotokonkurrence, men bedre sent end aldrig – i dag er vi klar til at finde vinderen!

KRITIK

Inden vi finder vinderen vil jeg lige knytte en kommentar til at par af billederne, så jeg håber fotograferne bag billederne kan klare lidt konstruktiv kritik. Det er selvfølgelig venligt og konstruktivt ment, og kun et udtryk for min mening til det enkelte billede.

 

HENRIK VIND -GRØN TRÆPYTHON

Henrik har faktisk deltaget med en hel del rigtig fine billeder, flere af dem slange billeder! – Nu har jeg jo en svaghed for den slags, så jeg er næsten nød til at kommentere dem.

Fælles for alle Henriks slange billeder er lækkert lys, og rigtig flot skarphed – billederne viser flot slangens farver, form og der er en god kontakt til dyret!

Grøn Træpyhton – Henrik Vind

MEN – For mig er alle fire slange billeder “bare” registrerende billeder, der viser en slange. Billederne fortæller mig ikke noget, og de vil formentlig hurtigt blive kedelige for folk der ikke går op i slanger – I mine øjne er det svære ved denne slags billeder, at formidle en følelse, eller fange dem som ikke er slange gale.

Jeg har en lille mistanke om at Henrik er ret vild med slanger, og måske har et par stykker der hjemme – han er sikkert vildt fascineret af dem, og syntes de er totalt fede – jeg er faktisk enig, og har selv holdt slanger i flere år.

Trods høj teknisk kvalitet af billederne, er dette ikke vores valg. Men flot arbejde.

MICHAEL ANDERSEN -VINDRUER

Michael har også smidt et par billeder ind til konkurrencen, og for mig ser det ud som om at  Michael har opdaget de mange muligheder en flash åbner op for, og derfor nørder igennem med dette. Det er fedt at se, og Michaels vindrue billede er også fuld af spændende teknik!

Michael Andersen – Vindrue

MEN – For mig ser det ud til at Michael har eksperimenteret med lang lukkertid, zoom og flash – dette giver en spændende effekt, og tilfører noget action til et billede. Men hvorfor på vindruer? – Jeg er lidt forvirret over hvorfor du har valgt denne effekt på dette billede – for mig er der ikke meget aktion over vindruer?

Det kan selvfølgelig være Michael har været ude i nogle tanker omkring hvad druerne skal bruges til og at man kan blive godt stiv af det – måske effekten er tilføjet for at vise hvordan man oplever verden når man har været til for meget vinsmagning – jeg ved det ikke, men jeg syntes ikke effekten (trods det at den er veludført) passer til dette motiv.

THEIS -GOLF PIGEN

Her er der ingen tvivl om at vi har en fotograf der har styr på hans lys, billedet er rigtig godt lavet, og Theis udnytter her flashens muligheder rigtig godt! – dette er et meget vellykket billede, hvor teknikken er iorden.

Theis – Golf pigen

MEN – Som på Michaels billede bliver jeg lidt forvirret… Hvad er formålet – er det et model billede, eller et sports billede? Hvem spiller golf i højhælede og lårkort? Måske mangler billedet bare en forklaring – men for mig er dette et billede for billedets skyld – hvilket også er fedt nok!

Et meget vellykket billede, som var meget tæt på at løbe af med sejren!

ERIK PEDERSEN -VINDEREN

Erik, som plejer at være topscore på antal billeder, har denne gang begrænset sig – flot mester! Eriks billede har faktisk spøget i mit hovede lige siden jeg så det første gang – hvad er det der sker!! Da jeg kiggede på Eriks billede første gang skulle jeg lige kigge en ekstra gang for at fatte hvad der var op og ned – billedet satte gang i mine tanker, og gang i min fantasi – det kan min hjerne godt lide 😉

Man kan selvfølgelig sige, at dette billede – sammenlignet med de andre, heller ikke giver megen mening, men denne gang er der ikke så meget at tænke over, da dette helt klart skal lede beskueren i en kunstnerisk retning, fremfor at fortolke billedet på normal vis – skal man gøre det anderledes, så gør det HELT anderledes!

Jeg syntes Erik har gjort godt brug af hans lys – jeg håber du har brugt din flash til at fryse vinen!

Erik Pedersen – Pigen med vinen

MEN – Nu har jeg ladet tvivlen komme Erik til gode, men jeg håber ikke at billedet “bare” er sat sammen i Photoshop, det ville jeg syntes var en skam – ikke at det gør noget, for det var der ikke sat nogen regler op for, men jeg håber og tror at billedet er taget sådan!

Godt set, og flot arbejde, du sender bare dine oplysninger, så får vi de flinke folk i Goecker til at sende din præmie!

TAK TIL JER ALLE

Tak for de mange bud, det er fedt at se at der er så stor interesse, vi er snart klar med endnu en konkurrence – så hold øje med bloggen!

 

 

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Lars Holmgaard marts 17, 2012 - 12:38 pm

Velfortjent! Tillykke til Erik! 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard marts 17, 2012 - 1:24 pm

Som altid en fornøjelse og lærerigt at læse dine kommentarer Brian. Omkring slange billedet, som jeg synes er et flot billede i farver mv., kunne det være interessant at se et par bud på billeder hvor du har fanget den følelse du snakker om. Er sikker på at med din slange fascination, må der være nogle i arkivet

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 17, 2012 - 3:57 pm

Hej Søren..
.
Dejligt at høre at der er nogen der får noget ud af kritikken..
.
Først og fremmest, så håber jeg at det fremgår at jeg også syntes det er et rigtig flot billede!
.
Men jo, jeg vil meget gerne forsøge at komme med et par eksempler – så må jeg jo se om mine egne billeder kan leve op til det….
.
Jeg laver et indlæg en af de nærmeste dage!

Besvar
Jesper Videbæk marts 17, 2012 - 4:42 pm

Tillykke Erik.
Superflot billede hvor det ville være spændende at høre lidt om hvordan det er lavet

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 17, 2012 - 6:02 pm

Jeg er helt enig!

Besvar
Henrik Vind marts 17, 2012 - 5:38 pm

“For mig er alle fire slange billeder “bare” registrerende billeder!”
Øhhh okay – alle mine dyrebilleder er portrætter – jeg skildre dyr som jeg ser dem.
Det har på intet tidspunk været intentionen at fremkalde følelser hos beskueren.

Hvad er formålet med billeder?
Jeg elsker billeder og følger mange fotografer bla. på http://www.500px.com
Fremkalder nogen af dem følelser?
Nope!

Men jeg ser frem til Brians kommende indlæg 😀

Og ja, Jeg er fotograf og elsker billeder for billedets skyld 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 17, 2012 - 6:21 pm

Hej Henrik..
.
Jeg håber du tage kritikken som det det er – min menig, så det er jo kun et udtryk for hvordan jeg oplever dit billede – der er jo lige så mange meninger som der er mennesker!
.
Jeg kan godt følge din tanke om at man altid “bare” registrere og at du laver portrætter af dyrene – men jeg mener faktisk ikke at et godt portræt kun registrere hvordan en person ser ud – det viser “mere” af personen! – et godt portræt viser f.eks. hvor personen er, hvad personen laver, hvilket humor personen er i, eller viser personen på en kunstnerisk måde.
.
På samme måde kan man i mine øjene også vise mere af dyret en “bare” dyret – men det er jo ikke altid man vil det – det kan være at man gerne bare vil vise hvordan dyret ser ud, og det kan sku også være svært nok nogen gange!
.
Jeg håber ikke du tager min kritik ilde op, for det var ikke min intention at overskride din grænse, men som jeg skrev i indledningen til konkurrencen, så er jeg ærlig når jeg giver kritik, og kritikken er jo kun et udtryk for min mening!
.
Jeg er sikker på at der er mange af læserne der har en anden mening end min!
.
Med venlig hilsen
.
Brian

Besvar
Henrik Vind marts 17, 2012 - 7:35 pm

Hey Brian
No hard feelings!
På samme måde som det er okay at du kommer med en kritik af af mine billeder, håber jeg det er okay at jeg kommer med “second opinon”?

Jeg er helt ening i dine tanker omkrig “Portræt” – men jeg syntes netop at billederne viser noget mere…

Folk må meget gerne synes at mine billeder er: over sharpned, for farvelade agtige, dårligt beskåret, elendigt komponeret – men bare” registrerende billeder.

Det er jeg absolut ikke ening i.

/henrik

Besvar
Erik Pedersen marts 17, 2012 - 8:42 pm

Hej alle!
Tusinde tak..!

Jeg må desværre skuffe jer, men det er lavet af flere billeder. Jeg har ikke noget kæmpe fancy studie, men jeg har en lille 16 km2 stue på indre nørrebro.. Man kunne selvfølgelig godt have lavet det hele i et “skud”, men ja.. Det ville bare være mere besværligt og være mere tidskrævende… Hop over hvor gærdet er lavest.. You know! 😀

Jeg har faktisk lavet en udførlig guide på min blog, til hvordan jeg har lavet hele billedet (lækre tegninger er inkluderet). Lige fra setup til redigering 🙂
http://mrriverhorse.wordpress.com/2011/08/25/sarah-er-helt-tosset-med-vin/

Skriv endelig hvis i er i tvivl om noget!!! Jeg svarer gerne på spørgsmål! 🙂

Besvar
Jacob Almtoft marts 18, 2012 - 9:24 am

Det var alligevel en temmelig stor lejlighed 😉

Besvar
Jacob Almtoft marts 18, 2012 - 9:33 am

Lækre billeder!

Syntes Eriks billede har en fed stemning med de sarte farver. Var lige inde på bloggen og se setupet… Temmelig meget fritlægning med bord, bøger, bræt og hår der skal retoucheres.

Slangebilledet er også ret fedt (men jeg kan også godt lide slanger). Hvis jeg hang det på væggen ville kæresten nok kommenterer det… Jeg syntes der er rigtig fede farver, og som Brian siger kontakt med dyret.

Theis´ billede af en tvivlsom golfspiller er også fedt belyst, syntes dog huset og træerne i baggrunden forstyrre lidt.

Fedt med så mange deltagere denne gang… er klar på en ny udfordring selv 😉

Besvar
Erik marts 18, 2012 - 10:17 am

Jacob: tak 🙂
Okay! Fejl 40!! Sorry. 16 KVADRATMETER 😀
Men ja. Jeg havde ikke så mange andre valgmuligheder (kunne selvfølgelig have flyttet bøger osv) men selve fritlægningen tog ikke specielt meget tid..
For at forklare hvor lidt plads jeg havde, brugte jeg min 50 mm på full frame og jeg stod helt op af muren 🙂

Besvar
Jacob Almtoft marts 18, 2012 - 11:47 am

Hehe… kunne ellers være fedt med SÅ meget plads (pånær når man skal betale varmeregning).

Føler med dig, boede selv på 12 m2 indtil for et par år siden.

Tillykke med sejren!

Besvar
Michael Bunker marts 19, 2012 - 11:29 am

Jamen jeg er da også nød til at skrive en kommentar:-)

Jeg har en oplevelse af at billederne ikke bliver bedømt på baggrund af flashbrug, men på baggrund af historien i billedet. Og det tænker jeg ikke at opgaven lagde op til.

Men hvis nu Theis skulle lave et billede for en golfklub der gerne ville understrege noget omkring værdien af at tage nogle træningstimer, så man ikke står ude i børnenes sandkasse med høje hæle, så giver billedet mening!.. eller hvis hans billede forsøger at sende et signal om at Blonde piger er dumme og de vil gøre alt for at komme i nærheden af de rige der er på golfbanen, så giver det også mening… for billedet er jo netop ikke tage på en golfbane og en Golfer vil kunne få påvirket mange historier ved synet af hans billede.

Ser vi på mit eget billede jamen så er det rigtigt at det måske ikke giver mening at sætte bevægelse (eller ligefrem fart i druerne) men billedet skulle bruges til en investorrapport hvor vinbonden (fra danmark) ville understrege at det var blevet muligt at fremagle denne druesort hurtigere end forventet og den kunne høstes 1 år tidligere end forventet, så det var næsten som hvis den havde været udsat for sydens sol.

Men ser man bort fra hele tankesættet om at billeder skal have en historie, så bør man vel i en væsentlig grad se på om billedet kan give en æstetisk oplevelse. Det kunne være en opfordring til dig Brian at du laver en artikel om æstetik, historien og målgruppen??

NÅR ALT DET ER SAGT (I ET KONSTRUKTIVT LYS)
så vil jeg gerne sige tak for din feedback og jeg kan sagtens se at billedet ikke står godt elene.

god dag
Michael

Besvar
Ugens Billede Uge 25 | FotoMalia juni 23, 2013 - 3:25 pm

[…] har tidligere givet Henrik’s flotte og teknisk veludførte billeder lidt kritik for at være en an…“, og jeg har efterlyst at han fik  lidt mere af slangens “personlighed” med i de […]

Besvar

Smid en kommentar til os