Opbygning af billede i photoshop

af Mads - fotomalia.dk

Jeg vil i dag vise jer, hvordan jeg bygger et billede op.

Jeg har tidligere vist jer, hvordan jeg har lavet mit tarzan-billede Og det er lidt samme princip i dag.

Jeg deltager ofte i Photoshopkonkurrencer på nettet. Det jeg godt kan lide ved det er; at man få prøvet sine evner af og man får konstruktiv kritik tilbage. Man er anonym imens konkurrencen står på, så folk kommer med deres helt ærlige mening, det synes jeg er rigtig dejligt, da venner og familie ofte ikke er de bedste til at vurdere ens arbejde. Så er det rart at kunne blive bedømt at folk fra hele verden. Det foregår således; man læser sig til dagens emne, og hvilke regler der glæder for konkurrencen. Og så er det ellers bare med at komme i gang med at:

1. Få den rigtige idé – det kan være rigtig svært at finde en idé som kan lade sig gøre at lave rent visuelt og tidsmæssigt.
2. Finde fotomateriale (hvilket kan være det allersværeste nogle gange)
3. Finde arbejdstid (ofte 2-6 timer) hvilket kan være svært når man har 2 små børn, skulle jeg hilse og sige 😉

Det er supersjovt at deltage i de her konkurrencer og der er noget for både begyndere og øvede. Man skal dog være klar over, at man godt kan have brugt timer på at lave det vildeste Photoshoparbejde, men hvis ens idé bliver misforstået, eller folk ikke fanger konceptet med det samme, så kan man hurtigt få en dårlig “rating” ( man bliver vurderet på en skala fra 1-10 stjerner). Det kan være lidt hårdt at se det arbejde man har brugt lang tid på at skabe få lave ratings. Men sådan er det bare, og det driver én bare til at ville gøre det endnu bedre næste gang.

Jeg mener at jeg deltog første gang på sitet i 2004 (og det var elendigt 🙂 ) Men det var først sidste år fik jeg mit første guldtrofæ i Advanced Effects – så det kan tage lang tid. Men det er bare så FEDT når det lykkedes! Men der er altså også nogle som bare rammer plet, og kommer op i toppen efter blot et par konkurrencer.

Der er altid grund til at gøre sig bedre, for der findes folk som er ubeskriveligt dygtige til det her. Det er utroligt, hvor kreative folk er! Kig bare forbi worth1000.com, hvis i ikke kender siden, det er bare med at gå i gang. Og så er det superhyggeligt og dejligt nørdet, når man begynder at være en del af det kæmpe online-community som der er omkring Photoshop på nettet.

Hvad skal i se i dag
I skal se, hvordan jeg bygger billedet op. Der bliver tændt og slukket for lagene og jeg gennemgår nogle af dem, ifht. hvordan lag, blendmodes, custom brushes og masker er med til at bygge et billede op.

Her kan i se det færdige resultat

Kig med, hvis du vil se, hvordan det foregår bag kulisserne, når en billedemanipulation bliver skabt.

God fornøjelse.

Relateret indlæg

13 Kommentarer

Jan Friis marts 15, 2011 - 7:18 am

Hej Mads

Dejligt at se videoen – specielt efter jeg har haft mulighed for at tjekke din photoshopfil.

Nice work M8, og stort tillykke med metallet 😉

/ Jan / Foxeye / #2 😉

Besvar
Mads marts 16, 2011 - 7:44 pm

Hey 🙂 Tak – selv tak – uuuuh jeg ville så gerne have haft den søvl-pokal, men jeg må sige at den var velfortjent, jeg må bare lige oppe mig. Det giver jo også blod på tanden 😉 Vi ses til nørde-dag!

Besvar
Brian marts 16, 2011 - 7:53 pm

Også tillykke til dig Jan… Det er sku også et fedt billede Flot arbejde..

Besvar
Jill marts 15, 2011 - 1:07 pm

Det er sgu utroligt hvad du kan :O…
Kan utrolig godt lide den måde du laver decay på violinen (kan ikk lige huske det danske ord)
som jan siger; dejligt at se videoen… har gerne ville lave min mand om til en zombie, med decay men aldrig fået det til at virke troværdigt, men ved at se hvordan du gjorde det, giver mig en bedre ide til hvordan jeg kan få det til at se troværdigt ud…

så tak for din video – første plads fra min side 😉

Besvar
Mads marts 15, 2011 - 5:46 pm

Hey Jill,

Tak for de fine ord. Ja der skal ikke mere end en maske og lidt blend mode, så kan man ælde en violin med flere år – det sgu smart 🙂 Rigtig fed idé med zombie-effekten på din mand, der kan helt sikkert laves noget sjovt. Jeg tror faktisk at jeg vil lege lidt med at få Kasper eller Brian til at se dejlig monster-agtige ud… altså mere end de gør i forvejen 😉

– Mads

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 15, 2011 - 2:40 pm

Det er lækkert som altid Mads! Kunne måske godt have tænkt mig at baggrunden og vandet var lidt lysere.?

#Jill, jeg tror vi allesammen kender en person der godt kunne trænge til lidt Zobietræk, super ide 😉

Besvar
Jill marts 15, 2011 - 3:54 pm

hehe ja ikk? 😉
– takker

Besvar
Mads marts 15, 2011 - 5:44 pm

Kasper du er sgu så krævende – gør som jeg; skru helt vildt meget op for brightness på din skærm, så har du et lysere billede! 🙂 hehe… Jeg så på billedet på min arbejdsskærm, og kunne godt se at det så lidt mørkt ud, så nu er det lysnet en del (måske for meget – det brænder vist ud oppe i hjørnet… men det gider jeg ikke til at rette nu 🙂 )

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 15, 2011 - 11:04 pm

Det må du virkelig undskylde Mads. Det var min fejl.. Jeg har lige skruet op for lyset på min monitor og nu ser det jo helt perfekt ud..
Teksten på bloggen er godt nok lidt udbrændt og svær at læse nu, men så kan jeg jo bare skrue ned for lyset når jeg skal læse tekst og og for lyset når jeg skal se på dine billeder..

Ingen problem 😛

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 15, 2011 - 11:06 pm

Ej fuck hvor pinligt!!! Nu har jeg lige set dit indlæg på min laptop og der er billederne helt perfekte.. hrm hrm… det kan faktisk godt være at min skærm på jobbet er forkert justeret.. sorry…. he he 😉

Fiiiiine billeder Mads!

Besvar
Brian marts 16, 2011 - 7:23 pm

Hej Mads…

Beklager at jeg først kommer haltende nu, men jeg har været til noget konference halløj på job..

Er du gal et billede, og jeg fatter slet ikke at det kan lade sig gøre at lave de der ting, det er så mega sejt – du kan dit pis..

Meeeen nu kan jeg jo ikke lade være med at kneppe fluer, og jeg vil lige komme med lidt konstruktiv kritik… Jeg ved du kan tage det..

I din video siger du på et tidspunkt at du er blevet kritiseret for at dragen ville trække dragen over i den anden side, du siger hertil at nu nørder delige lovligt meget.. – Jeg er faktisk ikke enig med dig i det.

Hvis du vil gøre dine manipulationer endnu mere troværdige, og stærkere, så tror jeg faktisk at det ville være fedt at tænke over detaljer som dette, fordi det som sagt vil gøre det mere troværdig.

Jeg tror det der ofte sker når vi “nørder” er at vi glemmer at se hvad det egentligt er vi laver, fordi vi er så opslugt i processen, og derfor glemmer vigtige ting som hvad der egentligt er historien, eller i dette tildfælde hvad der fysisk ville ske.

Jeg håber det giver mening det jeg skriver ? Se det som et kompliment at dit arbejde er så godt at det eneste man kan kommentere er at der er fysiske love som ikke overholdes 😉

Nå ja også tror jeg altså ikke at blåmuslingen, ville sætte sig på en båd, den kaldes også for pælemusling, fordi den foretrækker at sætte sig i brændingen omkring pæle eller bølgebrydere.. Men det er nok at nørde lige lovligt meget..

Fed video, og som sagt jeg fatter stadig ikke at man kan lave sådan noget.. Vi skal altså prøve at lave noget helt fra bunden!

Hmm nu er mit indlæg vist ved at være det længste på FM

Besvar
Practical Photoshop Magazine | FotoMalia marts 18, 2012 - 5:20 pm

[…] har tidligere skrevet et indlæg og lavet en gennemgang om billedet. Det kan du læse lige her ,hvis det har […]

Besvar
Gammel violin | FotoMalia september 16, 2012 - 10:58 am

[…] af jer der kan kende violinen, så er det faktisk fordi, at det er den samme, som jeg bruge ifbm. en tidligere tut – og jeg bruger jeg faktisk nogle af de samme teknikker, for at opnå det afskallede […]

Besvar

Smid en kommentar til os