Holographium! Aaaaahwha for nåed?

af Kasper - fotomalia.dk

Det her er den sejeste dims til dato!!

For noget tid siden, så jeg en monster cool video fra et firma i London (Dentsu) som havde opfundet en teknik hvor man med lang lukkertid og en iPad, kunne ekstrudere 3D bogstaver i luften!! Her er et link til en kort version af den video jeg så. Det er så VILDT!!

Holographium! 3D tekst.

Jeg ledte straks efter en app til min iPhone som kunne det samme, for jeg tænkte at de nok havde lavet en.. meeen nej.. For et par uger siden, kom den nævenyttige Brian så hen til mig og sagde “Hey nu skal du bare se en fed app jeg har fundet” og der var den så!! Nu kan man selv skrive bogstaver i luften på en helt ny revolutionerende måde COOL!!

App’en hedder Holographium, og det den gør, er at den skærer bogstaver op i slices (lidt ligesom en cat-scanning) og så afspiller hver slice i et bestemt tidsinterval. I kan læse mere om det på Dentsu’s hjemmeside, for jeg er da helt vildt dårlig til at forklare det her!!

Nå men sådan ser den ud på iPhonen!

Man skriver den tekst man vil ekstrudere..

Så vælger man tekstens farve..

 

Så skal dybden af bogstaverne vælges..

Og til sidst hvor lang tid ekstruderingen skal vare. Jo længere tid, jo langsommere skal iPhonen bevæges, men jo tydeligere står teksten.

Der er også en grafisk flot hjælpeside, som absolut ingen hjælp gi’r.. Det kan også blive FOR simpelt.. For eksempel står der at telefonen skal holdes i en vinkel til kameraet… Hvilken vinkel? 90 grader? 45 grader? nej ingen hjælp overhovedet, men jeg skal nok forklare jer det.

Jeg har nok set alle “tutorials” på nettet omkring denne app og ALLE uden undtagelse gør det helt forkert og de lyder allesammen som om de har totalt styr på det.. Lad jer ikke narre, JEG HAR totalt styr på det!!

Det som det gælder om, er ikke at holde telefonen så den vender direkte hen mod kameraet, men derimod dreje den lidt – cirka 45 grader i forhold til billedplanet.

Men nu skal vi jo også have taget nogle billeder.

Lige en hurtig test inden jeg gik ud i kulden. Det er lidt sjovt at man kan følge kanter og gøre teksten helt lige.

Så skulle der lige et par skud til udenfor inden den var helt på plads. Jeg har skruet lyset på iPhone skærmen ned til cirka en trediedel, da det baggrundsbelyste display eller bare vil stå frem som en stor fed lysende firkant.

Mit Nikon D300 er sat til 10 sek, f5.6, iso 1000. Fed måneskinsaften!!

Jeg aner ikke hvad man skal bruge det til, andet end at bruge det MEGET kreativt og måske endda lave lidt timelapse med det!! Ja det jeg har lavet er ikke sindsygt kreativt, men ige.. Proof of concept!

Man skal have meget lang tid til at få det hele fuldstændig korrekt og især hvis man skal lave en timelapse på et par minutter. Jeg SKAL have en iPad så jeg kan lave noget rigtig fedt engang.
Hvis man kan få denne app til en telefon hvor det sorte på skærmen er mere sort en på min iPhone 3gs, så vil teksten også stå meget mere skarpt.
I skal helt klart prøve denne app. Der findes også en anden udgave, som hedder Holo-Paint og på den kan man skifte skrifttype og justere lidt flere ting end på denne jeg har prøvet her.
Jeg skal nok komme med noget timelapse på et tidspunkt med dette, men indtil videre, må i nøjes med Dentsu’s kodylt fede video!
Held og lykke med at prøve selv 🙂
Tak fordi i kiggede med.

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Christian Rosenbæk marts 16, 2011 - 3:32 pm

Det er jo GENIALT!
– længe leve fremtiden!!! 😀

Besvar
Brian marts 16, 2011 - 7:28 pm

Altså Kasper… Du kan jo ikke altid bare gemme dig bag “proof of concept” du kan jo godt lave gode billeder…

Det er en super fed APP, og jeg glæder mig helt vildt til at lege med den.

Det med at baggrundslyset fra din iPhone kommer med, det tror jeg kan løses ved at lege lidt med at finde den rigtige blænde/ bevægelses hastighed på telefonen, men jeg ved det selvfølgelig ikke, det må vi prøve..

Besvar
Mads marts 16, 2011 - 7:41 pm

Det er suuuper-nice det der. Kan man lave en lille 3d-obi-wan-kenobi? Jeg skal helt sikkert prøve at lege med det der.
/
– og så synes jeg det samme som Brian skriver…tror jeg nok 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 17, 2011 - 9:31 am

Hvad snakker i om?!? Billederne er da super gode, i skal bare skrue lidt op for brightness på jeres skærm!

Jeg prøvede at fifle en hel del med blænde og bevægelseshastighed, men jeg kunne ikke få baggrundslyset helt væk. Det skal vi lige have fundet ud af.

Jeg køber nok en iPad snart, så skal vi dælme lave noget sjov 😉

Besvar

Smid en kommentar til os