Foto citat

af Brian - fotomalia.dk

For et par weekender siden var jeg, som i jo ved, til min lillebrors års opgave fremlæggelse, og her var der en af hans klasse kammerater der havde skrevet om billeder – Og det var jeg jo lige nød til at kigge lidt nærmere på..

Hvilket sprog snakker du?

Emil Vincentz, havde som sagt skrevet om billeder i hans års opgave, og opgaven så rigtig fin ud, men der var særligt et citat i hans opgave, der fangede min opmærksomhed…

Min første tanke var at det sku var meget fedt sagt, og det syntes jeg faktisk stadig, men jeg ved ikke helt om jeg er enig.

Snakker vi samme sprog når vi ser på billeder? Vi tolker ihvertfald billeder meget forskelligt, men det betyder jo ikke at det vi ser er forskelligt – det vil vel altid være det samme – eller hvad.. Dette citat fik mig til at tænke, og jeg kan som sagt ikke rigtigt finde ud af hvordan det hænger sammen, Men det er dejligt når ens hjerne lige bliver sat lidt i sving, det er inspirerende..

Jeg håber at i vil give en lille kommentar om hvad i mener om Emil´s citat og om i mener at vi snakker samme sprog når vi betragter et billede.

Emil med et par af hans billeder.

Det er en meget stor ting at aflevere sin års opgave, så et stort tillykke her fra FotoMalia.

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Anders marts 17, 2011 - 9:17 am

Det er altså et konge-citat, nærmest filosofisk. Det er lige før citat’et bør være en sub-title til enhver foto-blog med respekt for sig selv 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 17, 2011 - 10:37 am

Tja… Det er jo et rigtig godt spørgsmål. Når man læser citatet uden tilhørende spørgsmål, virker det rigtig godt og det er sgu klogt sagt. Men når man tænker på hvor forskellig bare vi tre hos FM kan se på billederne, vil jeg sige at det er meget sjældent vi taler samme sprog når vi kigger på billeder.
En terrorrist kan se på billeder fra World Trade Center 9/11 og føle glæde og diskutere ud fra det, hvor vi andre forhåbentlig føler noget helt andet.

Besvar
Søren Skovsgaard marts 17, 2011 - 4:56 pm

På den måde er billeder vel ikke anderledes end en hvilken som helst anden tekst som jo kan fortolkes på mange forskellige måder.

Så jeg synes faktisk Emil har ret udfra betragtningen af at vi ikke behøver at kende et bestemt sprog for at læse dem, men at vi så hver i sær fortolker dem på vores måde er en helt anden ting.

Besvar
Søren Skovsgaard marts 17, 2011 - 6:22 pm

At kigge på billeder kræver jo ikke at man kan et specielt sprog, så jeg mener at Emil har ret. Men at billeder så kan fortolkes på meget forskellig måde er en anden sag, men omvendt heller ikke meget anderledes end når vi læser en tekst, hvor fortolkningerne kan være forskellig.

Besvar
Johnny marts 17, 2011 - 6:54 pm

Lækkert citat, og ja meget filosofisk. Spørgsmålet er jo hvad Emil egenlig mener med dette citat. Men jeg er heller ikke helt med på at vi taler samme sprog når vi betragter billeder…Hvis vi snakker det grundlæggende i billedet, jow så måske, men ellers så er jeg ret sikker på at der kan være mange forkellige holdninger/meninger om dette.

Besvar
Rene Asmussen oktober 18, 2017 - 2:23 am

Flotte billeder og tillykke 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os