Valg af digital billederamme..

af Brian - fotomalia.dk

Jep jeg skal ud og have ny billederamme – altså en 40″ billederamme der også skal bruges til at se lidt TV og BlueRay på..Men hvad skal man vælge?? – Jeg har fundet to bud, og nu tænkte jeg at jeg lige ville høre vores kloge læsere om hjælp..

Sony eller Samsung

Jeg har kigget og kigget og er kommet frem til at jeg syntes det stort set er umulig at blive klog på, for hold nu op der er mange valgmuligheder – det er noget nemmere at vælge kamera.

Nu skal min kone også bruge skærmen, og hun har bestamt at det skal være “et af de tynde”, det vil på mandesprog sige at det skal være et der udnytter edge LED teknologi, eller på godt Dansk et LED tv..

Mine krav er egentligt heller ikke så store, andet end det skal være 40″, Full HD, 100Hz, også skal det være et super billede – jeg ved egentligt ikke så meget om det så det skal bare virke og se godt ud..

Jeg vil bruge mellem 5-6000 på komaakvariet, og har egentlig ikke nogen præferencer, jeg vil bare gerne have mest muligt for mine gryn, så hvad skal man vælge???

Sony 40″ KDL-40EX710

Så vidt jeg kan vurdere kan det hvad sådan en kasse skal kunne, også syntes jeg at den har et meget pænt design..

Se flere detaljer her

Samsung 40″ LED-TV UE40C6005

Ja det ser jo også meget godt ud, og det ser også ud til at kunne hvad det skal. Faktisk ser specifikationerne meget ens ud på de to skærme meget ens ud.

Se flere detaljer her

Hvad skal jeg vælge?

Som i måske kan se så er min viden ud i fladskærme ikke til det helt store, så er der nogle af jer der ligger inde med noget viden som kan hjælpe mig med at vælge den rigtige billederamme.

Relateret indlæg

22 Kommentarer

Christian Rosenbæk marts 17, 2011 - 10:00 pm

jeg ville vælge sony, det ville jeg fordi sony har et meget nemmere menu system end samsung. Og hvis du har flere sony systemer fx. Ps3, surround sound reciever, så kan kan du køre over bravia sync, som bla. gør at man kun skal bruge én remote. bravia sync spiller bare!!
– det var mit råd! 🙂

Besvar
Brian marts 17, 2011 - 10:03 pm

Takker, dejligt med et konkret råd!

Besvar
Mads marts 17, 2011 - 10:20 pm

Jeg ville vælge Samsung – fordi jeg allerede har et Samsung, og nu kender jeg menuerne og opsætning osv. osv. helt sikkert et lækkert billede på dem begge to – mææææhhhn, hvis jeg skulle ud og starte helt fra bunden af – så kunne jeg faktisk godt falde for Sony, for som Christian skriver – det har et superlækkert menusystem og det fungerer fedt sammen med PS3.
/
Braiva Sync – kender jeg ikke, men jeg vil tro at det er det samme som Samsung kalder for AnyNet+, hvor man også kan styre alt med en remote. Jeg kan styre DVD, Hd-optager og Tv på denne måde… og hvis det er det samme som Bravia Sync – ja så er det fedt!
/
Lydmæssigt vil jeg tro at Sony er overlegen, for Samsung har ry for (og jeg kan kun bekræfte) at lyden ikke er særlig god – i hvert fald ikke på de to skærme jeg har erfaring med. Det kan selvfølgelig være de har oppet sig, efter at Nikolaj Sonne var efter dem i So Ein Ding 🙂
/
Anyway – håber du finder det lækreste tv, – et af de tynde!

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 17, 2011 - 10:25 pm

Om man vælger sony eller Samsung går ud på et fedt 🙂 Samsung har også et system ala sony’s så det skal ikke være det der afgør valget.

Menu mæssigt er samsung’s tv’er også rigtige gode og ikke svære at finde ud af.

Jeg har næsten lige købt et plasma (Samsung PS50C7705), det har nogle fordele frem for et LED. LED tv har en tendens til at der kommer falsk lys ind i hjørnerne på grund af den måde skærmen er konstrueret på (LED dioderne belyser panelet fra hjørnerne, og ikke bagfra) – på nogle skærme er det værre end andre. Ved plasma synes jeg man får mere bløde og naturtro farver, hvor LED nogle gange kan komme til at se lidt kunstigt ud..

Jeg synes du skal kigge på designet og vælge ud fra det, for i bund og grund er der ikke den store forskel på de to skærme du har kigget på.

P.S så staves det BluRay 😉

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 12:43 am

Lige for kort at tage den helt korrekt, så sidder der på de fleste LED skærme til under 10k det der hedder Edge LED, hvor der runde i hele kante (HELE kanten) sidder en række hvide dioder. De lyser ud på en hvid flade, der difuser lyset, og reflekterer det ud gennem LCD, laget, der laver farverne. (LCD er flydende krystal der meget simplificeret kan bøje lyset og lave farver derved).
Jeg har aldrig oplever at der skulle være mere lys i hjørnerne (har set RIGTIG mange forskellige skærme), men ulemperne ved LED er at de ikke kan lave en hel sort farve (LED panelet lyser altid over hele fladen) og dioder typisk er meget blå. Blå farve opfattes som mere skarp, men ser ikke ægte ud (læs: det er et salgstrik fra producenterne – og de bruger det alle sammen).
En plasma bruger mere strøm og skal have et mørkere rum, men hvis det er muligt laver de typisk langt bedre billeder. Samsungs har lidt problemer med fastbrænding (de fleste andre er ude over det), men ellers er de langt mere naturtro – primært fordi de kan lave den helt sorte farve. Der er ingen lyspanel, men derimod en hel masse slå lommer med gas – når der sættes strøm til dem lyser de op. Derved kan man også slukke helt, lave større kontrast og mere “levende” farver. De sluger bare mere strøm og kræver mørke lokaler.

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 18, 2011 - 8:26 am

Hej Frederik.

Det jeg mener med at der kommer falsk lys ind i hjørner kan ses på det billede her:
http://flatpanels.dk/billeder/samsungc8000_large30.JPG

Det er en test af et Samsung i 8000 serien med Edge LED.

Jeg har en kammerat som har et Samsung LED tv der gør det samme, og når vi sidder og ser tv/film, ser det helt åndssvagt ud i mørke scener, da hjørnerne har et dårligere sortniveau end midt på skærmen.. Altså de mørke scener bliver lyst op i hjørnerne..

Det er et kendt problem som kaldes “Clouding”, så hvis du aldrig har hørt om det kan jeg kun undres. 🙂

En anden ting er, så er jeg enig i dig med det omkring opdateringshastigheden omkring de 100Hz und so weiter.. Det er essensielt når man ser en BluRay som afspilles med 24 billeder/sek at skærmen gengiver det rigtigt, og at det vil komme til at se underligt ud hvis man har en masse billedeforbedringsteknikker til at pille ved billedet, herunder højere opdateringshastighed på panalet. Dog vil jeg til hver en tid påstå at man vil få et bedre billede når man ser almindeligt tv, hvis panelet opdaterer med en højere hastighed. vil man ved F.eks fodbold eller generelt optagelser hvor der panoreres meget, opleve det som mere flydende og lækre bevægelser.

I forhold til at Plasma er svagt i lyset har du ret i at det er svagt i forhold til en LED skærm. Dog vil jeg ikke mene at det er et problem at se tv i et rum det ikke er mørkt, jeg vil mene det er et spørgsmål om at få kalibreret sin skærm korrekt.

Grunden til at mit valg faldt på en plasma var primært 2 ting.. 1. Sortniveauet, 2. Clouding. Samtidig med var plasmaen billigere end en LED’en der var 4″ mindre.

Og så kommer jeg til at tænke på, om årsagen til at I ikke solgte nogle Sony skærme var at der ikke var så stort et DB i salget som på samsung skærmen.. :p

p.s jeg arbejder ikke i en radio/tv forretning.. 😉

p.p.s – Brian -> jeg ville lige prøve og læse denne tråd på flatpanels.dk
http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=19692

de er der en bruger der foreslår en anden samsung skærm som skulle være meget bedre en den samsung du foreslår, til en slat ekstra.. 🙂

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 18, 2011 - 8:52 am

Fandt lige en forumtråd med en som viser billeder af baggrundsbelysningen/Clouding på C6000 modellen

http://www.avforums.com/forums/3d-tvs/1279010-samsung-3dtv-le40c750-vs-led-ue40c6000.html

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 9:09 am

Jeg har aldrig set det på de skærme vi har stående – men de starter selvfølgelig også ved 6705 modellerne.

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 9:14 am

Men havde lidt regnet med 6xxx serien havde samme billedpanel..?!

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 17, 2011 - 10:29 pm

Mads-> lyden i alle fladskærme er dårlig 😛

Mit Samsung tv og min Samsung BluRay afspiller snakker fint sammen via AnyNet+.

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 12:35 am

Klart Samsung.!

Arbejder i HiFi-klubben i Randers, og vi har haft begge skærme inde. Der er røget én enkel Sony over disken – og det var demoen.. Det siger lidt om kvaliteten sammenlignet.
Samsung er bare bedre til at producere skærme til fornuftige penge der laver gode billeder. Det er desuden Samsung der producerer Sony’s skærme..
Sony’s EX710 er meget grynet og er utrolig falsk i farverne, hvor Samsung (ud over sortniveau) står næsten som de store modeller (8xxx og 9xxx serierne)

Om I kalder det Anynet eller BraviaSync eller noget andet fint dækker alt sammen over det der i virkeligheden hedder HDMI-CDC. Det muliggør fjernbetjeningssignaler gennem HDMI – og da det ligger i HDMI kablet er det standardiseret og virker på alle produkter. For det ikke skal være løgn er det sæt vi har haft mest succes med en Samsung skærm, Denon Reciever og en Panasonic Blu-Ray afspiller – kører som en drøm.

Alle fladskærme har dårlig lyd – period! Skal du se mere end TV-avisen skal der en eller anden form for højtaler på.

Desuden er 100Hz og alt deropefter noget fis. Det fungerer generelt af l*** til og skal med det samme skærmen konfigureres slåes fra! Det skal udregne fra 24Hz (billeder pr sek) til 100 HZ og det kan en processor i en skærm altså ikke gøre. Af alle folk på nettet bør I også forstå at en film er kunst og skal ses som instruktøren har ment den – altså skal Marinefolkene ikke danse ballet i Afrika – sådan kommer Black Hawk Down nemt til at se ud med “for-mange-Hz” slået til..
Det er udviklet til det gamle analoge signal, så med mindre du stadig hænger i det gennem kabeltv eller optager alle film på VHS bånd så undgå det.

Håber det hjalp lidt, og jeg ikke snakker for nørde-nørde 🙂

Besvar
Mads marts 18, 2011 - 6:20 am

Hey Brian – jeg synes det samme som Frederik lige skrev! 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 18, 2011 - 9:35 am

Det kan siges MEGET kort! Ingen af dem! Køb plasma hvis du går efter bedste kvalitet.
Nu er du ikke den helt store gamer, men du kan godt li´at se en god film – måske på blu ray, derfor KØB PLASMA!! LCD og LED er kun middelmådige som det bedste…

Jeg har snakket med dens største guru på området (min far..) som altid køber det bedste og det nyeste. Han har styr på lortet og siger uden at blinke at hvis du skal have den bedste billedkvalitet, SKAL det være plasma. LCD og LED har overhovedet ikke samme nuance righed når filmen for eksempel er lidt mørk. Hvis du køber en “god” LED skærm og ser en god plasma skærm bagefter, vil du blive slemt skuffet over dit LED. Du er selvfølgelig velkommen til en demo i min kære faders HD stue hvis det har interesse 🙂

Jeg kan skaffe en liste til dig over de bedste til overkommelig pris hvis du er villigt til at skifte “religion” og komme over på den ægte side 😉

Hmmmm… Skrev jeg ikke “kort sagt” i starten?

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 18, 2011 - 11:17 am

Det bedste plasma til prisen på pt. være Samsung’s PS50C7705, ellers er Panasonic’s VT20 et af de bedste plasma tv på markedet. Efter hvad jeg ved er det det man bruger som referencemodel, da det er det der leverer de bedste farver og det bedste konstrast/sort niveau.. (Panasonic’s design ligner desværre bare lort 😉 ) Der er mange der siger at PS50C7705 ligger meget tæt på VT20’eren, så det kan jeg da kun tage som at samsungen også er et godt tv..

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 12:29 pm

Enig, Enig og Enig. Plasma er bare bedre.
Men de bliver altså lidt grå i meget lys lokaler.
Men tag ud i en butik, hvor de har skærmene og har kalibreret dem og se dem – det er bedre end at læse på nettet.!

Besvar
Søren Skovsgaard marts 18, 2011 - 10:21 am

Jeg købte selv Samsung, 8xxx serie i 502 Plasma sidste forår, og den er dejlig, omend jeg har set lidt tendenser til fastbrænding, som nogle skriver, men ligger ikke mærke til det i daglig brug. Valgte netop Plasma da den kan lave sort sort. Ulempen er selvfølgelig at mindste størrelsen her er 50″, og at den nok lægger over dit pris niveau. Men Samsung generelt er jeg tilfreds med, og synes man får value for pengene, og designet er flot.

Skulle du vælge at investere i 8xxx eller 9xxx serien kan du jo tilkøbe fjernbetjenningen med skærm i, så du kan se et programme på TV’et og zappe på fjernbetjenningen. Har dog ikke selv set den i funktion men står stadig på ønske listen 🙂

Hvordan de er at se DVD/BluRay på skal jeg ikke udtale mig om – sker for mit vedkommende altid over projekter på 104″ 🙂

Lyd, har jeg gennem anlægget.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 18, 2011 - 1:42 pm

Her er skærmen til jer!! Den er billig, den er Full HD og den er Plasma!! Det kan godt være at du kan finde nogle flere end den ene jeg lige har fundet til den pris du nævner. Du skal lige huske at have en PS3 med i budgettet når du køber fladskærm så du kan se Blu-Ray 😉

Panasonic TX-P42G20E

Læs denne tråd: http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=76819&title=analyse-af-panasonic-txp42g20e

Besvar
Frederik Overgaard marts 18, 2011 - 2:19 pm

Så får du i hvert fald ikke bedre billede for pengene.! Så længe design ikke betyder noget 😉

Besvar
Brian marts 20, 2011 - 2:18 pm

Hmm det er som om i slet ikke har læst hvad det var jeg skrev i indlægget… – Min kone har jo bestemt at det er “en af de tynde” vi skal have, så plasma er jo udelukket!

Tak for alle de gode indputs, det er fandme fedt at se hvor mange nørder der er derude, man bliver jo helt stolt af at være nørd!!

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 21, 2011 - 9:01 am

Hvis man sammenligner med jeres gamle TV, så er plasma tv’ene da meget tynde? :p

Besvar
Søren Skovsgaard marts 21, 2011 - 12:59 pm

Nu ved jeg ikke hvor peneben din bedre halvdel er med tykkelsen på TV’et, men for mit vedkommende, så synes jeg ikke at 1,6mm er afgørende.

Et andet plus med Samsung er deres vægophæng, som faktisk gør at det hænge helt tæt indtil væggen og ingen nævneværdig ekstra dybde.

Besvar
Brian marts 21, 2011 - 5:43 pm

1,6mm er du tosset, det betyder jo alt, bare spørg min kone…. – ej den blev lidt lummer, men jeg kunne ikke lade være…

Sony har også vireophæng som gør at de hænger helt ind til væggen.. – Bare som kommentar..

Jeg har faktisk købt, det kommer der mere om på bloggen snarest..

Besvar

Smid en kommentar til os