Nyhed fra Nikon – Nikon 300mm f/4E PF ED VR

af Brian - fotomalia.dk

Det er altid spændende når der kommer nyt fra Nikon, men jeg skal blankt erkende, at jeg er lidt ekstra spændt i dag – endelig er det på vej!

Skal man mon have sådan en?

 

NIKON 300mm F/4E PF ED VR

Ja, som sagt har den været længe ventet og specifikationerne, de skuffer bestemt heller ikke!

Ved hjælp af den nye PF (Phase Fresnel-element) er det lykkes Nikon, at mase en fast 300mm ned på kun 755g – lyder det som min næste rejsetele? Ja, det tror jeg nok det gør!

De 755g er faktisk næsten halvdelen af, hvad den tidligere model vejede, også på den fysiske størrelse er der sket noget – det fylder nemlig ingen ting! Den er faktisk kun en lille smule længere end en 24-70mm (2.8), men vejer faktisk næsten 20% mindre!

24-70mm-vs-300mm

Ja, mere forskel er der faktisk ikke på en 24-70mm (f/2.8) og en 300mm (f/4) – det er altså ikke meget!

 

Nu siger størrelse og vægt jo ikke så meget om billedekvalitet, men mon ikke den er ret fornuftig – det der bliver det afgørende fra min side er, hvordan dens bokeh er og om f/4 er nok til at give den type af billeder, som jeg godt kan lide at lege med… Time will tell…

NÆRGRÆNSEN

Jeg syntes også at nærgrænsen på 1,4m er værd at bemærke, det er tæt på – rigtig tæt på, med en 300mm. Det maksimale gengivelsesforhold er stort set lige som på Nikons 70-200mm f/4 VR hvilket er super fedt – dertil kommer den ekstra komprimering fra de 300mm!

Jeg har allerede lagt et godt ord ind hos Nikon, og jeg håber at få en til test så snart de lander 🙂

For flere specs. tjek Nikons egen side

 

NIKON D5500

I dag annoncerede Nikon også Nikon D5500 – efterfølgeren til D5300.

Jeg har den seneste tid leget en hel del med D5300, og må sige at jeg er ret imponeret over, hvad de kære Japanere har formået at mase ind i så lille et kamera – det er sku et fedt kamera – og mon ikke D5500 nok skal opretholde arven..

D5500

En af de ting jeg synes virker rigtig spændende på Nikon D5500 er touch-skærmen – det tror jeg faktisk er ret smart på denne størrelse af kamera, da det formentlig gør vigtige funktioner nemmere at komme til.

For flere specs. tjek Nikons egen side

Jeg glæder mig til at se nærmere på nyhederne, men hvad med dig, hvad siger du til dem?

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Lars Holst Hansen januar 8, 2015 - 10:24 pm

I sandhed en spændende nyhed! Jeg var lidt skeptisk i forhold til bokeh og overstråling men eksemplerne her er ganske fine: https://photographylife.com/nikon-300mm-f4e-pf-ed-vr-image-samples Personligt tror jeg ikke at det er et objektiv jeg skal ha’ selv. Jeg er dækket med brændvidden (og samme max blænde) med min 200-400/4 (som ganske vist er enormt meget tungere og større). Jeg synes ofte at selv 400mm er lidt til den korte side men elsker ellers det objektiv for dets fleksibilitet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 13, 2015 - 7:50 am

Ja du er godt dækket ind med din 200-400mm men det er som du selv siger ikke det letteste objektiv;-)

Jeg er meget spændt på det i forhold til at rejse let!

Besvar

Smid en kommentar til os