Fotografiske projekter for 2015

af Brian - fotomalia.dk

Det bliver vel ikke meget mere clichéagtigt end at starte året med at snakke om nye tiltag/projekter, som man vil gennemføre i det kommende år og ofte så ender det alligevel helt galt – så hvorfor overhovedet gå igang?

Det er der faktisk en rigtig god grund til – udvikling!

 

FOTOGRAFISKE PROJEKTER = FOTOGRAFISK UDVIKLING

En af de ting jeg har erfaret, der har gjort den største forskel for min fotografiske udvikling, er de små eller store projekter jeg har givet mig selv. Selvfølgelig udvikler man sig også ved at tage opgaver, men slet ikke på samme måde!

 

Vil du være en bedre fotograf?  Så skal du udfordre dig selv med et projekt der flytter dig ud af komfortzonen!

 

Ofte når man begynder at tænke på at starte et projekt, så bliver projektet meget hurtigt meget omfattende og meget tidskrævende, og her er det vigtigt at holde sig for øje, hvorfor man vælger at starte et projekt, hvis formålet er udvikling så behøver man ikke at tænke kæmpe tanker, og projektet behøver ikke at udmunde i en billedserie som andre får glæde af.

 

PORTRÆT-PROJEKTET

I lang lang tid frygtede jeg at lave portrætbilleder, både fordi jeg ikke havde nogen anelse om, hvad jeg skulle gøre – men i lige så høj grad fordi jeg ikke helt vidste, hvordan jeg skulle håndtere den intime kontakt til et menneske jeg ikke kendte.

Jeg hader når der er noget der hæmmer mig, og en dag tænkte jeg: “Det er tid til et projekt!”


2010_maj_04_Brian Hansen < VIP < x people, Dobbelteksponering, FotomaliaVed et personaleseminar i Regnskoven aftalte jeg helt spontant et fotografisk projekt med skuespiller Brian Hansen. Det resulterede i en række gode billeder, en masse erfaringer og ikke mindst en mega fed oplevelse (dobbelteksponering).

 

Projektet, som billedet herover stammer fra, handlede om at forsøge at fange følelsen i nogle af Brian Hansens mange ansigter – eller det var det projekt jeg fortalte Hr. Hansen om, for faktisk var mit eget mål, at blive bedre til nærvær og bedre til at arbejde med mennesker!

Dette er på ingen måder det mest omfattende projekt jeg har kastet mig ud i, faktisk så var det kun en enkelt aften vi mødes, og jeg tror måske vi tilbragte et par timer eller tre med at lege.

Se en gennemgang af et af de andre billeder fra dette projekt

 

FLAGERMUS-PROJEKTET

Det endte med at blive et lidt mere omfattende projekt, da jeg besluttede mig for at lave en multieksponering af en flyvende flagermus.

Mere end 200 timers hårdt arbejde senere…

2011_februar_02_Bat shoot, Bladnæseflagermus (Carollia perspicillata)Hold nu op dette billede her lært mig meget – og hold nu op, hvor skulle der mange fejl til, før dette billede kom i kassen… Men det var det værd!

Hjemmebyggede triggere, enorme mængder gaffatape, sorte sække og ikke mindst tålmodighed – det er bare noget af det der skulle til for at få dette billede i kassen, og jeg skal da blankt erkende, at jeg flere gange i processen tænkte: “Nu gider jeg sku ikke mere”. Men dette projekt har, måske mere end noget andet, lært mig, at ihærdighed belønner sig!

Hvis du vil se indlægget og videoen bag dette billede så tjek dette link

 

HVAD ER DIT FOTOGRAFISKE PROJEKT

Jeg har altid en hel bunke projekter i støbeskeen, men desværre er det kun en brøkdel af dem der bliver realiseret – eller skidt med det, jeg tror det er urealistisk at nå dem alle, så bare nogle bliver til noget og jeg lærer lidt, så er jeg glad!

Hvad med dig, har du nogen projekter for 2015?

Hvis du ikke har, så kunne det jo være at et Projekt 365  var noget for dig – det er helt sikkert et projekt som jeg på et eller andet tidspunkt skal kaste mig ud i, for jeg er helt overbevist om, at det er noget der rykker!

Hvis et billede hver dag er lidt for ambitiøst, så kan det være at et Projekt 52 er mere passende – det er trods alt kun et billede om ugen.

Her på FotoMalia elsker vi projekter, og vi bakker meget gerne op om dem der skaber noget fedt – derfor får vi også meget snart gæste besøg af en dygtig fotograf, der i snart et helt år har arbejdet på et fedt projekt  – Glæd dig!

Nå, lad os høre om dine planer, dine projekter og dine idéer – måske er det noget du har lyst til at dele her hos os?

Relateret indlæg

7 Kommentarer

karinott januar 5, 2015 - 9:33 pm

Mit igangværende projekt begyndte i november men fortsætter på ubestemt tid i dette år. Jeg går hjemme med min langtidssygemeldte datter på 11 og arbejder med at beskrive min oplevelse som et kunstfotoprojekt.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 12, 2015 - 6:18 pm

Det lyder som et spændende projekt og en god måde at bearbejde en måske svær tid på!

god vind til projektet og god bedring

Besvar
karinott januar 12, 2015 - 11:21 pm

Tak! Jeg har svært ved at fungere, hvis jeg slet ikke kan udtrykke mig kreativt og helst med et kamera, og intet har været normalt siden slutningen af september – hverken tid eller overskud. Så hjælper det at kunne fokusere lidt på at se billeder i den hverdag, man er midt i.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 13, 2015 - 8:01 am

Jeg har det på samme måde – der skal helst ikke gå for lang tid i mellem at jeg har udfolder min kreative side…

Jeg syntes det er fedt at du kan bruge fotoet på denne måde!

Besvar
Jacob Almtoft januar 6, 2015 - 8:21 pm

Mine projekter er mange, men blandt andet ny hjemmeside med portfolie, dansebilleder med kombination af lang lukketid og fastfrysning med flash, nye sport og actionbilleder til portfolie, highspeed, en lille ide til noget kunst og sidst men ikke mindst illustrationer til en fysikhjemmeside

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 12, 2015 - 6:21 pm

Lyder fedt, og dejligt med en masse projekter, hvis man så bare når en del af dem så er det jo ikke helt skidt!

Tjek Theis side (http://www.theis.dk/fotograf/dans-2/) han har lavet dansebilleder i stil med det du beskriver – det kan blive super fedt!

God vind

Besvar
Projekt fAAr2450 - Carsten Egevang marts 19, 2015 - 11:10 am

[…] det var som altid en sand fornøjelse at kigge dine billeder, og vi giver dig helt ret – fotografiske projekter er uundværlige hvis man vil vokse som […]

Besvar

Smid en kommentar til os