Nikon SB-5000

af Brian - fotomalia.dk

Ud over de heftige kameranyheder som Nikon annoncerede i går, så annoncerede de faktisk også deres nye flash SB-5000 og et 360 graders action kamera!

Dem skal vi ikke glemme, for de er bestemt også et ekstra kig værd! Nikon KeyMission 360 skriver vi om i morgen. I dag kigger vi på den nye flash.

 

NIKON SB-5000

Den har været længe ventet, men nu er den her – SB-5000, Nikon’s nyeste skud på flashtræet, og med indbygget radio-trigger!

Ja tak, det har vi ønsket os længe, og det ser godt ud!

Nikon-SB5000

Mere kompakt, og nyt knaplayout – det ser ud til være en lækker lille sag!

 

RADIO OG OPTISK TRIGGER

Nikon tager med SB-5000 det længe ventede skridt ind i radiotrigger land, så nu kan man forvente samme kreative frihed som tidligere, men uden de begrænsninger som det optiske CLS (Creative Lighting System) system har i forhold til “line of sight”.

Den nye kraftfulde radio kommunikation, Advanced Wireless Lighting (AWL) er en tilføjelse til Nikons trendsættende CLS!

Med Nikon SB5000 kan man altså både skyde remote TTL med “gammeldaws” optisk styrring og remote TTL med radiostyring. Faktisk er det muligt at kombinere optisk og radio – styring på samme tid, og på denne måde kombinere ældre SB-enheder med nye SB5000 og altså styre hele herligheden fra kamera menuen! Det ar fandme smart!

Med radiostyring er det muligt at dele eksterne flash op i hele 6 grupper, styre dem op til 30meter væk, og styre dem, også når de er ude af syne for kameraet! Det er fandme mega smart!

 

KØLET POWER

Selv om SB-5000 er væsentligt mindre end SB-910, så er den faktisk en anelse kraftigere!

Alt den power betyder selvfølgelig en hel del varme. Så for første gang i en mobil flash, så er der indbygget køling i flashhovedet! Dette betyder at Nikon SB-5000 kan skyde af 100 gange på fuld opladning uden at overophede!

Ud over flere skud, mere power og indbygget køling, så skulle den efter sigende også være bedre til blandings lys – hvad det så indebærer, har vi ikke helt kunne grave os frem til endnu, men det lyder spændende!

Maksimal zoom er 200mm igen og SB-5000 kan lukkes ned til 1/256 af en fuld afladning.

 

STØRRELSE SB-5000 TILBAGE MOD SB-800!

Det kan være svært at vurdere størrelse ud fra et billede, men hvis man sætter en SB-5000 op i mod en SB-900, så er der forskel – STOR forskel!

SB-5000 vs SB-910

Venner vi er tilbage nede i SB-800 territorium og kan ligeledes pakke vores Pocket Wizards væk igen! Tænk på den plads det giver i fototasken!

 

Der er ingen tvivl om at Nikon SB-900/910 er en fantastisk flash! De er bare alt, alt, alt for store, så at opgraderingen er blevet mindre, det er intet mindre end fantastisk!

Jeg må indrømme at jeg har svært ved at få hænderne ned, og jeg glæder mig virkelig til at få lov at lege med det nye grej!

 

NIKON’s EGEN SB-5000 VIDEO

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Lars januar 7, 2016 - 3:58 pm

Bestemt interessant med TTL baseret radiostyring men det har man jo kunnet før med eksempelvis PocketWizards eller Youngno. Super fedt at man kan kombinere optisk og radio styring og så er det da ganske fikst at der er mulighed for hele 6 grupper. Et stort spørgsmål er om noget af dette bliver kompatibelt med ældre kameraer via firmware…

Besvar
Anja Robanke januar 7, 2016 - 7:22 pm

Jeg er lige nysgerrig… er i alle sammen til Nikon? 🙂

Besvar
Ard Jongsma januar 7, 2016 - 8:54 pm

Lars spørger på gårsdagens side: Er jeg virkelig den eneste Fotomalia læser der interesserer sig for disse kameraer? 🙂 Brian og jeg snakkede faktisk lige i dag om, at det er lidt en ulempe at de fleste af os fotograferer med Nikon. Det er tilfældigt. Jeg kunne lige så godt have været endt med Canon. (Og mine kompakt kameraer har faktisk altid været Canon indtil jeg skiftede til Sony RX100.) Vi skal helt klart styrketræne lidt på Canon området. Efter min overbevisning er det umuligt at pege på det ene system som bedre end det andet og godt for det! Jeg nægter da også at gå ind i den type debat. Vi skal nok sørge for at de næste store Canon nyheder får lige så meget opmærksomhed!

Besvar
Lars januar 7, 2016 - 10:08 pm

Måske tid for en lille survey om læsernes kamerabrug?… Har der egentlig været nogle surveys under det nye blogdesign?

Besvar
Ard Jongsma januar 11, 2016 - 4:31 am

God ide!

Besvar
Anja Robanke januar 7, 2016 - 10:35 pm

Hej Ard, Jeg ved ikke hvorfor man ikke kan svare dit indlæg, så det bliver en tråd. Jeg har oplevet det før. Jeg vil bare lige sige, jeg læser ikke Nikon indlæggene, men det lyder til der er mange Nikon folk derude, så mon ikke der er nogle læsere, men som bare ikke kommenterer 🙂 Og ja vi skal ikk ind i en debat om hvad der er bedst 😉 Men det ville da være dejligt med lidt Canon nyheder ind imellem 🙂 Men igen… FANTASTISK blog! Godt arbejde!

Besvar
Ard Jongsma januar 11, 2016 - 4:31 am

Ja, det er lidt træls med kommentarfelterne. Vi er i gang med det, men har ikke fundet problemet endnu. Vi kan selv også kun reagere i trådene ved at gøre det “ad bagdøren”. Og dejligt med dit kompliment, tak! Vi gør hvad vi kan!

Besvar
henrik351 januar 8, 2016 - 11:30 am

Jeg er helt enig med Ard i at Canon vs Nikon debatten er helt håbløs. Jeg anvender Nikon, Fuji om OM)

Mht til at skrive mere om Canon kræver nok også at Canon vil spille med (fx låne grej ud til test).

Ang. SB-5000 er der så korrekt forstået SB5000 kan placeres udenfor synsvidde og den så via IR kan trigge fx SB900 ? Det vil være lækkert….

Og jeg er meget spændt på om den kan spille sammen med min Df….

Besvar
Ard Jongsma januar 11, 2016 - 4:34 am

Ja, det er korrekt Henrik. Den kan placeres udenfor synsfelt på den måde som vi i dag bruger Pocket Wizards. Og så kan den videresende signalet til ældre modeller som står indenfor synsfeltet af flash-enheden, men ikke nødvendigvis af kameraet.

Besvar
Michael B. Rasmussen januar 8, 2016 - 1:59 pm

Er selv Canon oj Fuji bruger og skimmer i ny og næ Nikon quips mm. bare for at se om der er et godt lille tip man kan overføre til Canon.

Kunne også rigtigt godt tænke mig lidt Canon nyheder en gang imellem. Men kan egentligt godt forstå at det ikke er meget Canon når alle skribenter bruger Nikon.

Besvar

Smid en kommentar til os