Lille, men meget tyk, landskabs fotograf i maven!?!? (del 2)

af Brian - fotomalia.dk

Som jeg skrev for et stykke tid siden, så var jeg i sommers ude at lege lidt landskabsfotograf – en disciplin som jeg er meget god til, at være dårlig til!

Idag skal vi kigge på et par billeder fra min lille fototur i det nordjyske!

At prøve sig frem…

Normalt når jeg fotograferer, så er det mest af alt en mavefornemmelse jeg arbejder ud fra, men når det kommer til landskabsbilleder, så har jeg det ofte som om, at min mave ikke rigtig har nogen fornemmelse af, hvad jeg laver, og så er der jo kun min hjerne tilbage. Min hjerne er meget lidt struktureret, og fungerer ret godt til at løse problemer hurtigt – dette medfører dog, at den kommer på overarbejde når vi sammen forsøger at skabe et landskabsbillede.

Jeg tror simpelthen at der er så mange problemer med mine landskabsbilleder at min hjerne smelter sammen – hvilket så igen medfører at jeg løber rundt og forsøger i øst og i vest, ofte uden det store held!

Anyways… Her har i lige to forskellige bud på samme motiv, det er stort set kun brændvidde og position jeg har ændret på – hvad synes i, skal jeg bare ligge det her lanskabshalløj på hylden, eller er det noget det dur til noget?

Nikon D700 – 24-70mm – 35mm – f/10 – 1/60sek – ISO500 – gradueret gråfilter

Nikon D700 – 24-70mm – 24mm – f/10 – 1/100sek – ISO500 – gradueret gråfilter

Nå jeg glæder mig til at høre jeres altid kritiske kommentarer – men husk nu at det er en lille tyk mand i min mave, og at han er meget sårbar!

Hvis du ikke har set det første indlæg til dette klik her

Update!

Det er jo dejligt med lidt konstruktiv kritik, det kan vi sagtens klare (Gorm´s kommentar rettigheder er hermed inddraget) og derfor har jeg lige prøvet med en lidt varmere version af billederne, men jeg kan personligt godt lide det lidt kølige look – jeg syntes det fremhæver den kølige, disede sommer morgen, men måske det var lige i overkanten..

Nikon D700 – 24-70mm – 35mm – f/10 – 1/60sek – ISO500 – gradueret gråfilter

Nikon D700 – 24-70mm – 24mm – f/10 – 1/100sek – ISO500 – gradueret gråfilter

Var det lidt bedre, eller hvad syntes i – jeg er måske tilbøjelig til at give Gorm lidt ret alligevel!

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Gorm Branderup februar 28, 2012 - 12:24 am

Jeg er mest til billede to, er dog ikke til det overdrevne blå. Som kommer helt ned i skæret på halm”rullerne”.
På billede to, kommer der flere “ruller” frem i højre side, som giver en bedre dybde.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 8:22 am

Hej Gorm.
.
Tak for kommentaren, jeg syntes måske du har lidt ret, så jeg har skruet lidt op for varmen..
.
Jeg syntes faktisk at det virker ret godt, fordi det skaber større kontrast mellem forgrund (som solen rammer) og baggrund (som solen ikke rammer) – så tak for kommentaren!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 7:27 am

Jeg er ikke helt enig med dig Brian…
Jeg vil umiddelbart mene at det er din mave og ikke din hjerne der er mest struktureret.. Det er trods alt din mave der har formået at vokse sig størst!
.
Men til billederne vil jeg give Guruen Gorm lidt ret. Billede nr. 2 har mere dybde og trækker beskueren længere ind.
Men jeg kan modsat Gorm, godt lide det kolde blå skær. Det gør at jeg lige kigger en ekstra gang.

Besvar
Lennard februar 28, 2012 - 10:51 am

Er klart mest til det sidste billede – hvor det er knapt så blåt, og hvor øjnene bliver trukket ind i billedet for at opdage flere og flere baller……… hmmm lød lidt forkert – vi må hellere kalde dem ruller 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 11:07 am

Hehe 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os