Sandisk CF 16 GB Extreme 60MB/S (speed test)

af Brian - fotomalia.dk

Efter at et af mine CF-kort på mystisk vis er forsvundet (Kaaspeeer??) så har jeg været nød til at erhverve mig et nyt, det medførte selvfølgelig lige lidt research, for at finde frem til hvad der var mest fornuftigt at investere i på nuværende tidspunkt.

Research

Jeg har kun haft gode erfaringer med Sandisk´s kort, og derfor var der ingen tvivl om at mit næste kort skulle være et Sandisk – jeg har haft meget blandede erfaringer med flere typer af kingston, og ikke alle var gode!

Men som det nu høre sig til når man skal have nyt grej, så søgte jeg lidt priser, kiggede lidt anmeldelser (hvilket der er meget få af) og til sidset besluttede jeg mig for hvilket kort jeg skulle have – et Sandisk CF 16 GB Extreme 60MB/S – det virkede som det kort hvor jeg fik mest for mine penge!

Som sagt, så har jeg altid haft rigtig god erfaring med Sandisk kort, jeg har faktisk flere gange kommet til at vaske dem i vaskemaskinen (40grader) uden datatab! – Det må siges at være driftsikkerhed i  topklasse…

Speed test

Da jeg idag modtog kortet, tænkte jeg at jeg lige ville lave en lille speed test, for at se om kortet nu var bedre end mine tidligere kort, så uden så meget halløj, smed jeg kortet i, skød bufferen fuld, og talte hvor mange billeder kameraet havde taget inden det gik ned i frame rate. Denne procedure gentog jeg så med et par af mine gamle kort, for på denne måde at se om der var forskel på kortenes ydeevne!

Inden jeg lige kommer med test resultaterne, vil jeg gerne lige pointere at dette på alle måder er en “speed test”, og at der er meget lidt videnskab involveret! Det er som sagt en meget hurtig test af hvor mange billeder kameraet kunne tage inden bufferen var fuld – Jeg lavede testen på mit D700 (12mp), som tager 5 billeder i sekundet, og den indbyggede buffer er ratet til at kunne tage 9 billeder uden tab af hastighed!

Lad os se resultaterne!

Antal billeder kameraet tog inden bufferen var fuld!
  •  Kingston 256MB – 9 billeder (der var mere plads på kortet)
  • Sandisk ExtremeIII 1GB 30MB/s – 16 billeder
  • Sandisk ExtremeIII 4GB 30MB/s – 15 billeder
  • Sandisk Extreme 16GB 60MB/s – 20 billeder

Som i kan se var der som forventet en forskel på små 25%, fra mine 30MB/s kort og til det nye. Det syntes jeg da er ret godt, og nu glæder jeg mig bare til at se hvordan det virker i mit nye kamera, når det en dag dukker op!

Som jeg skrev så er dette ikke en super teknisk test, men jeg gider ikke personligt at læse de tests hvor benchmark programmer analysere kortets overførsels-hastighed ved forskellige filstørrelser – jeg vil personligt vide hvad kortet betyder for mig, når det sidder i kameraet – det syntes jeg nu jeg har fundet ud af!

Jeg håber i kunne bruge min meget gennemarbejde test til noget – hmm tankevækkende at de 30min jeg brugte på produkt skudende, var længere end den tid jeg brugte på at lave selve testen.. man er vel ikke fotograf for ingen ting!

 

Relateret indlæg

23 Kommentarer

Theis Poulsen februar 28, 2012 - 8:47 pm

Tsk tsk du kan jo lige så godt gøre det ordentligt og købe dem med 90mb/s de rykker 😛

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 8:52 pm

jaaooo… meeen jeg syntes de er lidt til den dyre ende – og jeg har, som du, en halv stor investering indefor den nærmeste fremtid!

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 8:55 pm

Bedste grund til at spare på gear er fordi man skal købe andet gear 🙂

Det er godkendt 😛

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:01 pm

Takker!
.
Det var faktisk også fordi jeg vil have et XQD-kort når jeg opgradere – jeg er spændt på hvad de kan – og hvad de kommer til at koste!
.
Har du fået nogen nærmere leverings dato?

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:04 pm

Desværre ikke noget endnu, men hvad være er tyder nogen ting på at det først bliver i april 🙁

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:12 pm

GRRR.. det er noget lort!
.
Jeg er ret sikker på at den første leverance af D4 kommer til DK allerede midt i marts, men det lyder til at Nikon syntes at det er mest fornuftigt at dem der skal til OL og EM kommer først til fadet!
.
Jeg syntes jo at det ville være meget mere fornuftigt hvis de forfordelte mig – eller måske jeg skal til OL…

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:16 pm

ja marts var jo lidt sjovere. Fusk de mener de skal forfordeles……

Jeg er ret sikker på jeg ligger i den gode ende på listen til x’eren så håber at få en hurtigt når de første kommer.

Var også heldig at få 2 af de allerførste 5D2’ere, så krydser finger igen 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:24 pm

Jeg håber også jeg har et par gode kontakter, men man ved aldrig!

Besvar
Mads - fotomalia februar 28, 2012 - 9:23 pm

Så er det godt at der ikke er så lang tid til den 24. august – det passer nok ca. med den tid dit D4 ankommer 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:34 pm

Du stopper – det er jo ikke engang sjovt! – Jeg spøger jo heller ikke med at fjerne alle dine ram fra din maskine!

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:25 pm

Vi må rotte os sammen og presse dem lidt 😛

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:36 pm

Det lyder som en plan!!
.
Det er utroligt det skal være så svært at levere et kamera som kun består af 16.000 forskellige komponenter – hvor lang tid kan det tage at samle et par af dem til os?

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:41 pm

Det var da et glimrende spørgsmål – sæt i gang for F***** da 🙂

Det er jo også lidt svært for dem når kameraerne slet ikke er færdige når de offentliggør dem. De kan jo ikke lave noget som helst inden da det så slipper ud.

Prøv du lige at designe en manual eller en kasse inden de bliver offentlig gjort. Det slipper jo ud med det samme.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:45 pm

Ja det har du sku nok ret i – det havde jeg faktisk aldrig tænkt over…
.
Man faktisk var det meningen at D800 allerede skulle have været annonceret i foråret 2011, det begyndte vist bare at regne i Thailand, og der er flere fotografer der har haft det kamera siden midt 2011.. Det er egentligt imponerende!

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:47 pm

Ja det skide regnvejr har vist forsinket både det ene og det andet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:55 pm

LORTE VEJR!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 9:56 pm

Det er som om vores kommentarer tog lidt en drejning væk fra CF-kort 😉

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 9:57 pm

Det mener du da ikke 😛

Du ved hvad hjertet er fuldt af løber munden over med.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 10:08 pm

Undskyld sagde du D4??

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 10:11 pm

Puha det går helt galt (1dx) det her 🙂

Hvis vi satte os ned med (d4) en kasse (1dx) øl og tog en udstyrs snak ville det (d800 5d3) gå helt over gevind 😛

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 10:15 pm

Ha ha ha det er sku god humor!
.
Det ville jo være mega fedt hvis vi var rigget op til den 10…. så kunne vi jo lige lave en lille head to head battle mellem de to store drenge..

Besvar
Theis Poulsen februar 28, 2012 - 10:20 pm

Ja kunne have været sjovt, men det tror jeg godt jeg kan garantere vi ikke er desværre 🙁

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 28, 2012 - 10:23 pm

Du har nok ret – men så har vi jo også bare mere tid til at nørde med det andet vi har planlagt! 😉

Besvar

Smid en kommentar til os