Angstprovokerende? – Island med kun 2 objektiver!

af Anja Robanke

Meget grænseoverskridende tog jeg afsted på min korte Islandstur (læs: 9 dage) med kun to objektiver!

 

Både pga af vægt, men mest fordi jeg ville udfordre mig selv til enten at bruge Sigma 20mm 1.4 Art, som jeg havde lånt af Njalfoto.dk eller mit elskede Canon 100-400mm. Der var en fotograf, der sagde til mig fornylig:

Det ville være angstprovokerende for mig at tage afsted med kun 2 objektiver

Jeg havde kun taget mit ene hus, Canon 5D mrk3, med. Der må jeg indrømme jeg savnede min løsning med altid af have to huse med to vidt forskellige objektiver på. Så jeg måtte pænt skrifte 😉

Drømme-vinter-Islands-turen for mig ville være en masse sne og nordlys. Jeg fik desværre ingen af delene. MEN som altid, så skuffer Island ikke! Jeg fik en masse andre oplevelser og dem vil jeg dele her. Og der lå jo noget sne nordpå!

Frossen vandfald

Jeg har efterhånden været en del gange ved dette vandfald. Men hold da op der var noget magisk over dette winter wonderland. Og med meget få turister, så sad jeg bare nede ved vandkanten og nød hvad naturen har skabt. Det havde i min verden været perfekt med mørke skyer til at give en moody stemning.

Ser du hesten, der drikker?

Vulkan

Jeg kæmpede mig op i sneen på denne vulkan! Det er faktisk kun 396 meter! MEN med min julefede-kondi, så kæmpede jeg en anelse. Det var dog det hele værd. At så faktisk var jeg glad for der ikk var så megen sne deroppe og inde i vulkanen, for så kunne man nemmere at se strukturen, hvilket jeg synes gav et rigtig flot grafisk udtryk.

Æggeprut område

Folk spørger mig tit meget undrende “lugter det virkelig af æggeprutter” og det må jeg sige ja til! Svovl! Nu kender jeg lugten og jeg følte faktisk ikke, det var så slemt denne gang, da jeg gik rundt der. Jeg ankom ved solopgang. Jeg gik rundt på stierne,  hvor nød de mange flotte farver,  mudderpølerne kogte løs og dampene der skabet en helt speciel stemning. Det er virkelig som om, at man går på en anden planet – lige bortset for de turist reb der er sat op af sikkerhedsmæssige årsager 😉 Det geotermiske område bliver kaldt Námafjall, men også kendt som Hverir.

Heste

Der er noget ved de islandske heste! De drager mig og jeg ender altid med at stoppe bilen for at fotografere dem. Men denne gang spurgte jeg min skønne norske veninde Lene, som har boet på Island i 35 år, om vi kunne snakke med “naboen”. Og vupti så fik jeg lov til at bruge nogle timer sammen med dem. Det var tydeligt, de ikke lige var vant til at have besøg af en fotograf, for de var ret sky, MEN utroligt nysgerrige. Der var 3 af dem, jeg kunne røre lidt på mulen og det var også dem, der var fast følgeskab. Her havde jeg meget sjov med Sigma 20mm 1.4 Art objektivet. Jeg rodede rundt nede i sneen og fik nogle skønne/skøre vinkler. Og jeg kan klart se nogle flere muligheder med vidvinkel fremover.

Ænder

Jeg har sagt det før, måske ikke her på bloggen, men jeg siger det lige igen!

Fuglene på Island er slet ikke så bange som herhjemme!

Så for mig som nybegynder-fuglefotograf er det en fornøjelse at være på Island. Jeg havde et par fantastiske timer sammen med en masse edderfugle, som faktisk til tider kan være ret nysgerrig. Jeg havde allieret mig i Lenes kedeldragtstøvler og en masse uldtøj under. Og lagde mig i vandkanten. Hen over et par timer svømmede de frem og tilbage og jeg fik taget et par tusind billeder.

En drøm er at komme tilbage til Island og fordybe mig noget mere i noget fuglefotografering. Og måske lidt lidt landskab også 😉

Udfordrer mig selv

Jeg har faktisk nogle gange udfordret mig selv med kun at tage ét objektiv med på en fototur, MEN det skal siges, det er bare en endagstur i skoven eller lign.

Alt i alt, så savnede jeg ikk de andre objektiver, da jeg i mit hoved, vidste jeg skulle “nøjes” med de to. Og når alt kommer til alt, så var det bestemt ikke et dårligt valg.

Jeg vil skrive Sigma 20mm 1.4 Art på ønskelisten og det samme med Sigma 85mm 1.4 Art, som jeg prøvede på FotoMalias Camp sidste år.

Kunne du tage afsted med kun 2 objektiver til Island?

Flere har spurgt om jeg skal tilbage til Island og der må svaret jo blive et klart JA! Dog skal jeg lige ud og lege i nogle andre lande først. Men mere om det senere… Lægger store planer, som offentliggøres i nærmeste fremtid 😉

Igen tak til Njalfoto.dk for at lade mig lege løs med dette fantastiske objektiv!

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Johnny maj 15, 2019 - 12:01 pm

Hej Anja
Super flotte billeder du fik med hjem, og du var da trods alt dækket godt ind med de to objektiver. Jeg er stor fortaler for princippet om kun at medbringe ét objektiv på fototure. Man bliver helt anderledes fokuseret på det grej man har valgt, og må lave de billeder man kan med det givne objektiv. Jeg har en idé om, at man får bedre billeder med hjem, netop derfor. Så kan klart anbefale det “benspænd” 🙂

Besvar
Anja Robanke maj 16, 2019 - 5:59 am

Hej Johnny,
Mange tak – Island er meget taknemmelig 🙂
Ja det er jeg også blevet herhjemme. For ja all fokus går denne vej. Jeg gør det især med makro- og fuglefotografering 🙂
Meeeen skal jeg på længere ture, så kan jeg ikke nøjes med ét 😉

Besvar
Ole Thielemann maj 15, 2019 - 2:33 pm

Hej Anja – flotte skud.
Når jeg rejser “budget” klasse er der ikke plads til andet end et D850 og en Tamron 15- 30.
Jeg blev selv “blæst bagover” over den kvalitet man kan hive ud af en vidvinkel – især Tamrons, som opfører sig sig om den har indbygget polfilter etc. – har aldrig før lavet så gode naturbilleder. Har aldrig efterfølgende savnet min 24-70 mm. I det hele taget er min 15-30 mm blevet min foretrukne “to go” optik og med indbygget VR og en skarphed som overgår Nikon og til en lavere pris – ren win win.

Besvar
Anja Robanke maj 16, 2019 - 6:02 am

Hej Ole 🙂
Hvor vildt. Jeg kunne aldrig (hvor jeg er nu i mit liv) kun tage en 15-30mm med på en tur til Island eller lign. Der har jeg en helt anden fotostil til 🙂 Men er meget fascineret af dem, der kan! Hvis jeg skulle vælge ét objektiv til en Islandsrejse, ville det blive min Canon 100-400mm. Den er nok brugt 80% af tiden deroppe på de lange rejser 🙂
Men det er det jeg elsker med fotografiet, så forskelligt folk arbejder og hvad de kan få ud af samme location 🙂

Besvar
Ole Thielemann maj 16, 2019 - 9:20 am

Hej Anja. Landskabsbilleder etc. har heller aldrig før været mine foretrukne motiver, men efter at jeg har fået min 15-30mm er dette vendt op og ned – og samtidigt kan den bruges ultra tæt på også. Bruger den også til “close up” børne billeder etc. især i sollys, hvor skygger etc. skal blødes op med blitzlys – men det er lidt sværere med “menneskebilleder” pga. af perspektiv forvrængning, hvor man lige skal passe lidt på med vidvinklen.
Kan godt følge dig mht. valg af optik og den “kompression” en telelinse formentlig giver.
Det ville være umuligt at fotograferer ænder med en tele uden at få mere ned bare våde fødder vil jeg tro 🙂

Besvar
Anja Robanke maj 17, 2019 - 10:03 am

Ja , de ænder ville nok være små prikker ude på havet 😀
Men jeg synes det er så fantastisk med hvor forskelligt folk arbejder med fotografiet. Og hvordan man udvikler sig. Nu er jeg en relativ ny fotograf og jeg får så mange AHA-oplevelser og Nå-det-duede-ikk 😉 Men der er ingen tvivl om jeg gerne vil rode noget med med vidvinkel i fremtiden 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os