Hurtige skyer

af Kasper - fotomalia.dk

I min video fra forleden dag, var der et par klip med skyer der bevægede sig over fjeldtoppene.
Det virker nok som et simpelt klip for mange, men der kan måske være et par stykker af jer, som gerne vil høre hvordan jeg har gjort.

Denne lille grimme GIF animation er selvfølgelig ikke så flydende som resultatet i kan se i videoen her.

Hurtig video

Der er to man kan gøre det på. Den ene er selvfølgelig den mest nærliggende, nemlig at lave en timelapsesekvens MEN da skyer faktisk bevæger sig hurtigere end man regner med, så skal man lave rigtig rigtig mange billeder for at få en flydende video ud af det. Derfor har jeg i de to klip i min “på tur” video, valg den helt nemme løsning og bare videofilme skyerne.

På de gamle DSLR kameraer som også kunne lave video, var det længste klip man kunne lave, max 5 minutter fordi sensoren simpelthen blev for varm. Med den mere moderne teknologi der nu ligger i foreksempel Nikon’s D7000, kan man nu filme i op til 20 minutter før sensoren siger stop.
Så jeg satte simpelthen bare kameraet til at filme i 20 minutter, så jeg var sikker på at jeg havde nok og så speedede jeg videoen op et par gange i Adobe Premiere Pro, indtil jeg fandt den helt rigtige hastighed på 3000%.

Næste gang

Nu jeg ved hvordan man kan lave disse fede sekvenser, har jeg arrangeret at vi skal op på flere forskellige fjeldtoppe og filme skyerne oppefra næste gang fotomalia er i Norge, det blir fedt!

Man kan jo også lave meget andet sjov på denne måde og så være fri for den langsommelige timelapse opstilling…. Altså hvis man kan fange det man skal fange på max 20 minutter, ellers er det tilbage til timelapsen.

Håber i kunne bruge tippet 😉

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Mads - Fotomalia.dk maj 30, 2011 - 9:08 am

Fedt tip Kasper! Selvom mit gamle d5000 kun kan optage 5 min i HD (720p) Om ikke andet, så kan jeg lege lidt med at lave en super awsome gif- animation!! 😉

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 30, 2011 - 11:49 am

Ha ha ha ha ha!!!! 🙂 Ja den er sygt flot den GIF’fer der!

Besvar
Theis Poulsen maj 30, 2011 - 1:36 pm

En stor fordel ved timelaps er at opløsningen er meget højere end den er ved video. Hvilket gør det muligt at lave små panoreringer som gør videoen lidt mere spændende.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 30, 2011 - 3:33 pm

Hej Theis.

Jeg skulle lige vende inde i hovedet helt hvad du mente, om det var opløsningen rent fps mæssigt eller opløsningen i pixel 🙂 Men du mener selvfølgelig at pixelopløsningen er større, så man kan tillade sig at lave en panorama effekt som man ikke ville kunne på video, da man ville miste for meget information.
.
Det har du fuldstændig ret i og det havde jeg faktisk ikke tænkt på. Super tip! 🙂

Besvar
Frederik Overgaard maj 30, 2011 - 3:31 pm

Nu har du jo et fint D7000, og det kan jo selv tage timelapsebilleder. Hvis du synes det fylder for meget er det jo bare at sætte opløsningen ned, men det fede er at man, som Theis siger, kan panorerer.
Det har faktisk en imponerende god timelapsemenu indbygget..

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 30, 2011 - 3:38 pm

Det er fuldstændig korrekt Frederik 🙂 Jeg synes bare workflowet er hurtigere når man optager det som video. Der skulle immervæk tages 30.000 billeder for at få 25fps i 20 minutter, så der er noget af en timelapse.
.
Men i har begge to helt ret, med timelapsen, kan man lege lidt mere med det bagefter. Dog ligger jeg kun videoer ud i 720 og jeg filmer i 1080, så jeg kunne nu godt have gjort det alligevel 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 30, 2011 - 3:51 pm

Du er da vist ikke helt skarp, prøv lige at tænke over hvad du selv har skrevet her, får det er da vist noget sludder

Besvar
Frederik Overgaard maj 30, 2011 - 6:40 pm

Hvem var det der havde tømmermænd og hvem var doven? 😉

Ved ikke lige hvad 3000% svarer til i tid, men på dit billede står der noget med 7 sek og 10 frames. Med 25 fps giver det (7*25)+10=185 billeder – altså lidt noget andet end 30.000 billeder.
Vil meget gerne se hvordan du får dit D7000 til at tage 16MP billeder med 25fps 😛

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 31, 2011 - 7:52 am

HA HA HA HA!! 🙂 Nå så den fangede i desværre. Ja det var nok et lidt dårligt argument, det kan jeg godt se. Jeg sad i min brænder og tænkte.. hey jeg optog jo 20 minutters video, så skal jeg jo optage 20 minutters timelapse… øøøøøøh nej fjols! det var vidst lige en mindre hjerneblødning der… jeg tror jeg skal tjekkes af en professionel…
.
MEN HVIS NU at man skulle lave en timlapse som skulle strække sig over 20 minutter – jeg ved ikke hvad man skulle bruge den til, jeg siger bare HVIS NU, SÅ skulle man tage så mange billeder… ok jeg holder min kæft nu… Næste indlæg tak..

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 31, 2011 - 9:01 am

Kasper… om så du havde været stivere end Mads var da han faldt i Århus havn, så er der ingen undskyldning for sådan en kommentar – du giver middag til næste meetup!

Besvar
Hvor foto-sej er du??: FotoMalia december 6, 2014 - 4:27 pm

[…] Kig nu godt efter og tænk lige inden i skriver jeres kommentar (mest møntet på Kasper – efter hans fine timelapse kommentar i går!) […]

Besvar

Smid en kommentar til os