Time-lapse – Flæske klannere

af Brian - fotomalia.dk

Så er det min tur til at vise mit timelapse forsøg, og lige som Catarina og Kasper vil jeg da også vise hvordan jeg rydder op.

Folk der kender mig, ved at jeg ikke er  specielt vild med at rydde op, og derfor har jeg fået et par tusinde Flæske Klannere til at gøre det for mig…

Timelapsen her er lavet fordi Asser (Biolog og formidlingsleder i RR) skulle bruge det i Ramasjang live hvor han torsdag d. 26/8 var inviteret til at fortælle om “skøre” dyr.

Et af de dyr han fortalte om var flæske klanneren og for at vise hvad de gør lavede jeg denne timelaps.

Video facts

Jeg havde rimligt begrænset tid, da jeg kun havde to forsøg til at få filmen i kassen (jeg gik igang tirsdag) og jeg viste at billerne var mellem 15 og 20 timer om at fortære billen. I forste forsøg skete der noget jeg ikke helt havde forestillet mig, nemlig at billederne trak musen væk fra den plade jeg havde placeret musen på, så efter ca. 8 timer havde de trukket mussen væk, og jeg fik et par tusinde billeder af en hvid plade.. hmm godt man ikke bruger film..

Nå i andet forsøg havde jeg bundet musen fast, så den ikke kunne trækkes væk (den var selvfølgelig død inden) og det hjalp..

Der er taget omkring 2000 over 16 timer (hvert ½ minut) og men den hastighed som jeg gerne ville vise filmen gav det et klip på ca. 1 min. Billederne er skudt i Jpeg og efter behandlet en smule i Lightroom (hurra for sync knappen) derefter er de eksporteret som video fra Ligtroom med en billedehastighed på 24fps (med et specielt preset) i full HD – 1080p

Kamera facts

Nikon D300

Nikkor 105mm VR makro

SB 800 (Master)

SB800 (manuelt på 1/16 af fuld udladning)

Paraply (reflekterende)

Kameraet er som sagt sat til at tage billeder hvert ½ min og jeg fandt ud af at kameraet kunne tage billeder i ca. 6 timer også var batteriet brugt (et normalt EN-ELe) og jeg måtte derfor ned at skifte batteri kl. 0300 natten til torsdag.

Nå jeg tror det var det hele hvis der er nogen spørgsmål, eller noget jeg har glemt, så sig til.

Jeg syntes sku det var lidt fedt at få vist videoen på TV, det var sku lidt sjovt at se..

Håber i kunne lide det.

Ramasjang LIVE udsendelsen kan du se her

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Mads august 28, 2010 - 8:17 am

Det ser for vildt ud!! Rigtig fedt at det kom i fjernsynet. Du skulle da næsten lige have vandmærket filmen med “fotomalia” 🙂

Besvar
Catarina august 28, 2010 - 9:09 am

Da jeg fortalte gemalen at jeg skulle se Ramasjang, kunne jeg se at han nu helt troede at det rablede for mig. Men da jeg så fortalt at du havde lavet en Timelaps og den ville blive vist i Ramasjang., havde jeg også vækket hans interesse. 🙂

En rigtig rigtig fed timelaps og jeg har efterfølgende set den et par gange nu. 🙂

Det er smart at du kan eksportere fra Lightroom til film, uden at skulle hive alle billederne ind i et andet program. For det er noget der tager tid, skulle jeg hilse og sige. 🙂

Og så er jeg enig med Mads, der skulle lige have været tilført et Fotomalia.dk et sted, måske på selve pladen under musen. 🙂

Besvar
Linco Feinberg december 20, 2010 - 9:51 am

Jep så er du ved at være der…

De SIDSTE tre cifre i dagens kort link er “esb”.

Nu mangler du bare et tal og det finder du ved at finde kvadratroden af 29865, også gå til den 26 oktober

Besvar
Hurtige skyer: FotoMalia december 6, 2014 - 11:28 am

[…] er to man kan gøre det på. Den ene er selvfølgelig den mest nærliggende, nemlig at lave en timelapsesekvens MEN da skyer faktisk bevæger sig hurtigere end man regner med, så skal man lave rigtig rigtig […]

Besvar

Smid en kommentar til os