High speed flash (del 2)

af Brian - fotomalia.dk

Nå for efterhånden rigtig lang tid siden lavede jeg et indlæg omkring High speed flash sync, og nu er det så blevet tid til anden omgang…

High Speed fotografering

Det vi skal kigge på idag er hvordan vi ved hjælp af vores hot-shoe flash  kan opnå “lukketider” på langt over 1/8000sek. Vi skal faktisk op og stoppe tiden ved omkring 1/41.000 sek, og ved sådanne “lukkertider” kan man lave sjove billeder som dette

Fra sidste fotomalia aften, hvor Kasper virkelig fik lov at gå amok..

Jeg har forsøgt at lave en lille video som beskriver hvordan man kan opnå de helt hurtige “lukkertider” så man kan stoppe tiden helt (næsten).

Håber i kunne bruge videoen til noget, hvis der er nogen spørgsmål, kommentarer eller ros 😉 så skriv endelig

Et par eksempler

Man kan bruge teknikken til et væld af billeder, her kommer der lige et par hvor jeg har brugt den..

Her er der brugt 2 SB800 som begge er sat til 1/128 af fuld udladning – dvs. at billedet er eksponeret i 1/41.300sek – sejt!

Et æld gammelt billede fra min tid med Nikon D70… Jeg kan simpelthen ikke huske indstillingerne på flashen, men det var et af de første billeder hvor jeg brugte teknikken.

Og så lige en flagermus mere, fra et shoot med drengene fra fotomalia tjek hele shootet her

Som sagt, ud og spring noget i luften…

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Mads oktober 16, 2010 - 4:25 pm

Brian – du er konge-foto-nørd. Jeg er helt blank, men det lyder smart. Og fede billeder du fangede den aften. Jeg kunne godt tænke mig at se et galleri fra den aften? 😉

Besvar
Brian oktober 25, 2010 - 12:05 pm

Hej Mads..

Håber ikke det er blevet for indviklet, er der flere der er helt blanke, for så er det nok mig der ikke har forklaret det ordentligt…

Besvar
FotoMalia shoot – Skyd ting i stykker | Fotomalia.dk oktober 26, 2010 - 7:54 am

[…] I mit valg af eksponering var det vigtigste at jeg lukkede alt naturligt lys ude, og at opnå så hurtig en flash udladning, så jeg kunne opnå så hurtig en eksponerings tid som muligt. Fordi jeg valgte en flashudladning på 1/128sek var min reelle eksponerings tid kun 1/41300 sek. – Mit valg af blænde, lukkertid og ISO ente på 1/250sek – f/: 5 og en ISO værdi på 400. Som sagt kan man opnå meget hurtige “eksponeringstider” på denne måde du kan læse mere om denne teknik her […]

Besvar
Into the BatCave | FotoMalia september 16, 2012 - 3:18 pm

[…] I dette billede er flash-udladningens længde afgørende, da vores mål var at fast-fryse flagermusene fuldstændig, derfor skulle flash udladningen være så hurtig, som overhovedet mulig. Derfor valgte vi 1/128 af fuld udladning, hvilket giver en flashvarighed på 1/38500sek for en SB900 (for at vide mere om flashvarighed og dennes indflydelse på dine billeder, se dette indlæg). […]

Besvar

Smid en kommentar til os