På jagt efter mus med vinger

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har været på flagermusse jagt med en helt ny og forbedret fælde.

Som I ved har jeg arbejdet lidt med fotofælder her det sidste stykke tid, og vores egen handymand Kasper “jeg har en idé” Dunvad har lavet et par forskellige prototyper til mig..

Elektro-compu-mekanik-mekaniker-nørden

Jeg har længe haft en idé til et billede af en flagermus, som jeg rigtig gerne vil lave, men de “fælder” Kasper har lavet har været for langsomme, og det har han selvfølgelig fået en masse røg for. Derfor har han søgt assistance hos en elektro-compu-mekanik-mekaniker-nørd som er lidt skarpere til det end han selv er (Kasper nu skal du passe på du ikke bliver skiftet ud!).

Nå elektro-compu-mekanik-mekaniker-nørden hedder faktisk også Kasper, og I kender ham alle godt (Se ham her), har bikset en anden type fælde sammen til mig, og den har vi været i Regnskoven for prøve af.

Det er ingen nem sag at fange flagermus i luften, og her er vi i fuld gang med at få grejet på plads.

Det krævede en del forsøg at få indstillet fælden så den passede til vores små Sydamerikanske bladnæseflagermus, men heldighvis havde vi selv medbragt en stand-in.

Miranda – hvis du lige mangler en flagermus…

Nå nu til lidt resultater… Det kræver tålmodighed at fange de skide mus, men belønningen er det hele værd. Bladnæse flagermusen har et vingefang på ca. 15-20cm så det er en ret lille flagermus.

Fantastiske dyr.. Tjek næse

 

 

Tænk, med kun 10kilo grej, tre nørder der arbejder til kl. 02.00 om natten, så kan man få billeder som dette 😉

Til sidst lige et lidt sjovt billede, en lille hun mus med en unge. Læg også mærke til de fine dråber af tis det er under hende, vi undrede os godt nok over hvad det var der dryppede i grotten – nu ved vi det ikke var vand!

Nu har vi fået afprøvet den nye fælde, og jeg er klar til at komme igang med at tage det billede jeg har i hovedet – jeg er sikker på at det bliver fedt..

Det var alt for nu, tak fordi I kiggede med, og jeg glæder mig til endelig at kunne komme i gang med det billede jeg så længe har haft i tankerne, og I kommer selvfølgelig med her på bloggen.

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Jacob Almtoft maj 23, 2010 - 1:30 pm

Fedt! er det en lasertrigger i har bygget?… det orange kabel ligner noget lyslederkabel.

Besvar
Brian maj 24, 2010 - 2:03 pm

Hej Jacob – Vores konkurrence vinder…

Det er ikke en lasertrigger, men stadig en infrarød – ihvertfald så vidt jeg har forstået.. (men det er jo ikke mit felt)

Jeg ved at Kasper også har været forbi en lasertrigger..

Måske han kan uddybe lidt??

Besvar
Mads maj 24, 2010 - 3:03 pm

Wow hvor er de fede! Jeg har været i regnskoven sammen med Brian og ved hvor MEGA-HURTIGE de flagemus er. Den udløser må være utrolig hurtig, for at fange billeder som disse. FEDT – godt arbejde Vissing!!

Besvar
kasper vissing maj 24, 2010 - 7:16 pm

tak tak, det var en sjov og spændende aften/nat og helt klart det hele værd, selvom jeg var noget klatøjet næste morgen…

fotofælden er egentlig “bare” opbygget af en infrarød sender og modtager der kan række op til ca 10-15m og strikket op på et potentialfrit overdragsrelæ. så det orange kabel er et standard M12 signalkabel som man bruger i el-industrien.

og rigtig fede billeder iøvrigt!

Besvar
Jacob Almtoft maj 28, 2010 - 2:42 am

Fede billeder…

Hvor bred er IR-strålen?… tænker lidt på DOF (dybdeskarphed) eller er billederne bare skudt med høj blænde?

Roder selv med lydtriggere for tiden, temmeligt underholdende, men motiverne kræver man sviner lidt i sit studie…

Besvar
Jacob Almtoft maj 28, 2010 - 11:04 pm

Studie… okay… køkken… you get the point

Besvar
Brian maj 28, 2010 - 11:31 pm

Hej Jacob..

Ja et køkken kan bruges til meget andet end at lave mad…

Jeg mener at senderen har en stråle på 8 grader, men vi arrangerede det bare så vi udnyttede skarphedsplanet bedst muligt.

Jeg skøde billederne med en blænde på F:/ 10

Besvar
kasper vissing juni 1, 2010 - 2:31 pm

nemlig 8 grader, men når sender modtager er placeret mindre end 1M fra hinanden er det ikke meget de spreder sig. nok være når man kommer ud på maksimal længden (15M) Det må vi teste en dag :O)

Besvar

Smid en kommentar til os