Har du leget idag?

af Jakob Kjøller

Jeg syntes ofte, at jo mere man tager noget seriøst, jo mindre sjovt bliver det. Ting bliver alvor, og eksperimenterne som man i sin tid blev forelsket i, de forsvinder, til fordel for det “sikre” og det “vigtige”. 

Når det sker, så er det godt at have gode legekammerater 😉

Du skal huske at lege!

Ligesom så hos mange andre, der tager det her “fotografi” seriøst, der kan det ske, at noget der en gang var ren kærlighed til et medie, forsvinder ud i sure pligter og kedelige billeder, det skal ske for selv den bedste.

 

Som Frøydis Daisy Geithus, der erBryllups fotograf og Nikon ambassadør, siger det, jeg kan kun være enig.

Jeg husker på hendes ord, hvergang jeg lige hænger lidt fast i det hele. Btw. Klik på hendes navn, og besøg hendes IG profil, den er tiden værd!

Jeg har heldigvis fundet en god legekammeret, der godt vil være med på nogle sjove billeder her og der. Nogle gange har hun en idé, der skal ud i verden, andre gange har jeg. Det er en god omgang “Bytte Bytte Købmand”, og man bliver udfordret på mange måder.

Kristi himmelfartsdag sen eftermiddag, havde vi sat hinanden i stævne, bare for “hyggens skyld”.

En overskyet himmel, D810 og Sigma Art 135mm

Det første sæt billeder vi lavede, var kun med naturligt lys, og en 135 mm. for at komprimere billedet en del. Pernille havde nogle tanker vi lige skulle prøve.

Nu er er lidt flere billeder, end jeg normalt ville smide på nettet, men det er er der en grund til, og den kommer her:

Der er mange billeder, der er ens, prøv at lægge mærke til, hvordan hænder og øjenkontakt påvirker billederne. Hænder er som bekendt et stærkt værktøj, og noget der kan give liv til et billede.

Der er lidt tekster på billederne, du kan se hvis du enten klikker på det, eller hover over det med musen, så du kan se hvad jeg mener.

Igen session uden en lille flash

Denne gang var det min tur til at lege, og for at kunne få de landskabs agtige billeder, jeg gerne ville have, blev objektivet skiftet ud til et Sigma Art 24 mm, så jeg kunne sidde tæt på, og min flash komme endnu tættere på modellen. Jeg var mega ærgelig over, at jeg havde valgt at lade min 14-24 blive hjemme, det havde været for lækkert her….

For detaljer omkring flash setup læs her

Husk at tømme alle dine muligheder

Egentlig så var vi færdige, jeg havde det jeg skulle bruge, og lidt til. Men da jeg gik igang med at pakke sammen, og vi skulle til at gå, fik jeg liiiige iden om at skyde sort/hvid, det er jo kunst ikke 😉

Så Pernille blev bedt om at pakke ud igen.

Alle billederne er skudt med Sigma art 135mm f/1.8, jeg er sku blevet lidt forelsket i det glas..

Jeg kommer selv altid hjem, i mega godt humør, når jeg bare har leget lidt. Det er med til at frigive kreativ energi, samt en masse nye tanker popper op, klar til næste gang.

Så tilbage til spørgsmålet; “Har du leget idag?“, hvis ikke, kan du så komme igang! 😉

Relateret indlæg

1 Kommentar

Har du leget idag? - FotoMalia - Foto Welt juni 23, 2017 - 7:00 pm

[…] Kilde: Har du leget idag? – FotoMalia […]

Besvar

Smid en kommentar til os