Man kan lære en gammel hund nye tricks – Hasselblad CFV 50C

af Jakob Kjøller

Nogle gange, falder jeg over noget jeg VIRKELIG gerne vil have. Nogle gange er jeg endda så heldig at få fingerne i det, om end det kun er til låns…

Sidste forår, fik jeg fingerne i et Hasselblad CFV 50C bagstykke, og fik leget lidt med det. 

Hasselblad CFV 50C

Jeg har været lidt små forelsket i dette bagstykke, lidt for længe. For en rum tid siden, fik jeg lov at låne det, og anmeldelsen gik desværre lidt i glemmebogen, grundet alt for meget arbejde. Men hellere sent end aldrig, er det ikke det man siger? 🙂

Men hvad er det vi snakker om?

Jo, CFV 50c er et digitalt bagstykke, der passer på den gamle Hasselblad 503 serie, og derved lave det til et 50mpix Digital kamera. Det er der som sådan ikke noget nyt i, det var blandt andet, sådan Phase One kom til marked, nemlig ved at lave digitale bagstykker til Hasselblad.

Det nye her, er at CFV er designet, så det passer ind i designet på 503 serien. Der er ingen tvivl det er lækkert at se på.

 

Den lille boks, er den frame sensoren faktisk optager.

Det er let at blive forelsket, når jeg ser sådan en stor sensor.

 

 

 

Men idag vil jeg ikke skrive så meget, da jeg faktisk lavede en hel video, lige inden jeg afleverede kameraet.

 

Eksempler

Lidt eksempler skal der da også til.

ISO

Placeret på et stativ, tog jeg lidt billeder ved forskellige ISO, og forskelligt lys.

Konklusion

Jamen, det er et lækkert bagstykke, og det er lidt ligesom et Nikon DF, man handler helt sikkert med hjertet, og ikke hjernen, hvis man køber et Hasselblad CFV 50C. For selv om at det er en meget lækker billedfil der kommer ud af det, er det hele manuelt, og arbejdsmæssigt tager det lang tid.

Derudover er det også ærgelig at der ikke er det oprindelige 1:1 crop, men en mindre udgave. Ja ved det, prisen havde også været højre.

Desværre er der også gået ud af produktion, og diskussionerne omkring det, er mange. Er det gået ud af produktion, fordi at folk ikke vil købe det, eller er det fordi at der kommer en v2, måske med 100 mpix. Men hvem ved, efter DJIs opkøb af Hasselblad, så er der ingenting der er sikker mere…

Så indtil videre, må jeg drømme lidt videre, se hvad der sker, og måske kan jeg finde et brugt, et eller andet sted…

Tak til Goecker for udlån af bagstykket 🙂

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Jon Detlefsen juni 22, 2017 - 8:18 pm

Yes Jakob for pokker det er lækkert! Elsker synergien mellem nyt og gammelt:)

Besvar
Jakob Kjøller juni 23, 2017 - 8:06 am

Jeg var heller ikke meget for at aflevere det, og tanken om, at man kan købe lækkert glas, til en fornuftig penge, bare fordi det er “gammelt”, gør heller ikke sagen værre 😉

Besvar
Henrik Wessmann juni 25, 2017 - 11:17 am

du kunne jo også have valgt at beholde det….:-)

Besvar
Jakob Kjøller juni 26, 2017 - 11:19 am

Hehe, han ved desværre hvor jeg bor 😉

Besvar

Smid en kommentar til os