Luren – et noir-portræt

af Jakob Kjøller

Det er ikke hver dag man bliver kontaktet af en privatdetektiv, der skal have lavet et portræt i gammel 30’er noir-stil

Men når man gør, så slår man da til!

NOIR-PORTRÆTTER FOR SJOV

Okay det blev jeg heller ikke, ville gerne, dette var kun en lille hyggeopgave i fotoklubben 🙂

En af mine med-medlemmer havde besluttet sig for, at vi skulle lave Noir-portrætter af hinanden. Der var selvfølgelig lavet nogle rammer, men ellers var det rimeligt åbent. Nå ja, altså indtil to dage før, hvor betingelserne blev ændret! Men så måtte jeg råbe højt, da jeg allerede havde planlagt mit skud (jeps, jeg fik min vilje).

 

TO SNOOTS OG PERSIENNE TIL 160 KR FRA JYSK

Noir-portrætter er nok det man vil kalde en af mine “Guilty Pleasures”, især når det kommer til femme fatal og persiennebilleder (nøj, hvor kitsch kan det blive?!) Jeg er bare aldrig rigtigt kommer der til med at lave dem.

Jeg monterede persiennen overfor en stolpe, for at det skulle minde om en vindueskarm. På hver side af opsætningen havde jeg sat en speedlight (damn, det er længe siden jeg kun har skudt med dem) med en snoot på dem hver. Snooten hjælper mig med at koncentere lyskilden, så der ikke kommer det store spild af lys.

Til trods for mine snoots kom der alligevel for meget lys, og derfor “lånte” jeg min kammerat, René Bang, til at lege GoBo.

fotograf_jakob_kjoller_20150922-18-37-17-2015-06-20 - Pi-Jensen-Noir-Portræt_Web
En sort baggrund gør det lidt nemmere i et stort kontor.

 

HISTORIEN

Grunden til at jeg godt kan lide den her stil er, at der næsten altid er en historie man kan fortælle. Jeg havde kun et problem, der var ingen femme fatal, kun en flink ældre herre.

En af reglerne i opgaven var, at kameraet skulle være med. Det er måske lige her jeg stejler, for billeder af fotografer med et kamera i hånden……. Min mor siger, at kan jeg ikke sige noget pænt, så skal jeg ikke sige noget….

Så jeg fik idéen om at lave ham til en privatdetektiv, der sad og lurede ud af vinduet med sit kamera. På denne måde blev kameraet til en del af billedet, og ikke bare et stykke malplaceret tilbehør.

fotograf_jakob_kjoller_20150922-18-34-35-2015-06-20 - Pi-Jensen-Noir-Portræt_WebPersiennerne giver et lækkert lys, og en god baggrund

 

PROCESSEN + GREJ

Det hele var ret enkelt at sætte op. Jeg fumlede lidt for mig selv, og fik skudt det meste ind. Da modellen så kom ind i billedet, måtte jeg lave nogle små ændringer, men på kort tid, var det hele overstået.

Som den kvikke læsere har set, er billedet i 5:4 format, og det smager jo lidt af mellemformat kamera. Men beklager endnu en gang at måtte skuffe. Det er skudt med en helt almindelig 50 mm f/1.8, og mit elskede Nikon DF. Lyset var to SB-900, med hver deres Honl snoot og POCKETWIZARD PLUS III T/R, og nå ja monteret på mine DIY strips 😉

Efter små 5 min i lightroom, var billedet klar.

 

NÆSTE GANG

Det er ikke sidste gang, at jeg laver et portræt af den her slags, næste gang kommer jeg til at hæve flashen ude foran persiennerne en del højere op samt jeg skal lukke persiennerne mere, da det vil give lidt bedre lys, og så skal jeg bare have fat i en femme fatal 😉

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os