What the flash – Afsløringen og lidt Street Kredit!!

af Jakob Kjøller

Forleden smed jeg et billede op på facebook, hvor jeg stillede et enkelt spørgsmål “Hvad er det for en flash jeg har brugt?”.

Som lovet, kommer svaret her 😉

What the flash!

Jeg havde booket Pernille Marcheschi Worek til en lille tur på Vest Amager fælled, men mere om det senere på ugen.

Lige nu, der handler det om hvilken flash og modifier jeg brugte.

Det er ret enkelt:

Jeg brugte en Nikon SB-900, på 1/2 kraft, med Nikons CLS system, og ingen modifier, udover den fresnel skærm der er uden for enden af flashen.

Men hvordan?

Klokken var omkring 17:00, men alligevel var der meget sol, og nok til at jeg skulle skrue flashen helt op.

Jeg kunne komme ret langt hen imod det billede, jeg gerne ville have, men det var lige lyst nok. Selv om at jeg jeg skruede helt op til 1/320 lukkertid, som optisk CLS kan klare, var det stadig for lyst.

Derudover så bliver den lille flash, meget varm, og suger al strømmen ud af de 4 AA batterier der er i den, så efter kort tid, brokkede den sig lidt.

 

Nikon D810 – Signa Art f/1,4 24 mm – 1/160 – f/6,3 – ISO 64 – 1/1 Flash udladning

Mit Singh-Ray Variable ND filter, kom mig til undsætning! Jeg fik monteret filteret, nu kunne jeg, både justere lukkertiden, så det hele blev lidt mere farve mættet og himlen lidt mindre udbrændt. Samt blænden og derved give flashen lidt mere kraft, så jeg kunne skrue den ned på 1/2 udladning, og få en hurtigere recycle tid på flashen.

Nikon D810 – Signa Art f/1,4 24 mm – 1/200 – f/4 – ISO 64 – ND 2 x – uden flash

Så der var der ikke så meget andet for end at smide flashen på, og skyde videre.

Nikon D810 – Signa Art f/1,4 24 mm – 1/320 – f/4 – ISO 64 – ND 2 x – 1/2 udladning flash

 

Nogle gange er det bare lækkert, at have meget lidt grej med, man ikke har så mange muligheder at man bliver bliver ramt af “Hvad skal jeg skyde med?” panikken, men man bare lige skal sætte grejet op, og skyde derud af.

The Street Credits goes to!

Nicolai Godwin han var den der var klar tættest på, han skød på en Canon Speedlight, godt nok med en softboks, men alligevel.

Godt spottet Nicolai 😉

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os