Lensbaby test og kongekobra fest

af Brian - fotomalia.dk

Så er der kun 4 dage til jule aften, og vi er klar med den 20. låge. Den er ikke nem idag, men husk den giver street kredit, og det kan blive en hel del værd..

Ja nu er hovedpræmien i FotoMalia´s store julekalender jo et komplet sæt fra LensBaby, så derfor var vi naturligvis nød til at prøve hvad det var for noget nymodens pjat. – Ja så jeg har prøvet dem. Ja og skrevet lidt om dem, ja, læs mere efter hoppet!

Helt forfra

Ja ja, hvor svært kan det være… Tænkte jeg naivt, men jeg blev hurtigt klogere .

Jeg har lånt et komplet “LensBaby Composer” sæt, (ligesom hovedpræmien) og det har jeg gået og kigget en hel del på de sidste par uger. I fredags fik jeg så pakket grejet ud, og fik sat composeren på D700, og fik gået mig en lille tur i min skov.

Jeg syntes man kan få nogle rigtig fede billeder ud af næsten ingen ting med en lensbaby – men det er ikke nemt

Det er ski ikke et helt let “objektiv” at styre, det er næsten som at starte helt forfra. Heldigvis lærer man det noget hurtigere, end da man startede med at fotografere, men LensBaby “Composer” tager altså lidt tid at blive dus med. Det er faktisk alting som man lige skal vænne sig til igen, fokusering, Eksponering og komposition bliver næsten vendt på hovedet, og man skal lærer at tænke på en helt anden måde..

En underlig snegl

Ja jeg må indrømme at jeg ikke helt ved hvad jeg syntes om Composeren endnu, det er nok mest fordi jeg ikke helt har vænnet mig til at bruge den. En ting har jeg dog fundet ud af; når man lige har fundet ud af hvordan den fungere, så er den faktisk ret sjov at fotografere med.

Det er uhyggeligt svært at ligge fokus helt rigtigt, og jeg kan ikke helt finde ud af om det er mig der er en spasser, eller om de bare ikke er helt så skarpe som min almindelige objektiver. Uanset så er det en fed effekt man kan opnå.

Det der er sjovt ved “Composeren” er, at man nærmest bliver tvunget ud i “Fri leg“, og det kan jeg jo rigtig godt lide. Om jeg nogensinde kommer til at lave et billede, som kan “sælges” med en LensBaby det ved jeg ikke, jeg tror det ikke på nuværende tidspunkt, men det er muligt at det er fordi jeg ikke helt har overblik over dens funktionalitet, og ikke er kommet helt ind under huden på den.

Ja hvad kan jeg sige – Fri leg!

Et fedt system

LensBaby har virkelig lavet et system, som er ret gennemtænkt, og spækket med muligheder. Jeg har slet ikke kunne overskue mulighederne endnu, og jeg er helt overbevist om at man kan få oceaner af tid til at gå med at lege med det. Jeg kan også se at der er mulighed for at lave nogle helt unikke billeder, og jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde videre med det grej jeg har lånt så jeg kan blive lidt klogere – Jeg har kun nået at lege med “Composeren” og en lille smule med noget af det der er med i “Accessory kittet”.

Jeg kunne forestille mig at jeg godt kunne finde på at bruge “Composeren” sammen med makrokittet, det tror jeg der er muligheder i.

Nå ja også en kongekobra

Kristian min “gift makker“, spurgte om jeg ville med ud og fodre kongekobraen, med en stor, hel slange. Det ville jeg da gerne, og jeg havde tilfældigvis lige  “composeren” med.

Det er skisme ikke nemt at arbejde 30cm fra en kongekobra, og så ramme fokus præcist med en lensbaby, men det er spændende!

Mon ikke dette er første gang at der er blevet taget billeder af en 4 meter lang Kongekobra, der spiser en falsk vandkobra, med en LensBaby.

Det er et spændende objektiv, og jeg glæder mig til at kigge mere på det..

Relateret indlæg

23 Kommentarer

Linco Feinberg december 20, 2010 - 10:17 am

Ja så går jagten ind igen…

Prøv at søge på “kan brian svede”

Besvar
Catarina december 20, 2010 - 10:52 am

Hej Linco – long time no see. 😀

Besvar
Catarina december 20, 2010 - 11:03 am

I’m good – street kredit+1 og i dag jeg er glad for at jeg var så god til matematik i skolen. 😆

Besvar
Brian december 20, 2010 - 11:20 am

Det var skisme hurtigt..

Men du er jo også ret skarp, street til dig!

Besvar
Brian december 20, 2010 - 10:20 am

ja den er lidt svær idag jeg ved det!!

Besvar
Gorm Branderup december 20, 2010 - 10:21 am

Reminder – topbanneret viser den “18. december”

Besvar
Brian december 20, 2010 - 10:22 am

Tak for en headsup..

Besvar
Jesper Videbæk december 20, 2010 - 10:24 am

Den giver da nogle supercool billeder.
Den glæder jeg mig til at vinde 🙂

Besvar
Brian december 20, 2010 - 10:25 am

Ha ha det er den optimisme vi kan lide…

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 20, 2010 - 10:55 am

NB!!! Jeg lavede måske en lille brøler i går i min post om Streetwalker Pro… Jeg glemte at skrive at det link jeg har lavet til den taske jeg tester, IKKE er dagens kode!!!! NB!!

Besvar
Catarina december 20, 2010 - 11:04 am

Det kunne vi altså godt regne ud. 😀

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 20, 2010 - 12:50 pm

Mange tak Catarina 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 20, 2010 - 10:57 am

HVOR ER DEN LATTERLIGE KODE!?!?!?!?!?

Besvar
Anders december 20, 2010 - 12:23 pm

Yes, endelig en kode jeg kunne finde 🙂
streetcred +1

Besvar
Brian december 20, 2010 - 7:32 pm

Kun to der optjener Streetcredit i dag, det var ikke meget, er det et udtryk for at der kun er to skarpe hoveder idag, eller at i ikke tror det tæller?..

Det kommer i til at fortryde!

Besvar
Jesper Videbæk december 20, 2010 - 7:55 pm

Jow jow, Street credit + en halv.
Var så heldig at kunne følge Linco under “Nyeste kommentarer” så den var nem i dag 😉

Besvar
Brian december 20, 2010 - 8:24 pm

Hey det er jo næsten snyd…. eller også giver det ekstra credit at du sidder og følger bloggen hele tiden… Respekt

Besvar
Mia Britt december 20, 2010 - 8:12 pm

Link fundet! Den var nem i dag 🙂

Det var mig der vandt ekstrapræmien d. 12, men er ikke helt klar over om i har modtaget min adresse, da jeg ikke har hørt fra jer?

Besvar
Brian december 20, 2010 - 8:53 pm

Beklager Mia, juletravlhed… 🙂

Vi har sendt din og Jespers præmie idag, så det skulle gerne være på vej..

Besvar
Rasmus december 20, 2010 - 9:27 pm

Puha – var faldet et par dage bagud pga. semesterets sidste eksamener, så i dag skulle der samles priser fra de sidste par dage – og kalenderen er nu fyldt ud. Jesper, der bliver kamp om Lensbabyen 😀

Besvar
Gorm Branderup december 20, 2010 - 10:13 pm

Er stadig ikke helt opdateret på street credit reglerne – men har fundet dagens link i formidags…

– Fedt udtryk på billederne!

Besvar
Brian december 20, 2010 - 10:18 pm

He He..

Det er der vist ikke nogen der er, meeen det er heller ikke alt man skal vide her op til jul!

Besvar
Søren Skovsgaard december 20, 2010 - 10:28 pm

Fundet, efter lidt omveje, ik Brian. Så street credit er vist så rigeligt optjent idag.

Besvar

Smid en kommentar til os