Uskarpt – det nye sort?

af Brian - fotomalia.dk

Er billedet helt rigtigt skarpt? – det er helt sikkert et spørgsmål som du har stillet dig selv rigtig mange gangen, men kan et billede egentligt også være “rigtig” uskarpt?

Hvad siger du er uskarpt det nye sort, eller holder det overhovedet ikke?

 

REGLEN ER SKARP

Der er ingen tvivl om at reglen for billeder er at motivet skal stå skarpt, ellers holder det ikke – men regler er jo til for at blive brudt, er de ikke?

2014_marts_22_Anemone-3

Blåveis…  eller blå anemone –  I bunden af den norske skov stod disse fine blomster – de ventede bare på fotografen….

 

Ja ja, jeg var jo på tur med “Mr. Blur“, så jeg blev nok smittet lidt af hans evindelige snak om at uskarp er det nye sort… 😉  Spøg til side, jeg syntes faktisk det uskarpe billede rummer noget ret fedt – hvis det er gjort ordentligt!

Det uskarpe billede kan næsten fremstå helt malerisk, eller sart på en måde der er umuligt at lave med et skarpt billede.

2014_marts_22_Anemone-2Måske det uskarpe billede “bare” rummer en stemning – altså et billede som er mere frit fortolket, og giver beskueren mere plads til vælge historien?

 

Om uskarpt er det nye sort?

Nej det er det nok ikke, men det er en dejlig afveksling fra alt det normale – og vi har brug for fotografer som Jon, fotografer der tør at lege, være kreative og skide på hvad normen er!

Tak min ven for at rykke mig ud af komfortzonen en gang i mellem!

 

TILBAGE TIL DET VANDTE

Pyha, det var jo helt vildt….  Jeg var et godt stykke fra min normale komfortsone, og det kan jo være ret skræmmende, så for lige at få lidt ro på igen, så må jeg hellere lige vise lidt af det jeg plejer at lave, bare for lige at rulle mig selv ind i et tykt, trygt tæppe at “normal”!

2014_marts_22_Anemone-4Ja det er som vi kender det – forudsigeligt, sikkert og  – lækkert?

 

2014_marts_22_Anemone

Stort set samme billede, jeg har bare skruet en lille smule på mine instillinger – hvad kan du bedst lide?

Pyyyha, det var godt lige at få vist noget normalt igen, vi kan jo ikke have at folk går rundt og giver mig øgenavne som Mr. Blur eller lignende.. Det ville jo være træls 😉

 

(Exif: D4, 180mm, og lidt forskellige lukkertider, blænde og formentlig lidt ISO)

 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Karin Ott juni 10, 2014 - 11:00 pm

Jeg kan godt lide de uskarpe billeder. Jeg synes, forskellen ligger i, om det er en smutter, eller et udtryk, man har valgt. Når jeg trænger til lidt ny inspiration eller ikke har andet at fotografere end omgivelser, jeg allerede har taget mange billeder af, sætter jeg mit Holga objektiv på – for 100 kr. plastik der giver et anderledes uskarpt og drømmende udtryk, og kan få selv de mest banale motiver til at være sjove at arbejde med.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 20, 2014 - 8:56 pm

Mange tak for kommentaren..

Ja gamle objektiver det er også blevet meget populært – deres små særheder giver ofte billeder lidt ekstra liv

Besvar

Smid en kommentar til os