Ugens billede uge 27

af Brian - fotomalia.dk

Jep, det er søndag, og det betyder, som I ved, at det er tid til ugens billede.

Så smut ind og se, hvad ugens udvalgte kan byde på!

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Gode billeder findes over alt – det handler bare om at kunne se dem, og det har Helle her godt – rigtig dejligt billede, og rigtig godt set! Jeg har ingen forslag til forbedringer, det er lige som det skal være!

Tillykke med billedet.

img_0124_2-3a0bb138513cd43279d852b0a2d10052e7080d7a(600)

Uge 27 –  Det var kattens – Helle Ibsen

 

Og så til noget ganske andet – FART!

Der er massere af saft og kraft i Ronnies billede, og den fine panorering underbygger godt billedets budskab – jeg ville faktisk gerne have haft, at panoreringen var endnu mere udvisket, så en lidt længere lukkertid ville ikke gøre mig noget.

Også et stort tillykke til dig!

img_7530_web-27a976c1da16a1617d88fcd724f13a29f157cb63(600)

Uge 27 – Drifting is my passion – Ronni Noer Høirup

 

Wow, der er skræl på farverne og dejlig energi i lyset – helt sikkert et top lækkert billede, men der gik lige lidt tid før jeg fangede, hvad det var jeg kiggede på. At det tager tid at afkode et billede, kan både være godt og skidt, men lige i dette tilfælde var det for mig lidt forstyrrende.

Jeg synes billedet er en lille smule rodet, og jeg har svært ved at finde ud af, hvad det er jeg skal kigge på – er det lampen, eller det rude spejl – eller måske reflektionerne, jeg ved det ikke helt?

Men der er energi i billedet, og det er det der fik mig til at vælge dette, som det tredje billede i denne uge.

Tillykke med billedet til dig Michael – og to gange på to uger, det er da helt godt!

dsc_7627l-bc2083b915998684633f0f5be350a9087436d7d0

Uge 27 – Michael Caddy Søndergaard – Nikon D800. 24-70 2.8

 

Det var ugens udvalgte – tak til alle jer der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 27 lige her – vi mener det, GØR DET!

GØR DET NU FÆRDIGT!

Nogen gange skal der bare ikke så meget til før man lige får lidt mere ud af de pixels man har optaget – og jeg oplever ikke så sjældent, at fotofolket snubler lige i målstregen!

I denne uge har jeg tænkt mig, at gøre et nummer ud af det, og udstille vores kære læser Klaus, og lave et af hans billeder færdig. Klaus har delt et dejligt billede af en lille hidsig pumaunge, og billedet er faktisk rigtig rigtig fedt – desværre har han ikke ramt eksponeringen helt rigtigt (måske fordi han bruger Canon (intern joke – beklager)), og dette gør, at han ikke får maximal udbytte af de pixels han har optaget.

img_1439_resize-b8d0950f0011be00a1f99ccfa7b22f71e81f347c(o)

Som sagt et dejligt motiv, men farver og kontrast er kedelige og billedet er lidt fladt.

 

Heldigvis er der hjælp at hente i det digitale mørkekammer – og det er helt uden at man skal være Photoshop-Ninja! Ved at ændre en lille smule i Shadows/Highlights (Image – Adjustments – Shadow/Highlight) og skrue lidt i levels (Image – Adjustments – levels…) kan man komme frem til et lidt andet resultat!

img_1439_resize-b8d0950f0011be00a1f99ccfa7b22f71e81f347c(600)

Så fik vi et resultat som måde er mere naturtro og spændende at se på – og det tog 2,5 minutter

Nu er der muligvis nogen der vil påstå, at det er snyd, og ja, det ville være nemmere hvis Klaus havde gjort sit arbejde ordentligt fra starten af – her ville det formentligt bare dreje sig om +2/3 – +1 blænde på eksponeringskompensationsskruen for at opnå stort set samme resultat, men snyd syntes jeg ikke det er.

De “knapper” jeg har skruet på er i bund og grund de samme “knapper” som kameraet skruer på, når den konverterer det rå billedemateriale til et Jpeg-billede.

Jeg håber denne lille “tut” kan inspirere til, at dem der endnu ikke har leget i det digitale mørkekammer kommer igang, og gør deres billeder helt færdige!

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=64]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 28

[nggallery id=64]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 27

I hele denne uge har jeg faktisk kæmpet med et billede af en meget hurtig falk – billedet er ikke helt lykkedes endnu, men det skal nok komme i løbet af de næste par uger.

I stedet for fejlede falkeforsøg får I lige et lille hyggeligt grisebillede fra vores fine små frilandsgrise i DanmarksParken.

_D4A7293(600)

Tænk hvor er grisen et dejligt dyr – den ser så sød ud når den er lille, og smager så godt når den bliver stor!

Den næste uge står på ferie, og det betyder forhåbentligt, at der bliver lidt tid til at komme ud og tage nogle billeder i naturen – det glæder jeg mig til!

God weekend og tak til alle jer der legede med!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Jacob Almtoft juli 17, 2013 - 7:24 pm

Ups… smed en lidt for stor fil op… så den kom på 2 gange… beklager

Besvar
Jacob Almtoft juli 17, 2013 - 7:26 pm

Med bemærkelsesværdig skarphedsforskel???

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 19, 2013 - 1:49 pm

Hej Jacob – det skal jeg nok lige fikse!
.
Hvor har du været henne?

Besvar
Jacob Almtoft juli 19, 2013 - 3:07 pm

Takker 🙂

Vi har rejst rundt i det nordlige tyskland med telt. Billederne af Suler er taget på Helgoland i en stor sulekoloni på den fjerne del af hovedøen. Et MAX-turistet sted, men af samme årsag er sulerne vandt til mennesker med kameraer 🙂 Har også besøgt en by nær friedrichstadt hvor der er strokereder på ca. hvert 5-10 hustag. Her var det bare lidt bøvlet at få gode billeder med hjem 🙁

Besvar

Smid en kommentar til os