Ugens billede uge 20, 21 og 22

af Brian - fotomalia.dk

Så er det jo faktisk gået hen og blevet søndag endnu engang, og det betyder at vi hellere må få sluttet de sidste tre ugers “ugens billede” af…

I dag kigger vi på billeder fra de sidste tre uger!

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

“Ugens” første udvalgte er Jespers “Flag” – hold nu op det er et lækkert billede, og lige et billede man kunne forvente kom fra Jesper (og det er på alle måder positivt ment). Jesper, jeg er så vild med det her billede, det er super set, og sublimt udført 5 stjerner herfra, og du er direkte videre til den næste runde (hvis der altså var en næste runde, hvilket der ikke er, så med andre ord er du vel stemt hjem…. eller? AnyWays)..

STORT tillykke med billedet, det kan du godt være rigtig stolt af!

_mg_2244-edit-128064aaa45ecb39458889b0dc95cbb2e8e37b79

Uge 21 – Flagmark – Jesper Videbæk

 

Nu er det vist ved at være mere end en gang vi har set billeder fra Johnny her under ugens udvalgte, men jeg syntes at hans billede i denne uge fortjener en plads – det er skisme også et godt billede.

Jeg er meget interesseret i at høre, hvilket objektiv du har brugt, da jeg syntes der er nogle spændende områder i bokehen. Dejligt billede fra hvad der ser ud til at være en dejlig morgen – flot arbejde!

drops-9799863e584235f4992ff4040c03f319651507d5

Uge 20 – Drops – Johnny Møller – www.jomophoto.dk

 

Ugens sidste udvalge er fra Lennard, som har været på tur i regnvejr. Regnvejr afskrækker rigtig mange fra at komme ud og lave billeder, men det er faktisk rigtig synd, da det er et af de fedeste typer vejr at skyde i.

Det er et rigtig fedt billede du har fanget her Lennard – jeg er vild med regnen, og bevægelsen i fuglen, men jeg ville ønske du havde oploaded en lidt større version, så man kunne se lidt flere detaljer.

Bevægelsen i fuglen er som sagt noget af det der får dette billede til at skille sig ud, men jeg kunne ønske, at den var en anelse mere kontrolleret (lidt hurtigere lukkertid) så man fik lidt mere tegning af hovedet – du må bare ud igen!

Tillykke med billedet!

regn2-45195672508da1def5840097c946b97b4e168b4e

Uge 20 – Rainy day – Lennard Christiansen

 

Det var ugens udvalgte – tak til alle dem der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 20, 21 og 22 lige her – vi mener det, GØR DET!

 

EN ENKELT EKSTRA

Da det er så længe siden at vi har kigget billeder, så tænkte jeg at jeg lige ville tage en enkelt mere – mest af alt for lige at give lidt feedback.

Anja har sendt et lækkert billede af en lækker grøn vandagame (hmm dem kan vi godt lide, og dem har vi faktisk selv fotograferet i Khao Yai NP i Thailand… hmm…  AnyWays).

Som sagt et dejligt billede, hvor skarphed ligger helt rigtigt, eksponering sidder lige i øjet, og hvor fotografen har taget stilling til sin komposition – FLOT, meeen det roder!

img_2086-2-baabed11aebb1013f7db9f1845a2c31ec5489d56

 Agamen sidder og holder øje med, om alt foregår som det skal i Randers Regnskov.

 

I mine øjne er der for mange ting der tager fokus fra den fine øgle, og det gør billedet lidt rodet – ikke så meget at det gør billedet dårligt, men lige nok til at det gør billedet uinteressant. Anja, jeg håber du kan tage kritikken 😉

Hvad ville jeg have gjort andeledes? Tja jeg ville formentlig have brugt en mere telet brændvidde (200mm), da dette ville komprimere billedet mere og på denne måde fjerne noget af alt det der roder. Den mere snævre brændvidde ville også give mig et billede, hvor agamen var en større del af billedet (hvilket både kan være positivt og negativt).

Jeg håber mit input kunne bruges, og at du tager det som konstruktiv kritik.

 

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=59]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 23

[nggallery id=59]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 20, 21 og 22

Ja der er vel ingen tvivl om, at den bør stå på Ecuador i denne omgang – så her har I hele 3 billeder mere, jeg håber I kan lide dem!

_D4A5571Der var også tid til at slappe en lille smule af hist og her. Her bliver Kristian lige opdateret på, hvad der sker i resten af verden.

_D4A9341Træboaen er en MEGET lækker trælevende slange, som har stået på min ønskeseddel i meget lang tid – endelig kunne jeg tilføje den til arkivet, og efter en times tid fik jeg det billede jeg havde håbet på.

_D4A0446GULD er indianernes bedste mulighed for at tjene penge, og faktisk er der områder i deres territorium, hvor der ved HÅRDT arbejde er mulighed for at grave, hvad der svarer til en ok dansk dagsløn (men det er en meget hård og meget lang arbejdsdag) – Her handles der guld med de danske “turister”, da konen havde gravet guld, for at kunne betale hendes bryllup.

Det var alt for denne gang, jeg håber der var noget imellem der kunne inspirere, jeg er ihvertfald imponeret over det niveu som I læsere hver uge leverer – flot arbejde!

 

Relateret indlæg

13 Kommentarer

Søren Skovsgaard juni 2, 2013 - 9:44 pm

Så kom der et billede fra min side til uge 23. Et billede der blev taget for et par uger siden da jeg var ude og afprøve lidt nyt grej – denne gang ND filtre. Fed effekt når man kan forlænge lukketiden, men også utroligt som man hurtigt opdager at et 2-stop og 3-stop filter jo ikke er nok til en solnedgang 🙂
.
Dejlige billeder fra Ecuador – glæder mig vildt til Colombia, som jeg har brugt en stor del af dagen til at læse om.
.
Mht. dit billede af Træboaen, så synes jeg bohkeen bliver for rodet, og selve slangen forsvinder væk i vivaret – hvilket jo sikkert er dens formål, men kunne godt have tænkte mig at den fyldte en større del af billedet eller fremstod klarer fra baggrunden.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 3, 2013 - 2:00 pm

Hej Søren..
.
Ja ND-filtre er sjove at lege med, jeg har selv en lille stak, men tror faktisk kun jeg har brugt dem hmmm aldrig… det kunne da være jeg skulle gøre det?
.
Jeg er faktisk helt enig med dig i forhold til roderri, bokeh og træboa, jeg ville bare prøve noget andet end at skyde med mine makroer, og havde dette billede i hovedet – men tak for at du lige fik mig til at åbne øjnene 😉

Besvar
Lennard juni 3, 2013 - 8:53 am

Så fik man sørme et billede med i ugens udvalgte:-)

Hmmmm – ved heller ikke lige hvad der gik galt med billede størrelsen ….plejer ikke at være et problem(men det er jo nok en fejl 40 ;-)).

Er helt enig med dig i at regnvejr er fedt fotovejr ………. men desværre er der mange som er vandskræk på deres kamera’s vegne – og derfor går glip af en masse billeder. Min erfaring er, at kameraet tit kan tåle meget mere regn end fotografen:-).

Kan godt se hvor du vil hen med hurtigere lukkertid – sad faktisk og observerede denne lille fugl en ½ times tid, inden den fløj. Men den rystede kun vandet af sig en gang, og det blev til 4 billeder. 2 lidt skarpe og 2 MEGET uskarpe;-). SÅ nåede ikke andre muligheder for skud end disse – deværre, men skal da lige have det i mente til næste gang.

Synes Jespers billede er et spændende billede – sad lige lidt og tænkte over titlen indtil tiøren faldt(det må være trætheden) – så rigtigt godt set.

I Ecuador billederne er jeg vild med det sidste “guldbillede” – fortæller en rigtigt god historie som du uddyber – spændende. Glæder mig til at se/læse meget mere om din Ecuador tur.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 3, 2013 - 2:03 pm

Hej Lennard – nej det er jo ikke altid man har muligheden for at prøve igen, men så må du bare huske det til næste gang 😉
.
Jeg kan også godt lide guld billedet, og jeg syntes det er en sjov tanke at de “bare” kan gå ud og grave noget guld hvis de gider..
.
Der skal nok komme flere billeder fra turen, bare roligt 😉

Besvar
lennard juni 3, 2013 - 2:57 pm

Ja må jo se om ikke det bliver regnvejr igen en dag ………. nu ved jeg jo hvor de sidder ;-).

Ja lidt vildt at de “bare” kan gå ud og grave det de skal bruge – bare man kunne det herhjemme, så blev der hurtigere råd til kameragrej :-D.

En helt anden ting – bliver jævnligt rykket for hvornår jeg tror du skriver om din regnskovs workshop i vinters(det er jo svært at sige plejer jeg at svare – du er jo en travl mand)?

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 4, 2013 - 8:01 am

Arrghh – det kan man sige er at snuble i målstregen… jeg har faktisk skrevet kommentarene, og har faktisk lagt det på regnskovens hjemmeside, men har bare aldrig fået lagt det frem til skue…
.
Jeg skal lige have en korrekturlæser på, også kommer det op – det vil sige senest i morgen!
.
Det er skisme for dumt – tak for reminderen

Besvar
Johnny Møller juni 3, 2013 - 9:31 am

Tusind tak for de pæne ord. Jeg er super glad for endnu engang at være blandt de udvalgte 🙂

Billedet er taget på en helt fantastisk maj morgen omkring 6-tiden og Brian jeg kan oplyse dig om, at det er taget med et Nikon 70-300mm objektiv. (230mm – f/5.6 – 1/400). Det er faktisk det objektiv jeg bruger til stort set alle mine billeder kun suppleret af et 50mm 1.4 fra tid til anden.

Flagmarken er super godt set og jeg er vild med titlen 🙂 FLOT!

Tror måske jeg hører til en af dem, som desværre ikke kommer nok ud i regnvejr, men det skal måske overvejes. Der er i hvert fald rig mulighed for det her i DK 🙂

Glæder mig rigtig meget til at se flere pletskud fra dit eventyr i Ecuador Brian. Det er sgu da noget af en “Firmaudflugt” 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 3, 2013 - 2:04 pm

Hmm så gør den det nu meget godt den 70-300mm, den kan du vist godt være glad for?
.
He he firmaudflugt er nok så meget sagt – men ok, lad os bare kalde det det 😉 – der skal nok komme mere!

Besvar
Jesper Videbæk juni 3, 2013 - 6:00 pm

På trods af hjemstemningen skal du have tak for de rosende ord 😉
Og du har ganske ret i, at det er en af mine foretrukne måder at fotografere på. Det der med for, mellem og baggrund er temmelig opreklameret. 2 dimensionelt er det nye sort! 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 4, 2013 - 12:23 pm

He he ja det er vist det nye sort – og jeg nyder dine billeder, de er ofte meget forskellige fra den måde jeg skyder på, så fedt med noget “nyt”
.
Keep em comming!

Besvar
Anja Robanke juni 3, 2013 - 7:54 pm

Tusind tak for god brugbar kritik 🙂 Hellere kritik end ingenting, for jeg lærer ikke af ingenting 😉 Jg kan så meget se det, når du siger det. De små grene har irriteret mig hele tiden (efter jeg kom hjem) Jeg vil prøve at lege med en anden beskæring og se om jeg kan gøre det mindre rodet 🙂
.
Billedet er fra Amsterdam Zoo, ikk din Regnskov 😉
.
Tak for ris og ros – har taget det til mig positivt 🙂 Og velkommen hjem 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 4, 2013 - 12:21 pm

Dejligt du kunne bruge kritikken, men det forventede jeg nu også 😉
.
Ja der er ikke andet at gøre end at lege videre 😉

Besvar
Ole Kramer juni 4, 2013 - 5:54 am

Tillykke til de udvalgte,dejlige billeder

Besvar

Smid en kommentar til os