Hjemme igen..

af Brian - fotomalia.dk

Så er jeg ved at være landet, fået styr på jetlag og ikke mindst indianermave – tror jeg holder mig fra sugemaller og spytmos næste gang.

Anyways, idag tager vi et hurtigt kig på, hvad det egentlig var jeg lavede i Ecuador.

 

PRØVETUR

Regnskoven (altså Randers Regnskov) har de sidste mange år haft et tæt samarbejde med indianerstammen “Verde Sumaco”, her støtter vi blandt andet børnenes skolegang, finansierer projekter der kan fremme samfundets trivsel og arbejder for at få gang i økoturisme i deres området. Til gengæld for vores hjælp holder indianerne olieselskaberne ude fra deres område, for på denne måde at bevare det regnskovsområde de råder over.

Samarbejdet går fantastisk godt og både regnskoven og især indianerne er meget stolte af, at kunne bevare et kæmpe stort stykke unikt natur lige midt i Amazonas.

Vores seneste turs formål var at afprøve mulighederne for at tage interesserede gæster med til Ecuador, for at besøge Verde Sumaco. På turen var 12 medarbejdere fra Randers Regnskov med for at agere turister, og mærke de intense oplevelser på egen krop for at vi kunne finde den rigtige balance imellem eventyr og komfort.

_D4A4767-EditEfter timers hård trekking igennem den fugtige regnskov, ser man frem til en stemningsfuld nat i hængekøje, hvor regnen stille trommer på regnslaget.

 

_D4A6459Vi var velsignet med store mængder mudder, som kun øger eventyroplevelsen, når man time efter time traver igennem den silende regn.

 

Og komfortgrænsen blev helt sikket presset mere end en gang – men det er jo også først her det rigtige eventyr begynder.

 

OPLEVELSE PÅ OPLEVELSE PÅ OPLEVELSE

Det tætte program var fra ankomsten til Ecuador pakket med gode muligheder for, at landet kunne vise de oplevelser det gemmer på, og det skuffede heller ikke.

_D4A1531-Edit

Et par timers arbejde med de hurtige kolibrier blev belønnet med dette billede – Ard vil helt sikkert sætte pris på den teksturrige bokeh 😉

 

Specielt mødet med den fremmede kultur og deres meget anderledes vaner bragte eventyret frem i de 12 rejsende som hurtigt levede sig ind i indianernes traditioner og prøvede kræfter med deres levevej – der er ingen tvivl om, at både danskere og indianere fik nogle oplevelser for livet under deres fælles møde.

_D4A8171

Her smager Maria (højre) og Birgitte (venstre) på de fedtede palmelaver “chunta guru” – en 6-8 cm stor delikatesse, som indianerne går igennem store anstrengelser for at finde.

 

Vi fandt selvfølgelig også tusinder af spændende insekter, padder, fugle, pattedyr og ikke mindst krybdyr som alle på hver sin måde satte præg på oplevelsen (sandfluerne var ikke i højeste kurs), og selv om deltagerne gjorde et ihærdigt forsøg, så var der utallige arter der smuttede uden om kameraets optik. Der er dog ingen tvivl om, at alle kommer hjem med unikke billeder og ikke mindst unikke oplevelser.

 

MIN OPGAVE

Min opgave som fotograf på denne tur var at fange de unikke øjeblikke, hvor eventyret sneg sig ind på deltagerne, for at vi meget snart kan præsentere en flot og gennemarbejdet tur til salg – med små 14.000 billeder på harddisken håber jeg at jeg har fanget eventyret et par gange.

Jeg håber I kunne lide dagens indlæg, og jeg lover at der nok skal komme mere!

 

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Kurt Hansen juni 1, 2013 - 10:46 am

Velkommen hjem. Det har uden tvivl været en hård, men spændende tur og hvis du har flere billeder i klasse med kolibrien, vil vi da gerne se dem. I det hele taget vil vi bare gerne se billeder fra turen – mesterværker eller ej.

Det værste ved at krydse grænsen nede ved Otto Duborg, er alt det underlige man er nødt til at putte i munden, for ikke at fornærme sine værter 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 1, 2013 - 10:50 am

Hej Kurt…
.
Der er da et par stykker mere, som jeg selv syntes er i samme klasse som kolibrien, og jeg lover at i nok skal komme til at se mere..
.
Så længe det underlige man stopper i hovedet ikke giver maveproblemer, så har jeg det faktisk fint med det, men jeg hader mavebøvl!
.
Tak for din kommentar!

Besvar
Ard Jongsma juni 1, 2013 - 11:03 am

Ja rigtigt nok gættet Brian 😀 Jeg er forudsigelig – skal ændre mit syn snart for ikke at blive for konservativ! Smadderflot! Meget spændende historie og initiativ også. Håber du tog et par larver med til os? Jeg har ikke exif læser på min rejsecomputer. Tog du den med 70-200? Jeg er altid imponeret over hvad du får ud af den. Sindssyg flot bokeh som den ekkoer fuglens stiling! Hænger selv ud på grænsen til regnskoven med et par timer dårligt net om dagen – dog i Afrika. Skal ind til kryb-og-kravlet fra i morgen! I træstammekano, nix mudder, ren luksus! 😀 Glæder mig vildt til at se dine billeder!

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 2, 2013 - 12:12 pm

Hej Ard..
.
Nej det var faktisk med mit nye makromonster – Brændvidden på den er markant mere telet når man kommer bare en lille smule tæt på motivet.
.
Det nye objektiv er faktisk ret lækkert, og jeg tror jeg kommer til at bruge det en hel del!
.
Jeg glæder mig til at se og høre mere om din tur – også selv om det ikke er i mudderet!

Besvar
Ard Jongsma juni 2, 2013 - 9:49 pm

Ooooooo! Det er jeg imponeret over! 200mm området er fantastisk. Jeg går stadigvæk og irriterer mig over at 70-200 bare gør det omvendte. Ned til 140 (!!!) når man går tæt på. Bræk! Objektivet ser ud til at klare det supergodt. Fedt at du tog det med! Her går alt galt. Det er jo Afrika. Jeg kommer aldrig i mit liv til at se en ordentlig jungle 🙁 Men jeg er lige så våd som du var. Vandet kommer bare indefra i stedet for udefra …

Besvar
Lars Holst Hansen juni 2, 2013 - 1:39 pm

Halløj,
.
Lyder som en spændende tur! Fine billeder. Glæder mig toil at se og høre mere.
.
Kommer der en anmeldese af den Sigma 180/2.8? … 😉 Jeg kører stadig med de gamle manuelle AI-S 55/2.8 og 105/2.8 som stadig gør det rigtig godt. Ind imellem kunne man imidlertid godt savne AF, VR og lidt ekstra rækkevidde.

Besvar
Ard Jongsma juni 2, 2013 - 9:44 pm

Hej Lars! 55-eren du har er et meget undervurderet objektiv! Det skyldes nok bare Bjørn Rørsletts negative kommentarer om olien på blændelamellerne. Jeg bruger det flittigt og kan rigtigt godt lide det!

Besvar
Lars Holst Hansen juni 2, 2013 - 10:13 pm

Ja det er rigtig godt. Et af problemerne med disse AI-S objekter er imidlertid at fokuseringen bliver meget træg når det er rigitig koldt. Jeg har planer om at have et af dem med mig altid i den kommende feltsæson som (makro)supplement til min lange telezoom og min ultravidvinkel zoom.

Besvar
Ard Jongsma juni 3, 2013 - 12:11 am

Ja Lars, der har du ret. Det er grundlæggende en grov designfejl. Det burde være omvendt. Nikon burde give incitament til at være hurtig når der er koldt og MEGET langsom når der er varmt … kan jeg lige vidne til igen i min aktuelle situation i afrikanerland 😀 Lad os skrive et brev til Japan!

Besvar
Jon Detlefsen juni 2, 2013 - 9:51 pm

Spændende – jeg glæder mig til at høre og se meget mere! Og kolibrien er virkelig dejlig! Var det ikke så forbandet varmt og fugtigt, ville jeg overveje en regnskovstur engang;)

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 3, 2013 - 2:07 pm

He he, det er næsten lige som at høre mig, bare med koldt og koldt…
.
Du skal nok få nogle røverhistorier!

Besvar
Jesper Videbæk juni 3, 2013 - 5:22 pm

Det lyder godt nok spændende det hele. Samarbejdet med indianerstammen, turistturene og ikke mindst jeres temmeligt overlegne firmaskovtur. Jeg vil nu nok overveje om jeg egentlig ikke hellere vil dø af sult end at spise sådan nogle store fedtede slamberter, men hvis belønningen er et så lækkert et kolibribillede så kunne jeg måske godt sluge et par stykker 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 4, 2013 - 12:20 pm

Tak for kommentaren – ja man kan godt overleve lidt indianer mave og sluge et par larver når bare man kommer hjem med et par gode skud i kassen

Besvar
Ole Kramer juni 4, 2013 - 5:52 am

Spændende ..tak !

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 4, 2013 - 12:24 pm

Selv tak 😉

Besvar

Smid en kommentar til os