Ugens billede uge 19

af Brian - fotomalia.dk

Ja, så er det blevet søndag, eller okay det er lidt sent, men vi havde lige lidt problemer med en printplade i en fotofælde der tog alt vores tid igår, så derfor er det tid til ugens billede på en Mandag!

Uge 19 har været en god uge, og der har været rigtig mange gode billeder – så tag lige et kig!

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Jeg tror næsten Kim har lagt dette billede op for at håne mig, efter min meget mislykkede hugormetur – Tak for det Kim… men bare vent, jeg skal nok komme igen med nogle dejlige slanger om meget kort tid!

Det er et dejligt billede Kim har valgt at dele, og den lille fine cikade gør det bestemt ikke ringere. Men jeg syntes græsset i forgrunden er en anelse forstyrrende, og det ville jeg gerne have set lidt bedre kontrolleret, men alt i alt et lækkert billede, som selvfølgelig skulle med blandt ugens udvalgte!

Tillykke med billedet!

ksp_5639-f77d0c24f73936ae481846cc23f1b248d22651b3

Uge 19 – Kim Sørensen – Hugorm og cikade

 

Billed nummer 2 er jeg simpelthen nødt til at høre historien bag – det ser jo ud til at være et meget gammelt billede, men kondifræserne i baggrunden passer ikke helt ind i denne tid, så hvad er historien..

Uanset historie, så virker billedet i mine øjne rigtig godt, for det sætter tanker igang – hvad sker der, hvad kigger de efter i den taske, kort sagt, hvad er historien

Jeg håber Ole vil fortælle lidt om billedet, så vi kan få lidt mere info.

Ole, tillykke med billedet!

befrietny-0c47e4ccc6f2ff4e95430cf9f84d4dc24ae70468

Uge 19 – Ole Kramer

Sjovt nok er det altid det tredje billede jeg har sværest ved at vælge, men i denne uge faldt valget på Anders’ billede – fed energi, og rigtig fed efterbehandling.

Jeg er også vild med den meget snævre skraphedsdybde, det understøtter rigtig flot billedet, og asfalten i forgrunden giver et flot spil. Faktisk ville jeg gerne have haft lidt mere asfalt med, og lidt mindre himmel – men det er bare min mening.

Anders, tillykke med et særdelses vellykket billede.

_mg_6059w-d8a70a05c8ff4abd46d52c77ce4bb55628f83a5b

Uge19 – Asger…langt ned;) – Anders Bergh

Det var ugens udvalgte – tak til alle dem der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 19 lige her – vi mener det, GØR DET!

 

EN SPIRENDE NATURFOTOGRAF

Jeg har valgt lige at tage et ekstra billede med i denne uge, det kommer fra en ung mand jeg tirsdag i sidste uge havde fornøjelsen af at møde (mere om det senere), og jeg syntes lige jeg vil give ham et par ord med på vejen.

Den unge fotograf Magnus (11 år) var i sidste uge på et kort praktikophold hos mig i regnskoven, da han gerne vil være naturfotograf når han bliver stor – og det kan man jo godt forstå. AnyWays.. Magnus har valgt at dele et  af sine billeder fra turen.

659-6b5f632dffd9746baa98cd748d3625fb92c18b28

 Springtamarinen sidder og holder øje med, om alt foregår som det skal i Randers Regnskov.

Nå Magnus, nu håber jeg du er klar på lidt kritik…. Du har valgt et dejligt billede, men nogle dejlige farver der giver et godt indtryk af lyset i en regnskov, der er en flot afstand mellem forgrund og baggrund, og du har opnået en flot skarphed, hvilket ikke altid er lige nemt i en regnskov – FLOT

Men der er også plads til lidt forbedringer – jeg har beskåret dit billede en lille smule, da baggrunden i venstre side var en lille smule forstyrrende, det håber jeg er ok.

Ellers syntes jeg bare at der mangler kontakt til motivet, og det er synd da det ville gøre rigtig meget for dit billede. Jeg ved at du har flere pletskud gemt på kortet, og jeg håber du vil dele lidt mere, jeg tror der er andre af dine billeder, hvor kontakten er i top.

Magnus, tak for et par hyggelige timer, og fordi du valgte at dele dit billede her!

 

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=57]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 20

[nggallery id=57]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 19

Den sidste uge har primært stået på forberedelse til Ecuador, så det er ikke mange billeder der er blevet produceret – men mon ikke jeg nok skal få rodet bod på det over de næste par uger 😉

Ugens billede i denne uge er et mere fra mit frøprojekt – et billede som på mange måde er som jeg gerne ville have det, men som også har plads til lidt forbedringer..

Jeg er vild med vandets “struktur” og farve, det syntes jeg fungerer super godt, og noget som jeg har leget meget med. Men jeg ville gerne have været foruden boblen foran frøen, og så sidder der lidt skidt på frøens venstre øje som den gerne måtte fjerne – men det er vel bare skønheden i naturen.. 😉

_D4A4975-Edit(600)

I en lille have midt i Randers, ligger der en lille havedam, som hvert år invaderes af hundrede af forårskåde springpadder – naturen er forunderlig.

 

Det var Ugens billeder for denne gang – tak til alle der har leget med, og også tak til alle jer lurere der kigger med, men som aldrig siger noget – I er også meget velkomne.

I næste uge er jeg i Ecuador, men med lidt held er der en af de andre gutter der tager over og køre traditionen videre – ellers må I lige give dem lidt røg!

Relateret indlæg

19 Kommentarer

Kim Sørensen maj 13, 2013 - 2:38 pm

Hån?!? Det ord kender jeg ikke – hvad betyder det 😉

Spøj til side, det var nu faktisk ikke bevist for a drille dig, men fordi jeg selv skulle have været afsted på hugormetur i ugens løb men ikke kom afsted alligevel, og så valgte jeg et billede fra sidste sommer til at ligge op i stedet….

Det havde været fedt hvis sådan en hugorm to hensyn til græs og fotograft når den lagde sig på en græsplæne i solen, men det gør de sjældent, og lige i situationen var det cikaden jeg satsede på at få med på billedet, det sidder ofte heller ikke stille så længe af gangen…

Besvar
Kurt Hansen maj 13, 2013 - 3:15 pm

La’ os lige ta’ den først: Hugorme og alt andet der bevæger sig, skifter belysning og andet, der gør livet besværligt for en ivrig fotograf, er de vilkår vi er underlagt. Her fra er det op til fotografens snilde og kreativitet at få et godt billede (det ønskede/planlagte) ud af det.

At kolportere et “det-var-hvad-der-var-muligt-billede” til beskuelse og bedømmelse, giver ikke meget mening, hvis jeg må være så fri.

Besvar
Kim Sørensen maj 13, 2013 - 3:29 pm

Nu har jeg vist heller aldrigt sagt at jeg ikke forsøgte at undgå græsstråene, blot at det ikke var det der var mit fokus (og som man kan se fra billedet, at det ikke lykkedes).

Dette betyder dog i mine øjne ikke nødvendigvis at der er tale om et dårligt billede, blot at der er ting som man, ligesom Brian påpeger, kunne have gjort bedre. Det er vel også en af mulighederne ved et koncept som dette, at man kan få noget feedback på billeder som man selv synes er gode – vi er jo ikke allesammen professionelle fotografer ….

Besvar
Kurt Hansen maj 13, 2013 - 3:35 pm

Jamen fint nok. Du ville gerne have feedback og det fik du. Og nej … jeg er bestemt ikke meget bedre selv og da slet ikke professionel – også en af grundene til, at jeg endnu ikke har deltaget her 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 10:44 pm

Hej Kim og Kurt…
.
Min kommentarer er altid konstruktivt ment, og jeg tager aldrig højde for de forhold billedet er lavet under – dermed ikke sagt at det ikke er irriterende når de ikke er optimale, jeg vægter dem bare ikke i mine kommentarer, for det kan og skal man ikke som beskuer.
.
For mig handler fotografering om at få det bedste ud af hvad der er til rådighed, og derfor er jeg heller ikke interesseret i om det er noget dårligt grej man havde til rådighed – det handler om at udnytte hvad man har mest optimalt.
.
Kim i dette tilfælde ville billedet (i mine øjne) være bedre hvis græsset var kontrolleret bedre – at det ikke var muligt i de given omstændigheder er fra min side som beskuer lige gyldigt – jeg ser jo kun dit billede.
.
At dit billede så har andre kvaliteter (cikaden f.eks) som gør at jeg valgte det som et af de tre udvalgte, det viser jo bare at det ikke kun er det estetiske som JEG kigger på – man kunne jo ligge i 14dage og vente på den cikade uden held..
.
For at konkludere, så er jeg faktisk enig med Kurt – du skal ikke undskylde dit billede med at det var det der var muligt – du skal være stolt af det du fik – det var jo det bedste under de givne forhold, og det var i dine øjne godt nok til at blive delt med os! (og det er vi glade for at du gjorde).
.
Husk at se på feedback med de mest positive øjne, det er som regel sådan det er ment!
.
Jeg håber i vil se positivt på min kommentar!

Besvar
Kurt Hansen maj 13, 2013 - 2:47 pm

Den tyske soldat er ureglementeret påklædt, så det må være taget sent 1944, eller 1945.

Situationen er tydeligvis fanget ved en kontrolpost, hvilket også ses af dem du kalder kondiløbere. Det er det helt sikkert ikke. Ved soldatens højre skulder ser du en skråhue og en trediedel nede, helt ude ved venstre kant, nogle papirer, som er ved at blive gennemset. Altså igen: kontrol.

*) Kamuflagebukser hører ikke til den almindelige feltuniform og det var kun Waffen-SS og nogle små specialenheder der havde dem. Dels var der kun i en meget kort periode stationeret SS-enheder i Danmark (49. og 51. brigade) og dels er al hans øvrige mundering fra den almindelige hær.

Ud over at kontrollere folks “Ausweiss”, var det jo oplagt at checke om tasker o.l. indeholdt våben, illegale blade og andet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 10:48 pm

Kurt – som sagt før, jeg er simpelthen vild med dine kommentarer.
.
Hvor er det fantastisk at du vil dele dem med os… Vi takker

Besvar
Anders Bergh maj 13, 2013 - 10:05 pm

Hej Brian, tak for koment og udvælgelse, Og nu er det min tur til at rose dig 😉
God humor i dit frøbilled og lækkert lys. Enig i at boblen under hagen skal fjernes hvis vi skal snyde lidt ;))

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 10:50 pm

Ja men det var da så lidt Anders – også for anden gang i træk..
.
Jeg er glad for at du kan lide mit frø billede, så tak for kommentaren..

Besvar
Catarina maj 17, 2013 - 9:35 am

Hi hi, note til mig selv – lad være med at genopfriske browseren, for så kommer billedet op flere gange. 😆

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 17, 2013 - 9:37 am

Hehehe 🙂 trust me. Du er ikke den eneste. Vi skal nok lige rydde op på et tidspunkt. Og søger med lys og lygte efter en smartere upload-funktion. 🙂

Besvar
Catarina maj 17, 2013 - 9:46 am

Pyha, godt jeg ikke er den eneste. 😀

Besvar
Johnny Møller maj 17, 2013 - 12:08 pm

Fremragende billeder Anders. Uden tvivl min favorit blandt ugens udvalgte 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard maj 20, 2013 - 9:13 pm

Eftersom der ikke er kommet et indlæg for uge 20 og et nyt galleri for uge 21, så antager jeg at det er OK at smide et billede i uge 20 galleriet.
.
Var ude og lege med autofokus i dag, og dagens bedste skud blev det indsendte. Billedet er ikke så knivskarpt som jeg ville have ønsket – lignede i første omgang ISO støj, men tror problemet er at fokuset ikke lægger 100% præcist – men det er der måske nogle kloge hoveder der kan svare på.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 21, 2013 - 2:40 pm

Hej Søren..
.
Dejligt billede – og ja fotografering handler i høj grad om at øve øve øve – det handler om at få teknikken så meget ind under huden at man over hovedet ikke tænker på den – man reagere bare, så dejligt at se at du kommer ud!
.
Ja lad os lade 20 og 21 glide sammen – jeg sidder som du sikkert ved i ecuador, så jeg kommer ikke lige til at lave et nyt nu – Mads ligger i hus salg med lidt vanskligheder, så han kan heller ikke lige komme til det – og Kasper? – ja han kan ikke finde ud af det…
.
Med andre ord, vi venter lige lidt 😉

Besvar
Ole Kramer maj 21, 2013 - 8:17 pm

Hej

Tusind tak for omtale og fremhævelse af mit billede.

Historien er den,at der årligt i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk d. 4 og 5 Maj er totalteater på området “Andelslandsbyen besættes” /Danmark besættes/befries. Det er tyskere der spiller rollerne som besættelsesmagt. Man oplever en del på hele området.

Der er som følge af besættelsen en del kontrolposter,her er en af dem ved at undersøge om der skulle være noget “at komme efter”

Link til en video om temaet

http://www.youtube.com/watch?v=q2m96Hs7ah8

Endnu engang tusind tak

Ole

Besvar
Anja Robanke maj 21, 2013 - 8:35 pm

Jeg har også smækket et billede ind i den sidste, men du ligger i vand til knæene og de andre hoveder laver noget andet, så tænker vi bare slå to uger sammen 😀 Men i hvert fald et bud fra mig 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard juni 2, 2013 - 7:16 pm

Fantastisk billede Jesper Videbæk. Er ret sikker på at det også bliver
blandt de billeder Brian vil fremhæve for dette galleri for de sidste 3 uger.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 2, 2013 - 7:59 pm

hø hø hø… vi er klar om få minutter!

Besvar

Smid en kommentar til os