Take it to the streets – Inspireret af Peter Lindberg.

Det er efterhånden noget tid side, men en dag tilbage omkring nytår, blev jeg ringet op af Henrik Wessmann, med spørgsmålet ”Kunne du tænke dig at lave nogle billeder sammen med mig?”

Nu har jeg meget svært ved ordet ”Nej”, så ret hurtigt var vi i gang med at planlægge.

Peter Lindberg

Hvis du ikke kender til Peter Lindberg, vil jeg råde dig til at besøges hans site. Kort fortalt er Peter Lindberg kendt for at lave sort/hvide, eller nærmere grå-tonede fashion fotografi ude i den ”fri” verden, altså langt væk fra fotostudioerne.

Alene dette (ude af fotostudiet) gør at han er en helt i mine øjene, jeg er glad for Trust House, hvor jeg holder til, men jeg elsker at komme ud på gaden, og lege med mit fotografi, det er virkeligt lækkert.

Man bliver tvunget til at tænke hurtigt, da man aldrig ved hvordan tingene bliver, og hvad der sker på ”gaden”.

Selve shootet

Nå jeg nu bruger ”Ja” i flæng, så gik der alligevel nogle måneder, inden vi kom videre. Faktisk skulle vi helt hen til min ”Flash On” workshop, hvor vi lige fik shanghajet Diana Kopmane, som model på shootet. Faktum er at vi havde planlagt at hun skulle være modellen, længe inden vi fik snakket med hende. Så det var lidt rart at hun hurtigt var med på idéen 🙂

Allerede fra starten af, havde Henrik planlagt sin del, og da han ønskede et "Early Night" Parisisk look, faldt lokationen på området foran Cafe Victor.

Da stedet var på strøget omkring Cafe Victor, pakkede jeg meget let, og endte med at bruge endnu mindre. Faktisk brugte jeg (igen) kun en speedlight på et stativ, med et sæt Pocket Wizards Plus III, samt mit Nikon 810 og et par Sigma Art glas.

Henrik og jeg mødtes til lidt aftensmad inden shootet, og til vores store irritation var der et større vejarbejde igang uden for Cafe Victor. Vi brugte derfor en del af "aftenmads tiden" til at spejde lidt rundt, for se om det er måske var et andet brugbart sted. Desværre var det ikke muligt, så Henrik arbejde rundt om hans vej arbejde 😉

Se en lille bts. video her 🙂

 

 

 

Resultaterne

Nu kom der heldigvis nogle fornuftige billeder ud af det 😉

 

Jeg må indrømme, at jeg lidt havde glemt hvor sjovt det er at skyde på gaden, og jeg skal skal helt klart ud og lege igen, og gerne snart!

Jakob Kjøller

Med en forkærlighed for lækkert grej, er jeg Fotograf med stort "F", hvor jeg gør, hvad jeg kan for at holde billederne ærlige og lige til.

Derudive er jeg i konstant bevægelse, og fiser rundt i verden for at deltage på foredrag, opsøger mentore, samt workshops. Det er den eneste måde jeg bliver en bedre fotograf.

Du kan måske også lide

Kom lige med mig på toilettet..

Fælles forår.

Foto og flimmer i kunstlys

Testzonen: Godox AD600 – Review

4 thoughts on “Take it to the streets – Inspireret af Peter Lindberg.”

  1. I bør nok kigge på encidning af emails, følgende er fra en iPhone, normalt er der ingen problemer

    n dag tilbage omkring nytår, blev jeg ringet op af Henrik Wessmann, med spørgsmålet ”Kunne du tænke dig at lave nogle billeder sammen med mig?” Nu har jeg meget svært ved ordet ”Nej”, så ret hurtigt var vi i gang med at planlægge.

    1. Griner både på iOS og OSX mail, er det helt forkert med encodning, men wordpress kommentar systemet retter fejlenene, derfor kan man ikke se det her.

  2. SUPER – fedt med videoen Jakob! Giver da lige nogle tanker omrking den flash jeg har, men aldrig får brugt 😉 Er vil med stilen – tak for et fedt indlæg! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *