Take it to the streets – Inspireret af Peter Lindberg.

af Jakob Kjøller

Det er efterhånden noget tid side, men en dag tilbage omkring nytår, blev jeg ringet op af Henrik Wessmann, med spørgsmålet ”Kunne du tænke dig at lave nogle billeder sammen med mig?”

Nu har jeg meget svært ved ordet ”Nej”, så ret hurtigt var vi i gang med at planlægge.

Peter Lindberg

Hvis du ikke kender til Peter Lindberg, vil jeg råde dig til at besøges hans site. Kort fortalt er Peter Lindberg kendt for at lave sort/hvide, eller nærmere grå-tonede fashion fotografi ude i den ”fri” verden, altså langt væk fra fotostudioerne.

Alene dette (ude af fotostudiet) gør at han er en helt i mine øjene, jeg er glad for Trust House, hvor jeg holder til, men jeg elsker at komme ud på gaden, og lege med mit fotografi, det er virkeligt lækkert.

Man bliver tvunget til at tænke hurtigt, da man aldrig ved hvordan tingene bliver, og hvad der sker på ”gaden”.

Selve shootet

Nå jeg nu bruger ”Ja” i flæng, så gik der alligevel nogle måneder, inden vi kom videre. Faktisk skulle vi helt hen til min ”Flash On” workshop, hvor vi lige fik shanghajet Diana Kopmane, som model på shootet. Faktum er at vi havde planlagt at hun skulle være modellen, længe inden vi fik snakket med hende. Så det var lidt rart at hun hurtigt var med på idéen 🙂

Allerede fra starten af, havde Henrik planlagt sin del, og da han ønskede et "Early Night" Parisisk look, faldt lokationen på området foran Cafe Victor.

Da stedet var på strøget omkring Cafe Victor, pakkede jeg meget let, og endte med at bruge endnu mindre. Faktisk brugte jeg (igen) kun en speedlight på et stativ, med et sæt Pocket Wizards Plus III, samt mit Nikon 810 og et par Sigma Art glas.

Henrik og jeg mødtes til lidt aftensmad inden shootet, og til vores store irritation var der et større vejarbejde igang uden for Cafe Victor. Vi brugte derfor en del af "aftenmads tiden" til at spejde lidt rundt, for se om det er måske var et andet brugbart sted. Desværre var det ikke muligt, så Henrik arbejde rundt om hans vej arbejde 😉

Se en lille bts. video her 🙂

 

 

 

Resultaterne

Nu kom der heldigvis nogle fornuftige billeder ud af det 😉

Dette billede er trukket helt ud af gråtonerne samt en lukkertid på 1/40 sekund, så det er stortset sort og hvidt. Se Jon, jeg kan også lave uskarpe billeder !!! 😉
Dette er er mit klare ynglings billede fra serien. Jeg forelskede mig i baggrunden, og Diana placerede sig sikkert, og klar til at tage billedet. Det er nogle gange lidt trist, at det første billede man tager, bare sidder lige i skabet, så kan man ikke tage flere... 😉 Btw. Shiiit jeg elsker det Sigma Art 135 mm f/1.8
Her framede jeg Diana ind i døren, egentlig var billedet større, men jeg croppede det ind i post. Igen 135 mm....
Dette er det samme som det tideligere, bare en an anden mere enkel posering. Stadig 135 mm :p
Målet var et Noir stile billede, med Diana der gik op af trappen, imens hun kiggede næsten "forfulgt" efter noget uden for billedet.

 

Jeg må indrømme, at jeg lidt havde glemt hvor sjovt det er at skyde på gaden, og jeg skal skal helt klart ud og lege igen, og gerne snart!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Søren Reinke juli 23, 2017 - 8:42 pm

I bør nok kigge på encidning af emails, følgende er fra en iPhone, normalt er der ingen problemer

n dag tilbage omkring nytår, blev jeg ringet op af Henrik Wessmann, med spørgsmålet ”Kunne du tænke dig at lave nogle billeder sammen med mig?” Nu har jeg meget svært ved ordet ”Nej”, så ret hurtigt var vi i gang med at planlægge.

Besvar
Søren Reinke juli 23, 2017 - 8:44 pm

Griner både på iOS og OSX mail, er det helt forkert med encodning, men wordpress kommentar systemet retter fejlenene, derfor kan man ikke se det her.

Besvar
Jakob Kjøller juli 23, 2017 - 8:50 pm

Det kan jeg ikke lige svare på, det må være WP der driller.

Besvar
Anja Robanke juli 26, 2017 - 7:49 pm

SUPER – fedt med videoen Jakob! Giver da lige nogle tanker omrking den flash jeg har, men aldrig får brugt 😉 Er vil med stilen – tak for et fedt indlæg! 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os