Flash On – Grundlæggende flash

Bedre portrætter, krydret med flash

Portrættet er en af de ældste former for fotografi. Men der er sket meget siden man brugte magnesiumpulver, og personen man portrætterede skulle sidde musestille imens fotografen tog billedet.

Vi har aldrig haft så mange muligheder, som vi har i dag. Heldigvis kan automatikken klare meget for os. Men det er faktisk ret let, at tage kontrollen selv.

Du får bedre resultater ved at have kontrollen selv, og det fører dig nemmere og hurtigere frem til det resultat du ønsker.

 

Hvad kan du tage med dig?

Efter workshoppen, er du blevet introduceret til, og har haft muligheden for, at tage kontrollen over både kamera og flash og har lært, hvordan du dirigerer personen foran kameraet.

Du ved nu hvad et f-stop er, hvad ”fall off” betyder, hvad forskellige modificeres gør ved dit billede, samt at størrelsen faktisk gør en forskel!

Du lærer en række lys sætninger med een lyskilde ”One light” flash setups, du let kan sætte op igen og som du kan bygge videre på. Samt forstår hvorfor skyggerne er din ven og ikke din fjende.

Hvem er det for?

Denne workshop er for dig, der ikke har, eller kun har arbejdet lidt med flash før. Har du 100% styr på, hvordan blænden påvirker lyset, og hvad et F-Stop er, samt kan bosse rundt med personen foran kameraet, så er det her nok ikke lige dig.

Tak for i dag. Det var lige, hvad jeg havde brug for for at komme i gang med at bruge flash.
– Mogens Trolle

Hvordan kommer det til at foregå?

Jo, vi starter på skolebænken, men bare rolig, jeg lover det tager ikke længe. Efter en intro til hvordan lys fungerer, går vi igang med nogle tests og forklaringer.

Som udgangspunkt leverer jeg nogle setups/opgaver der kan skydes. Det er kun med en enkelt Godox AD600 studioflash, dog kan det sagtens efterlignes med speedlights. Mellem hvert shoot, “resetter” jeg setuppet, det er med til at tvinge dine små grå igang. Dog lover jeg dig, at jeg står klar til at hjælpe til.

K.I.S.S. er nøglen 🙂

Hvem står bag?

Han er inspireret af “det fortællende” billede, som har påvirket hele hans billedesyn. Hvor fortællingen står i centrum for hans virke som fotograf. Selv formulerer han det således, at billedet ikke behøves at være perfekt, men at det skal fortælle en historie. Ikke noget man nødvendigvis kan se ud af fotografierne, da de står meget præcise, teknisk som æstetisk set. Billederne har allerede været udstillet i en række gallerier og andre udstillingssteder.  Sidste år, som optakt til udgivelsen.

Med øje for det enkelte, og balancen mellem det naturlige og det kunstige lys, samt op imod 1000 portrætter, af alt fra modeller, hr og fru Jensen til direktører og bestyrelser, har Jakob Kjøller skudt og belyst sig igennem de sidste seks år. Derud over er Jakob tilknyttet Nikon School, hvor han blandet andet underviser i speedlights.

Ellers kender de fleste nok Jakob Æbeløe Kjøller for sit flittige arbejde på nettet, først på sin egen blog, derefter på fotomalia.dk.

Som autodidakt fotograf har man tit tendens til at tro at alt hvad man gør er det rigtige.
Men nogen gange skal man gøre sig selv en tjeneste at tage et kursus som f.eks. det flash begynder kursus jeg lige har deltaget på hos Jakob Æbeløe Kjøller.
Det er muligt at jeg har kunne tage billeder med flash før, men der med ikke sagt at alt gav mening og det er her jeg gerne vil give en thumbs up til Jakob, Theis, Henrik samt de to søde modeller, Pernille og Diana, de havde med.
Idag hænger tingene sammen når jeg skyder med flash og tingene giver mening. Tak for et super kursus!
– Frank Rønsholt

Det praktiske