(T-DaG) #1 Idé-generering (Charlotte Aurora)

af Brian - fotomalia.dk

I dag er vi endelig klar til at præsentere noget ganske, ganske særligt!

Vi er nemlig klar med første indlæg ud af syv, der fortæller alt om, hvordan en ganske særlig kunstner arbejder med sine koncepter – lige fra hvordan hun arbejder med idé-generering, konceptudvikling, styling, planlægning og gennemførrelse af selve foto-shootet samt post produktion!

Det skal nok blive spændende!

 

CHARLOTTE AURORA

Denne uges (0g de 6 næste ugers) gæst har en ganske særlig tilgang til det at lave billeder, hun står nemlig ikke selv bag kameraet, til trods for at hun styrer alt andet!

Hendes særprægede billeder har deres helt egen stil og er ganske enkelt i en klasse for sig – det er yderst sjældent at man ser koncepter der er så gennemført og gennemarbejdet som hendes kreationer er. De gennemførte koncepter, kombineret med yderst kreative idéer og en kompromisløs tilgang til valg af model og lokation er uden tvivl det der får denne uges gæst til at skille sig ud!

Med en uddannelse som “Production Designer” fra Kunstakademiets Designskole (konceptdesign til film, TV og digitale spil) samt mere end 20 års erfaring som syerske, må man sige at hun har det store kørekort til symaskinen. Hun har i mere end 14 år syet kostumer til både film og teater og er i dag reative director, kostume-designer, stylist og kvinden bag Charlotte Aurora Design.

Som du måske allerede har gættet, så har vi fået fornemt besøg af ingen mindre end Charlotte Aurora Madsen, og hun vil som allerede nævnt, fortælle om sine arbejdsprocesser over de næste 6 uger!

Hvis du vil se mere af Charlotte’s arbejde, så kan du finde det her:

Charlotteaurora.com 

FaceBook

Instagram

 

 

IDÉ-GENERERING

I dette gæsteindlæg vil jeg forklare lidt om min ide-generering, og hvordan du selv kan komme i gang med at ide-udvikle.

For mig kan ideer opstå af alt og ingenting!

Oftest opstår de som kombinationer af ting jeg har oplevet og billeder jeg har set. De kan også tage udgangspunkt i en bestemt location, model eller andet. Nogle ideer opstår her og nu, af noget jeg ser, og andre opstår af gamle minder, der pludselig bliver stimuleret.

Mine ideer kommer i forskellige grader af færdighed. Nogle fremstår som et helt klart billede, der egentlig bare skal sættes i produktion. Andre kommer mere som en skitseret overskrift, hvor der så skal researches og videreudvikles.

Fotomalia_1_1

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Kristina Louisa Flavis

 

Mine ideer opstår hurtigere, end jeg kan nå at føre dem ud i livet. Jeg har lært, at lige så snart jeg skriver dem ned med et par stikord, kan jeg give slip på dem. Hvis jeg ikke skriver dem ned, går min energi til at huske dem, i stedet for til at generere nye ideer.

Når du har ideer, du gerne vil arbejde videre med, så giv dem en arbejdstitel. Den kan altid ændres og behøver kun give mening for dig.

 

JA-HATTEN!

Det vigtigste ved ideudvikling er ”ja-hatten”!

I denne fase er det forbudt at tage nogen former for nej-hat på! Ikke noget med at tænke ”det er for svært, for stort eller for besværligt”. Der kommer masser af chancer for at kassere ideer senere.

Fotomalia_1_3

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Kybele

 

En ide skal være original. Det er ikke nok at se et billede og ville lave det bedre. Det skal fortolkes og ændres til dit eget. Men samtidig er det en god ide at bruge referencer, som folk kender og kan genkende.

 

KONTRASTER

En ting jeg selv godt kan lide at arbejde med, er kontraster. Og det er altid et godt sted at starte. Lav en liste over ting, du godt kan lide (at skulle skyde billeder af) og opsæt så forskellige kontraster.

Fotomalia_1_5

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Linnea Thomasia

 

Kontraster er bare ét forslag. Du kan fx også bruge ligheder, farveskalaer eller to lister, som du sætter vilkårligt sammen. Tilbage til kontraster. Lad os lave et eksempel.

Ting jeg godt kan lide i en fotomæssig sammenhæng:

  • The Addams Family
  • Blomster

 

Så prøver jeg at sætte kontraster op til disse to punkter (2-3 kontraster til hver):

  • The Addams Family – uhyggelige og meget mørke figurer. To kontraster til det kan være Jessica Rabbit og Pippi Langstrømpe.
  • Blomster – Smukke og blide. To kontraster kan være attitude og tatoveringer.

 

Stadig iført min ja-hat, prøver jeg nu at arbejde videre med de her ord og deres kontraster:

  • Hvad hvis man lavede en kombination af Wednesday Addams (datteren i familien), Jessica Rabbit og Pippi langstrømpe? Så man tog Wednesday Addams’ beklædning, Jessica Rabbits hårfarve og sexappeal, og Pippi Langstrømpes frisure?
  • Kunne man tage et par meget tatoverede modeller med attitude, og så iklæde dem blomsterdekorationer? Og måske stille dem ude i naturen?

 

MOTIVATIONS-HAT

Herefter tager man så sin ”motivations-hat” på, og finder ud af, om der overhovedet er noget af det her, man har lyst til at lave.

Nr. 1 har jeg lavet som en del af et større projekt med tre kvindelige og en mandlig model, så denne her ideudvikling kom kun til at gælde den ene karakter.

Fotomalia_1_6

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Kybele

 

Nr. 2 blev et projekt med tre tatoverede modeller.

Fotomalia_1_7

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Modeller: Kybele, Linnea Thomasia & Kristina Louisa Flavis

 

Når man så har haft motivations-hatten på, så er det okay at tage alle de forskellige variationer af nej-hatten på og gennemgå listen igen.

Forhåbentlig er der stadig et par punkter tilbage, og ellers, ja så er det bare i gang med øvelsen én gang til 😉

Fotomalia_1_2

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Regina Piil

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Uhh… Vi kan næsten ikke vente til næste uge! Men men men, vi må vente en hel uge..

Selv om der er mere på vej, så vil vi allerede gerne takke Charlotte, fordi hun har valgt at dele hendes fantastiske arbejde, og ikke mindst hendes process – det er intet mindre end inspirerende at se!

TAK!

Og som altid, smid meget gerne en kommentar eller et spørgsmål!

 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Anja Robanke juni 16, 2016 - 8:37 pm

Mega spændende at få lidt tanker på… vi arbejder alle forskelligt, så finder det fascinerende at se, hvad der rumstér hos andre 😉 Og fede billede – gennemtænkt og gennemført!! Glæder mig til næste uge! 🙂

Besvar
Anette juni 18, 2016 - 10:40 am

Wau, spændende at læse om, hvordan arbejdsprocessen er bag de smukke billeder – og gode fif til ens egen arbejdsproces, kan få en til at tænke ud af boksen 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os