Sort/hvid-effekt med Hue & Saturation

af Mads - fotomalia.dk
Sofie i sort/hvid

Leg med Hue & Saturation

I dag vil jeg vise jer et fedt værktøj til at skabe en stemning eller fokus omkring et element i et billede, ved at gøre det sort/hvidt eller omvendt gøre omgivelserne sort/hvide.

Sofie i sort/hvid

Se med her i videoen, hvor nemt det kan gøres!

[poll id=”1″]

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Catarina marts 25, 2010 - 10:14 am

Måske jeg er en smule dum, men jeg sidder i cs4 og jeg får bare en hånd og der trækkes ingen farver ud. Måske du ved hvad jeg gør galt, ellers er det ok og du skal ikke bruge ekstra tid. 😉

Besvar
Mads marts 25, 2010 - 1:26 pm

Hej Catarina

Når du går ud på dit billede, skal du trække musen til venstre, imens du holder din museknap nede – eller dit penne-værktøj – Så burde du trække farve ud af den farve som din pipette er hen over. Ellers kan jeg anbefale CS3-metoden, som jeg faktisk selv bruger, selvom jeg sidder i CS4, da den giver mig lidt mere kontrol over, hvilke farver jeg helt præcist vil de-saturate.

Håber du får det til at virke 🙂

Venlig hilsen Mads

Besvar
Catarina marts 26, 2010 - 6:32 am

Hej igen
Da jeg tog CS3 metoden i brug, fungerede det fint. Mange tak for hjælpen. 🙂

Besvar
Kasper vissing marts 26, 2010 - 7:19 pm

Det for lækkert mads! kan være vi snart skal ud og skyde nogle fede forårs billeder til din næste Video-guide :O)

Besvar
Mads marts 26, 2010 - 8:31 pm

Hej Kasper – Ja det kunne være rigtig fedt. Jeg kan høre Brian om vi skal lave en lille Fotomalia-dag. Så vi kan skyde nogle billeder i det dejlige forårsvejr, som vi kan bruge i nogle af de næste blog-posts 🙂

Besvar
Video – Farveændring med Hue & Saturation | Fotomalia.dk marts 28, 2010 - 9:36 pm

[…] blot ved at justerer saturation-slideren mod højre eller de-saturate sine farve som jeg har vist i en tidligere video. Der er uendelige muligheder for at ændre farverne i jeres billeder og det er bare med at lege […]

Besvar

Smid en kommentar til os