Skyggesiden af feriefotos

af Carsten Krog Pedersen

Det kan ofte være en udfordring at have kameraet med på familietur eller familien med på fototur for den sags skyld. Ofte opstår der en vis form for irritation deltagerne imellem. Deltagere som åbenlyst har forskellige forventninger til turen.

Du kender det sikkert, en utålmodig familie, som venter på at fotografen skal blive færdig med sit motiv.

Nogle gange er det familien der er træt af fotografen, for NU har han da taget det billede, så kan vi da godt komme videre…
Andre gange er det fotografen, der bliver lidt træt af de evindelige gode råd, om motiv valg og hvad der skal fotograferes. Nogle gange så bliver den endog så spids, at man lige i en håndevending foreslår konen, at bruge 10.000 kroner på et kamera til hende selv! Ikke nogen god idé, tænk hvad man selv kunne have fået for de penge!

Leg for alle

Derfor blev årets udgave af familieferien til fotoleg for alle. Alle deltog og alle var velkomne til at komme med ideer. Ikke fordi det blev det helt store, men der blev hygget med fotografi og kreativiteten blomstrede ind imellem.

Kreativitet?

For vores lille familie, som består af 5 personer plus en kæreste, som alle gerne vil bestemme alt, så var det en rigtigt fin plan, at vi alle deltog i legen og alle blev ind i mellem, mere eller mindre grebet af legen. Det betød med andre ord at det blev en ferie med god fotostemning.

Vi havde ikke fra starten aftalt nogen form for fællesskab omkring ferie fotograferingen. Men efter jeg sad og legede lidt med lyset, som kom ind gennem gardinet, på et tidspunkt hvor de feste måske syntes det var en bedre ide, jeg deltog i madlavningen, så opstod ideen lige så stille.

En skygge i døren

Brug familiens ideer

Familien syntes naturligvis, da de så billederne, at det ville være bedre, hvis jeg tog nogle ordentlige billeder, i stedet for at sidde og lege! Men da jeg forklarede lidt om skyggerne ved siden af gardinet, opstod der måske ikke ligefrem respekt, men måske en spirende forståelse.

I hvert fald blev skygge temaet grebet af en af børnene dagen efter, og så var jagten pludselig i gang. Ikke hver dag intensivt, men når nogle pludselig så noget der kunne bruges, så gik der sport i det.

Det resulterede også i at familien pludselig var mere villige til at stille op til fotografering, selvom det nu aldrig har været noget problem for børnenes vedkommende.

Vores fotoleg blev skygger, skygger i mange afskygninger, om jeg så må sige… Men andre temaer kunne jo være perspektiv forvrængning, spejlbilleder, mennesker i arkitektur, find Holger i streetfotografi osv.

Men måske du har en god idé til næste feries familielege tema?

 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Anja Robanke august 20, 2017 - 10:34 am

Virkelig en god idé. Jeg har fået ødelagt en ferie før pga fotografering. Trods forventningsafstemning, så var vi alligevel ikke enige om hvor meget det så var jeg skulle fotografere 😉
Så god idé at lege, så bliver der i det mindste klikket lidt 😉

Besvar
Carsten Krog Pedersen august 20, 2017 - 5:27 pm

Hi hi Anja, nej det er en svær størrelse det der med forventninger. Men jeg syntes det er et godt pejlemærke, når familien begynder at grine af og komme med forslag til, fotograferingen. 😉

Besvar

Smid en kommentar til os