Nyt kamera for 355,- kr. ?

af Brian - fotomalia.dk

Lyder der for godt til at være sandt?

Ja! Det er det også – men dagens tip gav i hvert fald helt nyt liv til mit Nikon D750 – måske det også virker på dit kamera!?

 

DET SVAGESTE LED

Et gammelt ordsprog siger, at en kæde ikke er stærkere end det svageste led og det har jeg, adskillige gange, måtte erfare også er sandt med kameragrej. Det har dog sjælendt været så udpræget som i denne omgang.

Jeg har efterhånden haft rigtig mange kameraer igennem hænderne. Senest har jeg fået mulighed for at lege med Nikons D750 – et kamera jeg havde meget store forventninger til, men som i første omgang skuffede fælt! Kameraet var sløvt og jeg følte mig helt vildt hæmmet af, at alt gik mega langsomt…

_D4A0242Der er ikke bare lidt forskel på hukommelseskort – der er KÆMPE forskel!

 

Heldigvis gik der ikke længe før det gik op for mig, at det ikke var kameraet der var sløvt, nej der var kommet et SD-kort i, som bare ikke kunne følge med, og det var altså det svage led, som fik kæden til at springe og gav mig en meget frustrerende første oplevelse med kameraet.

Nu var der jo ikke var andet at gøre end at smutte i Goecker og hente et hurtigere kort – det blev til et SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/s

 

HVOR STOR FORSKEL KAN DER VÆRE?

Nu tænker du måske, “hvor meget kan det betyde?”

Meget mere end jeg nogensinde havde forestillet mig! Jeg lavede en lille test, hvor jeg fuldte bufferen på Nikon D750 (12 RAW billeder) og tog så tid på, hvor lang tid det tog kameraet, at skrive billederne ned på kortene.

 

NoName 16 GB SD – 1.13,34 min

SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/s – 15sek

 

Udover at være ekstremt meget hurtigere så kunne jeg faktisk også tage omkring 19 billeder før bufferen var helt fyldt, da kameraet faktisk kunne skrive billederne så hurtigt på kortet, at den nåede at frigive plads i bufferen igen inden jeg nåede de 12 billeder, der ellers er angivet som max kapacitet!

 

BETYDNING?

Ja ja stopure og testark er jo ikke meget bevendt i den virkelige verden, så hvad betyder det når man er i felten – det testede jeg selvfølgelig også!

Jeg valget at prøve kortene af, da jeg skulle lave lidt billeder fra NaturTalent – et dyreshow i Randers Regnskov.

For at presse kamera og kort lidt valgte jeg, at forsøge at fange Kongegribben, mens den fløj frit over hovederne på alle tilskuerne, altså en test der kræver noget hastighed, og at autofokus kan følge med.

Herunder kan du se samtlige gode/skarpe billeder taget med NoName kortet

DSC_2045

Den majestatiske kongegrib får luft under vingerne! (Nikon D750 – 70-200mm – NoName SD kort)

 

Jep, et enkelt… der var selvfølgelig også en hel del fejlskud, men kun et enkelt godt og skarpt billede! Kameraet hang simpelthen hele vejen igennem, og det var ikke til at følge med fuglen.

For bare at få dette enkelte billede var jeg virkelig nødt til at time mine skud, så jeg lige havde et enkelt billede når fuglen fløj – tog jeg det lige når kameraet mistede fokus, så var det bare at vente…. i laaaang tid før der igen var et enkelt skud.

Lad os se, hvad den dyre kombination kunne klare.

Herunder kan du se samtlige gode/skarpe billleder taget med SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/s

Det værste jeg ved er at føle mig hæmmet af mit grej. Flere billeder giver frihed til at vælge! (Nikon D750 – 70-200mm – SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/s)

 

Ja det var jo noget af en forskel. Med NoName kortet fik jeg fyret omkring 35 billeder af under den 5-6min lange flyvning, og med SanDisk SD 32GB Extreme Pro 95mb/s blev det til godt 200 – så der skulle selvfølgelig også være flere “keepers”.

Hvorfor er forskellen så stor? Hvorfor er der så mange flere billeder med det gode kort? Det er faktisk simpelt nok, kameraet har meget mere tid til at tage billeder, og kan tage lang flere billeder – fokus er ikke bedre, kameraet kan ikke tage flere billeder i sekundet, nej det kan bare blive ved med at gøre det den skal, og det giver altså flere gode resultater!

Hvis dit hukommelseskort er det svageste led i din grejsamling, så er det super billigt at opgradere og det er som at få et helt nyt kamera!

JULEKALENDER 2015

grib

Relateret indlæg

6 Kommentarer

jramskov august 16, 2015 - 9:08 pm

Du har heldigvis købt det bedste kort til kameraet: http://www.cameramemoryspeed.com/nikon-d750/fastest-sd-card-speed-tests/

Læg mærke til at UHS-II kort faktisk er langsommere end UHS-I kort!

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 16, 2015 - 10:04 pm

Spændende side – den kendte jeg slet ikke – tak for det!

Besvar
jramskov august 17, 2015 - 10:17 am

Jeg har desværre UHS-II kort. Jeg undrer mig over at de er langsommere end de tilsvarende UHS-I kort.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2015 - 8:22 pm

Ja det er da lidt underligt – så må du bare et smut forbi grejpusheren!

Besvar
fovergaard august 17, 2015 - 11:30 am

Tak for tip ! Har samme problem med samme kamera og irriterer mig grænseløst over det. Har lige prøvet med vores hurtige kort på arbejde og alt er bedre.
Jeg takker og bukker

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2015 - 8:26 pm

FEDT! – og det var da så lidt – og fedt at se at du stadig følger med!

Besvar

Smid en kommentar til os