(Quips) Sådan ændre du optage datoen i lightroom

af Brian - fotomalia.dk

Har du også prøvet at glemme at indstille tiden rigtigt i dit kamera – enten fordi du var så spændt på at komme igang med at skyde billeder, eller fordi du er rejst til en anden tidszone?

I dagens Quip viser vi hvordan du nemt ændre optage datoen i Lightroom

 

SÅDAN ÆNDRE DU OPTAGE DATOEN I LIGHTROOM

Ja kald mig bare et klummer, men det er ikke kun en enkelt gang jeg har haft brug ændre optage datoen i lightroom – ned det har jeg faktisk en del gange.

Typisk er det fordi jeg glemmer at ændre tidszonen på mit kamera, når jeg er ude at rejse – men det kan som nu også være fordi jeg havde alt for travlt med at se hvad det nye grej kunne!

Men men men – heldigvis er det nemt, og i videoen herunder viser jeg hvordan du ændre optage datoen i lightroom!


Tja svære var det faktisk ikke – så nu er der ingen undskyldninger for at der er rod i arkivet, det er bare med at komme igang!

 

OPSKRIFT TIL ANDENT END LIGHTROOM 5

Ja nu er det jo bare mig der bruger Lightroom, men det er jo ikke alle der gør det, så hvordan kan man ændre optage datoen i det i det program du bruger – nogen der vil lege med?

SÅDAN ÆNDRE DU OPTAGE DATOEN I LIGHTROOM

 

SÅ ER DET OP TIL DIG!

Måske var der ikke meget nyt i dagens Quip for dig, men så kan det være at du ligger inde med et godt Quip, som du syntes kunne være oplagt at få på FotoMalia – hvis du gør, så send endelig en kort beskrivelse til Quip@fotomalia.dk!

Hvis du har gode idéer til eksport presets, eller allerede selv bruger nogen du er glad for, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet!

 

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Allan Høgholm juli 11, 2016 - 9:49 am

Et lille tip hvis man skyder med flere kameraer, f.eks. til et bryllup, og man gerne vil have kameraerne synkroniseret på tid. Man installere et lille watch app på sin smartphone, der findes sådan nogle atom ur, som skulle være præcis. Så viser man tiden på sin smartphone og tage et billede med hvert kamera.

Når man efterfølgende har loadet alle billederne ind i Lightroom, filtrerer man billederne til at vise pr. kamera, det kan man f.eks. gøre udfra serial number. Så udvælger man et af billederne af smartphone, vælger alle billeder, og i Edit Capture Time skal man så bare indtaste tiden på smartphonen. Dette gentager man for hvert kamera 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os