Så er vinderen fundet!

af Brian - fotomalia.dk

Så er vi klar med en vinder, og ikke mindst, en spændende omgang kritik. Som lovet har vi igen hentet en skarp hjælpedommer ind til at hjælpe med at bedømme og give feedback.

Det er spændende sager der venter i dag!

KORT OM DOMMERPANELET

Dommerpanelet består denne gang af FotoMalia-teamet, Kasper, Mads og Brian, og som hjælpedommer er vi stolte af at kunne præsentere Ard Jongsma, fra Still Word – Ard skal I nok komme til at se mere til i vores (T-DaG) indlæg, og glæd jer bare til det.

Vinderen er fundet ved, at hver dommer har givet deres top 10, point fra et til ti – og det billede med flest point er den samlede vinder!

 

ARD HAR ORDET

“Allerførst og allerfremmest: Suk, et højt niveau! Det er lige før jeg får lyst til at smide mine kameraer på dba.dk og finde et job i Netto! (Jeg skrev: “lige før” :D) Alle dem som ikke nåede top-10, fat mod: I var ”helt tæt på!”

Mééén…

For mig kan billeder kun score på tre fronter:

1. Indhold/historie
2. Æstetik
3. Teknisk udførelse

Hvis man nu kunne få 10 point for hver af de tre, er der i konkurrencen kun få der har kunnet tappe point på det øverste af de tre punkter: Indhold/historie, fordi de fleste i mine øjne har haft en lige lovlig frontal tilgang til emnet.

Og når man samtidig ved, at jeg (op til et vist dybdepunkt) er temmelig ligeglad med teknisk udførelse, bare det støtter punkt 1 og punkt 2, kan det regnes ud, at alle som har fortolket emnet på en kreativ eller fortællende måde har et stort forspring. Og dét kan ses i min top-10.

  1. Anders Schildt: Mor (10 point)
  2. Henrik Vind: Træpython (9 point)
  3. Lis A: Sko (8 point)
  4. Lars Holst Hansen: Moskusoksen (7 point)
  5. Billede nummer 3: Sneglen (6 point)
  6. Lars Holst Hansen: Nysgerrig polarræv (5 point)
  7. Palle Johansen: Øjet (4 point)
  8. Ole Kramer: Blåfugle i parring (3 point)
  9. Steen Brølling: Vinbjergsnegleøjet (2 point)
  10. Jesper Videbæk: Forår (1 point)

[nggallery id=53]

ARD’S TOP 3

1. Anders Schildt:

Jeg gav den allerede væk, inden jeg blev spurgt om at være gæstedommer. Havde Jacob Ehrbahn taget det billede var det kommet meget langt i Årets Pressefoto. Det er af det aller-, allerhøjeste niveau både i fortolkning af emnet og i udførelse. Et sindssygt smukt billede, som har alt hvad et ubergodt billede skal have: Historie og en udførelse som subtilt bekræfter historien.

 mor-44333a563dfefb69d1e2c04df4521f16e13f020b(600)Et sidste kys

 

2. Henrik Vind:

Suveræn udførelse. Øjet er som en mælstrøm man bliver suget ned i. Det eneste der trækker en líííílle smule ned (men tag det ikke for tungt, fordi du er med undtagelse af Anders Schildt, Palle Johansen og Palle Johansen i godt selskab) er den lidt for højrebens fortolkning af emnet og måske (men nu er jeg virkelig i gang med flueknepperi) softboksen i toppen af øjet.

butchie001psd-copy-77d9e30fe930d23c4186f5269ad84b93b49e3887(600)

Grøn træpython

3. Lis A:

Din blå anemone er meget smuk, men jeg synes der er lige lovlig meget hvid vignettering på. Dine røde sko fortæller til gengæld en historie! Eller rettere sagt: De vidner om en historie uden at fortælle den. På den anden side set, hvis der var en god historie havde du vel ikke taget kameraet frem på det tidspunkt 😀 Men jeg synes det er et dragende billede. Hélt sikkert en bedømmelse som mange ville bestride, men nu er det jo mig der bedømmer 😛

SONY DSC

Tæt på sengetid

ARD HAR STADIG MERE AT SIGE

Jesper Videbæk:

Pragtfuld billede med flot balance mellem det skarpe og det uskarpe, men der står en grashalm foran hovedmotivet. Kun dét holder billedet ude af top-3 for mig. 

spring-020591110cad01930f287fb5f0fc2ce2c4f42996(600)

Forår

Palle Johansen:

Palle Johansen og … Palle Johansen… øhhh, hey! Det er den samme person der har taget de to billeder! Nåh, Palle, det jeg ville sige er, at du også får gode point for at finde en ekstra dimension i emnet. Øjet scorer godt for mig, fordi den viser en familie igennem kvindens øje. Der er en historie. Ikke mindst om ham den irriterende husbond, som konstant render rund med sit kamera :))) Genkendelse!

903746_4975720305695_206997936_o-9e78134f68743c2a763885d0826d340cab5c4d2b(600)

Øjet

Julia Olsen:

Flot billede, så igen, tag det ikke for tungt, men lige præcist en blå ara – paradisets farvecircus – i sort-hvid? Hvorfor?

SONY DSC

Arapapegøjen

 

Peter Fjeldborg:

Haps! Fantastisk skørt billede. Lidt synd måske, at fuglen ikke også er skarp eller at fokus lå omvendt. Men nogle gange er der bare ikke tid, og det her synes at være et af de øjeblikke.

gustavs-skovspurv-129ef486f0ef3c718505567b0e3d8d22248982c5(600)

Frokost?

Jytte Kristensen (vanddråbe):

Meget, meget smukke farver. Helt tæt på, men jeg mangler lidt form.. tror jeg. Lidt svært at sige, hvad lige ville have givet det sidste pift! Jeg kan også godt lide stemningen i dit gennemkig igennem muren, men billedet synes ret hårdt bearbejdet, og det virker som om det ikke ville tåle mere forstørrelse end lige dette til nettet. Dit glasbillede kræver i mine øjne, at det er knivskarpt! (Glas, skarpt, du ved :D)

sigma

Vanddråber

Lars Holst Hansen (moskusoksen):

Dét var edderma’me tæt på!!! Det var for mig egentlig en delt tredjeplads med Lis A.’s røde sko.

_7007924-59701ac01098313219fe8888535644c077ef75a6(600)

Morgenånde

Ole Kramer (Blåfugle):

Det er et smukt billede, men jeg manglede ét eller andet og skulle tænke lidt over hvad det var. Jeg tror at udskæringen er lidt for lige-ud-af-landevejen. Måske lidt mere ’luft’ øverst til venstre? Jeg er en ”sucker for negative space”: Det negative rum – tomdelen af billedet som ikke gør andet end at give plads og modvægt til motivet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommersex?

Alice Sørensen:

Uha! Fik du sovet? Det minder mig om ét eller andet computerspil, hvor der kom knive ud af loftet :O Det er et interessant billede, fordi jeg kan godt se, hvad fik dig til at se, at der var et billede dér, men udførelsen kunne måske have været skarpere: Mere symmetri (tilskæring uden loftsvinduerne i venstre og højre side)? Mere vidvinkel og tættere på spidsen i midten?

trade-pa-chrlottenborg-fe2c2306388849c874731f81407ef905e0f87042(600)

Snorværk

Johnny Møller:

Kæft, hvor smukt og veludført. Men helt grundlæggende mangler jeg et motiv. Om det så bare havde været en fluelort på bladet.

shades-of-green-febfa5a4c3e633e8d9699683c43f5e48973411cf(600)

Shades og green

Til sidst: Makrofotograferne:

Pas lidt på med jeres blitzer! De skal ganske vist bruges, men prøv at holde dem af kameraet og prøv altid at finde balancen mellem det omgivende lys og det kunstigt oplyste. Det er svært, men givtigt!

 

ARDS BUD

Skal jeg også give mit eget bud? Jeg foreslår jo på Facebook til Brian, at konkurrencens emne skulle være Europæisk Hvidvinget Korsnæb og billedet skulle have været taget mellem den 6. og den 8. juni i alle år siden 2012. Men så ville jeg have tabt konkurrencen mod alle de andre indsendelser. Så jeg har forpligtet mig til vælge et billede fra den forløbne uge.

 

ARD

Så sidder man dér med sin 60.000 kroners 500mm i mosen og den forbandede musvåge vælger at flyve lige hen over hovedet på én :S Spildte penge, men hélt tæt på!

OG SÅ TIL VINDEREN!

Nå nu vil vi ikke trække spændeingen længere, vi er klar med en vinder. Der var ingen tvivl i dommerpanelet, og næsten enstemmigt faldt valget på Anders’ meget rørende billede

mor-44333a563dfefb69d1e2c04df4521f16e13f020b(600)

Meget rørende billede der går helt tæt på en af de sværeste situationer i livet.

Dommerpanelet var meget bevæget over din tolkning af temat “helt tæt på” – det var godt set, og vi føler os meget beærede over, at du ville dele denne situation med os.

Et stort tillykke til Anders – når vi modtager din adresse, er der en præmie på vej til dig!

Til alle de andre deltagere – Tak for jeres deltagelse, vi glæder os til at se flere af jeres billeder – måske allerede i dag i Læsernes Galleri!

Og stor tak til Ard for hans store arbejde!

Relateret indlæg

16 Kommentarer

Søren Skovsgaard maj 4, 2013 - 9:39 pm

Først og fremmest tillykke til Anders med vinderbilledet, som er et stærkt billede. Nok ikke lige billedet som man hænger over sofaen der hjemme, men i sin historie og sort/hvid lettere sløret fremstilling et fantastisk billede.
.
Dernæst fedt at Ard har givet sin kommentar til så mange af billederne. Ville gerne at vi kunne se hver af de andres dommers top 10 point givning, og gerne en kommentar til, om ikke alle i top 10, så kommentar til deres top 3. Måske vi kunne bruge det til at komme tættere på top 10 ved næste konkurrence 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 4, 2013 - 10:19 pm

Hej Søren..
.
Jeg ser lige på det, men mon ikke vi skulle kunne klare det…

Besvar
Ard Jongsma maj 5, 2013 - 6:30 pm

Søren, hvis man vil vinde en konkurrence skal man bare være med så mange gange man kan 🙂 og spørge andre hvad man skal indsende. Jeg har aldrig vundet en konkurrrence med et billede som jeg troede jeg ville vinde med, og har desværre vundet nogle af de bedste med billeder som min kone i sidste øjeblik pressede mig på at sende med fordi jeg ikke kunne beslutte mig om det sidste billede 🙂 (Årets musikfoto 2010 (http://gaffa.dk/photo10) for eksempel var ikke blevet indsendt hvis det ikke var for hende!)

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 6, 2013 - 8:01 pm

Hey Ard det vidste jeg da slet ikke – sejt og tillykke!!

Besvar
Lars Holst Hansen maj 4, 2013 - 9:55 pm

Tillykke til Anders! Det er velfortjent!
.
Ganske sjov at være med!
.
Jeg tilslutter mig Sørens forslag! Desuden savner jeg at kunne se flere af billederne der nævnes i Ards top ti.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 4, 2013 - 10:18 pm

Hej Lars..
.
Jeg skal se hvad jeg kan gøre… ligger lige galleriet ind i indlægget!
.
Vi ser lige på at få vores top 10 med ind…

Besvar
lis Andersen maj 4, 2013 - 10:32 pm

Tillykke til Anders! Smukt foto, og den rette vinder i mine øjne.
Tak til Ard for kommentar til billederne 🙂

Besvar
Johnny Kristensen maj 5, 2013 - 7:18 am

Tillykke til Anders ingen tvivl om at billedet er den rette vinder. Super oplæg /indlæg af Ard, det giver virkelig os læsere noget at arbejde videre med. Keep up the good work.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 6, 2013 - 8:00 pm

Vi skal prøve, og det er helt sikkert ikke sidste gang vi tager hjælpe dommere ibrug.
.

Besvar
Ard Jongsma maj 5, 2013 - 6:18 pm

Dem som takker, tak jer selv. det var mit alvor da jeg skrev at niveauet var fantastisk højt!.

Jeg har blot én lille rettelse Brian: Mit kommentar til Jyttes billede”vanddråbe” er rettet mod billede 59 – IKKE det med rosen! (Der er ligesom også pænt med form i i rosenbilledet 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 6, 2013 - 8:00 pm

Beklager Ard, min fejl, jeg skal nok lige se om jeg kan få det rettet.

Besvar
Johnny Møller maj 6, 2013 - 8:27 am

Der var vist ikke så meget tvivl om hvem vinderen skulle være – og fuldt fortjent! Et billede med masser af intensitet, der kommer HELT TÆT PÅ uden at gå FOR tæt på og som vækker en masse tanker og følelser! TILLYKKE til Anders…

Også fedt med Ard’s kommentarer. Tak for dem. Brugbar kritik kan vi alle bruge. Amatører såvel som proffer 🙂

Virkelig mange super flotte og inspirerende billeder på et rigtig højt niveau. FEDT!!

Besvar
Jesper Videbæk maj 6, 2013 - 5:32 pm

Tillykker og kondolencer i samme sætning virker noget mærkeligt, men her er det vist på sin plads. Da jeg først så Anders billede var jeg ikke i tvivl om, at det burde vinde. Min egen mor døde for over 20 år siden og det er stadig den mest følelsesprægede oplevelse jeg har haft. Billedet kunne nok vinde i andre og større konkurrencer, men det virker på en måde meget stærkere på sådan en “lille” blog som denne.
.
Stærkt, følelsesladet, sobert og i aller højeste grad, tæt på.
Tillykke.

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 6, 2013 - 8:07 pm

Well said – jeg er helt og aldeles enig – altså lige bortset fra “lille” vi er da verdens største blog der starter med f, slutter med a og har otomali i midten… Jeg kender ihvertfald ikke nogen større!

Besvar
anders schildt maj 13, 2013 - 10:35 pm

Hej alle! Tuuuusind tak for de mange rosende ord! Det var tilfældigt – vis FB – at jeg så denne konkurrence – og Fotomalia.dk
Det slog mig at mit billede ville være perfekt og ude af boxen i forhold til de andre fine billeder! Så jeg gjorde det. Billedet er 9 år gammelt, men det holder stadigvæk. Jeg har det vist på photopoints.com, og det fik mange, mange kommentarer. Ikke om billedets tekniske kvalitet, men om situationen, som er universel. Det var rørende, og hjalp mig gennem sorgen.
Billedet er taget med et Hasselblad på lang lukketid…jeg tog kun dette ene. (Hasselblad skramler ;-))
En speciel tak til Ard for de flotte kommentarer. Jeg er friskolelærer med fortid som fotografilærer på højskole, og har fotograferet i over 30 år. Og bliver ved!
Vh Anders Schildt

Besvar
Brian - fotomalia.dk maj 13, 2013 - 11:01 pm

Hej Anders – jeg var spændt på hvornår du ville kigge forbi.
.
Tak for lidt mere info, det er som sagt så mange gange tidligere et stærkt billede og en stærk historie.
.
Vi håber du vil lege med igen en anden dag..

Besvar

Smid en kommentar til os