Nikon-D800-vs-Nikon-D4

Så er der bestilt!

I går var jeg til Demo dag hos vores ynglings pusher Goecker, her kastede de to yderst kompetente herre Thomas og Simon fra Nikon lys på de to nye kameraer som Nikon har smidt på gaden i 2012 – Nu er jeg sikker i min sag, og faktisk har jeg allerede bestilt mit nye kamera!

 

Verdens sejeste kone!

Der var ingen tvivl om at Thomas og Simon havde styr på deres lort, og jeg tror man skal meget dybt ind ned i “den store bog” (manualen) for at finde et spørgsmål som de ikke kan svare på – det er altid en fornøjelse at sludre lidt med godtfolk der nørder på så højt et plan.

Nikon-D800-vs-Nikon-D4

Det er jo grimt at skulle vælge mellem to så fede ting, men, “there can be only one!”

Men faktisk var det hverken Thomas eller Simon der kom med det vindende argument for hvilket kamera jeg har valgt (altså D800 eller D4) – Nej åbenbaringen kom faktisk fra et meget uventet sted – Min kone…

Nu er min kone på ingen måde det man ville kalde nørdet i forhold til kamera, og  netop derfor kom det faktisk også lidt bag på mig da det blev hende der kom med fjeren på vægtskålen..

Det der gjorde udslaget var en udtalelse som min kone kom med, og nu citere jeg hende ordret! – “Altså skat, jeg vil bare lige sige at jeg på ingen måde kan tage dig seriøst med noget mindre end et D4 – grejet skal jo være i orden” – Okay, tror nok lige jeg så en anelse forundret ud efter den udmelding, men okay, nu har jeg bestilt!

Fuck nu kan jeg bare ikke vente til de kommer hjem – Nikon få så gang i den programmør der mangler at skrive de sidste koder til den firmware (det er eftersigende det vi venter på!)

Nikon Demo dag

Anyways… Jeg var jo til Nikon Demo dag igår – jeg skulle jo lige pille lidt ved de nye drenge (altså D4 og D800 – ikke Thomas og Simon), og eftersom Nikon har de eneste “prøve” modeller der er i landet var dette den eneste måde at komme i nærheden af dem, og jeg kan kun sige en ting!

HOLD NU KÆFT DE ER LÆKRE!

Faktisk har begge kameraer sine stærke sider, og som i sikkert har kunne fornemme, så havde jeg virkelig svært ved at vælge, for i virkeligheden er der kun en rigtig ting at gøre, og det er at eje begge to – men det er vel lidt crazy, eller hvad?

Nå jeg vil ikke skrive så meget mere om kameraerne, for det er svært at vurdere meget andet end at begge kameraer ligger rigtig godt i hånden, og ud fra de billeder som der blev vist frem (flot arbejde Casper) så levere de begge et fremragende resultat.

Et lille hygge billede fra præsentationen af D4 – 98 RAW billeder er hvad der er plads til i bufferen! Det da meget godt?

I morgen Onsdag er der Demo dag i Goecker på sjælland, så hvis du kommer fra den ende af landet og er lige så spændt på de nye kameraer så tag et smut forbi og tag et kig.

Du kan finde info om arrangementet lige her! (I bunden af siden)

Brian - fotomalia.dk

Brian arbejder til dagligt som fotograf i Randers Regnskov, og igennem dette arbejde kommer han vidt omkring i forhold til motiver. På en enkelt uge er det ikke unormalt at han har fotograferet alt fra parrende kongekobra og flyvende kæmpe flagermus til portrætter af børn, produkt billeder eller dele af dyrepassernes spændende hverdag

Du kan måske også lide

Testzonen: Fujifilm X-H1 – vil du leve uden?

Jeg er dybt forelsket i min kone!

Nikons nye Z-Serie kommer på gaden i september

Testzonen: Sony A7R III – Seriøs Sony Power

25 thoughts on “Så er der bestilt!”

  1. Ha ha, jeg må faktisk indrømme at jeg er en lille smule intimideret af de MEGET store filer…
   .
   Sidst jeg var på tur (Ecuador) havde jeg 14.000 billeder med hjem (det svare vel til 1,4TB data!)
   .
   Faktisk er ISO og fps den væsentligste faktor for mit valg..

   1. Tillykke med nyerhvervelsen, og et anerkendende nik herfra til din hustru.
    Jeg har en magen til, og de er guld værd.
    Men hør, 14000 billeder det er mange, og med dine gennemsnitlige 7 minutters redigeringstid pr. billede, og bare 8 timers koncentreret arbejde hver dag, ville det kun tage dig et helt år at færdiggøre. Og hvis man tænker tanken, at du faktisk kun arbejder 4 timer på det – fordi du skal bruge de resterende 4 timer til at skabe nye billeder med…
    Blev du nogensinde færdig med de 14000 🙂

    Mange hilsner, og med ønsket om at din ventetid må føles kort,
    kim

 1. Ingen tvivl om det er det rigtige valg. De totalt opblæste og ligegyldige pixels i D800 kan man ikke bruge til noget alligevel.

  En ting må jeg dog sige… vente tiden er ulidelig. Du sparker til nikon jeg sparker til canon, nu må de sgu se og komme i gang må de!!!

  1. Fuck jeg kan slet ikke holde det ud, jeg kan se at du allerede har ventet meget længe, det er bare ikke i orden!
   .
   Hvor svært kan det være at vente med at annoncere et nyt kamera til de er klar til at distribuere…
   .
   Men jeg må sige et jeg da trods alt er i den heldige lejer i denne omgang – 1Dx har da været annonceret ret længe har det ikke?

   1. Jo det må man sige – ikke lige hvad man kalder hurtig levering… men det er jo desværre ved at være en dårlige vane for både nikon og canon.

    så må vi se hvor stor mangel der er på dem når de begynder at leverer.

 2. Pingback: Nå man holder stand ….. :p | Fotograf Jakob Kjøllers Blog
 3. @Brian du har gjort min dag længere i dag, kommer til at tænkte grej hele dagen 😉
  @Theis nå det kommer til portrætter så har du ret, men stock er en anden sag, der vil de gerne have i min 24 mpix. 🙂

  1. Kjøller jeg beklager! – nu får du lige denne her så jeg lige kan prikke til dig igen!
   .
   Har du fået bestilt?
   .
   Køen bliver jo ikke kortere jo længere du venter, og da jeg snakkede med Goecker i går, var den allerede ved at være lang på D800!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *