Jungle studie

af Brian - fotomalia.dk

Igår var der en venlig læser der fik prikket til min dårlige samvittighed, derfor har jeg her over natten været et smut i Ecuador – Dette har kun pirret min allerede meget lystige rejselyst endnu mere, så tak for det Kim!

En hurtig registering

Det er jo et luksus problem, når man finder så mange fine dyr at man umuligt kan nå at fotografere dem alle sammen på “den kreative mode” – Det var jeg ude for sidst jeg var i Ecuador.

Min rejse-body Asser og jeg havde på en nat-tur fundet så mange fine dyr at det ville tage det meste af en dag, hvis jeg skulle fotografere dem så jeg fik kreative og lidt anderledes billeder af dem alle sammen, derfor valgte jeg de mindst spektakulære fra, for kun at lave registrerende billeder af dem.

En lille vaks snog, som ikke ligger stille i mere end 2sekunder, det kan godt sætte ens tålmodighed en del på prøve.

Nu står der ret sjælendt et færdigt fotostudie midt ude i regnskoven, derfor byggede jeg hurtigt mit eget så jeg på en hurtig og kontrolleret måde kunne lave nogle fornuftige registrerende billeder af alle de arter som jeg egentlig havde valgt “fra” – de dyr som jeg ville arbejde lidt mere med fotograferede jeg efterfølgende der hvor vi havde fundet dem.

Jeg tænkte at i sikkert ville syntes det var meget sjovt at se hvordan jeg løste denne opgave, og derfor lavede jeg en lille og meget ugennemtænkt video af mit opsæt!

Som i kan se så er det jo ikke det mest komplicerede opsæt, men jeg syntes at resultaterne er blevet fine i forhold til den tid jeg brugte på at tage billederne.

Opsætning og billedetagning!

Jeg vil tro at jeg har brugt måske 10min på at sætte mit lille junglestudie op, og herefter har jeg nok brugt mellem 3-7minutter per art.

Lig mærke til den måde lyset spiller i slangens skæl – det er da fedt!

Der er typisk to ting der kan være lidt af en udfordring ved at fotografer kryb på denne måde, det ene er at få dem til at se afslappede, men vågne og naturlige ud, mens de meget gerne må have det rigtige udtryk (tja jeg kan ikke rigtig forklare det bedre)

En meget lille trælevende salamander – et sjælendt syn, og et svært motiv, den er kun 4cm lang

Den anden udfordring, det er at sørge for at de ikke stikker af – sådan en lille orm kan nemt blive væk i en skovbund, og det kan være stort set umueligt at finde den igen, hvis den først har gemt sig! Derfor er det rigtig vigtigt at man forberede området omkring sit studie rigtig godt så der ikke ligger en masse blade som dyret kan gemme sig i.

Jeg brugte som i kan se i videoen, min PeliCase  som “bord”, det kan være rigtig rart lige at få dyret lidt op fra jorden, da dette gør det meget nemmere at fotografere dem i det rigtige perspektiv.

Denne lille padde har et fedt udtryk, og det er lige præsis et udtruk som dette jeg leder efter når jeg fotografere dyr – her har jeg valgt et at skyde frøen fra et lavere perspektiv end den selv, jeg har altså skudt frøen i frøperspektiv. Jeg syntes det får den til at se større ud, og dette er i mine øjne med til at underbygge det udtryk som frøen har

Jeg håber i syntes det var spændende at komme med mig på job, på en af de federe dage 😉

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Lars Holmgaard februar 15, 2012 - 9:18 am

Mums, hvor er det lækre billeder!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 15, 2012 - 10:52 pm

Mange tak Lars… Det var pænt af dig;-)

Besvar
Rene Albertsen februar 16, 2012 - 7:45 am

Haha! Skudt frøen i frøperspektiv! 😀

Rigtig flotte billeder også 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 16, 2012 - 8:29 am

Ha ha ha!! 🙂 Se det er go humor!

Besvar
Fotokonkurrence – Helt tæt på! | FotoMalia april 23, 2013 - 9:39 am

[…] skrevet om flere gange, blandt andet da jeg fotograferede Masai krigeren Ole, da jeg skrev om mit junglestudie og da jeg fotograferede fiskende indianere i […]

Besvar

Smid en kommentar til os