Fotografere hvad?

af Kasper - fotomalia.dk

Da jeg startede med at fotografere, var det faktisk på grund af mangel på en hobby der drev mig. Jeg arbejde på det tidspunkt sammen med Brian i Randers Regnskov og opdagede fotografering på den måde. Efter flere års grej-kamp mellem Brian og jeg, måtte jeg til sidst sande at Brian nok kom til at leve af det her, hvor jeg simpelthen ikke havde tålmodigheden – men jeg havde mest grej!! 😉

Selvom tålmodigheden ikke altid er der, nyder jeg stadig at tage billeder – men jeg skal have god tid og helst være sammen med andre som har samme grejfetish som mig selv.
Når jeg så endelig har tid og lyst, har jeg selvfølgelig ikke nogen plan – man burde skrive den slags ned efterhånden, men her i julen, var jeg så heldig at befinde mig i Norge, da inspirationen slog til – det er lidt bedre end at sidde i verdens fladeste land og så gå ud og fotografere græs der gror, med et makroobjektiv….. Brian..

Nå men jeg ville bare lige dele lidt af, hvad jeg og en kammerat fik ud af en nat i vinter-Norge, med en stak Ledlenser lommelygter, nogle pandelamper og en masse stjerne og selvfølgelig kanoner!


Dette motiv, er en tysk kanon som står på et gammelt fort i nærheden af Kristiansund. Det meget gule lys i baggrunden, er fra en by 50km derfra. Kanonen er oplyst med diverse dykkerlygter, lommelygter og pandelamper (ca. 6 stk. i alt)


Her er vi langt inde i skoven hvor månen står perfekt over fjeldet “Freikollen” i baggrunden. Kun naturligt lys. 17mm, ISO 200, 30 sek lukkertid.


Lillehammer på en diset vinternat. Jeg synes lyset på de lavthængende skyer var meget specielt. Med det blotte øje var natten kulsort, så dette var en overraskelse efter 30 sek lukkertid på høj iso.


Her er et jeg tog i Danmark, på højere ISO og kortere lukkertid.. Lidt kedeligt landskab.. Læg mærke til hvor mange lysbobler fra byer der er i baggrunden, dette kan man desværre ikke undgå i DK..

Nå men når jeg endelig puster støvet af mit Nikon D300, eller klikker væk fra “video mode” på min Nikon D7000, så er det den her slags jeg hygger mig med at fotografere.
Der er noget spændende ved at tage disse “lange lukkertids billeder”, for det tager lang tid før man ser resultatet og mange gange, vil man se ting som umiddelbart ikke var at se med det blotte øje.

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Mr Click Click februar 13, 2012 - 9:44 am

Fede billeder..

Jeg har lært en huske regl.. max 30sec hvis stjerne ikke kan rykke sig, minium 30min hvis man skal have starstrails.. jeg har kun få gange brugt 30min, men himlen bliver rigtig fed, da man kan se jordens rotation.

Det er desværre ikke ofte nok jeg leger med lange lukketider, men udnyttede ferien på Bornholm i sidste uge til at få nogle billeder fra Rønne havn, med Hurtigfærgen Villum Clasusen, is flager i havnen, næsten skyfrit og vindstille.. det er en helt andet motiv, når havnen er oplyst af nogle få lamper og måneskær.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 13, 2012 - 6:48 pm

Hej Kasper…
.
Jeg tror der er rigtig mange der som dig, nogle gange har lidt svært ved at finde motiverne, men tit tror jeg det handler om at se lidt anderledes på de ting vi i hverdagen tager for givet, og ser om der ikke er nogle historier der mangler at blive fortalt.
.
Hvor fantastisk flot verden ser ud når solen er gået ned er lige hvad jeg mener! – jeg er sikker på at der er mange der vil syntes det er irigtig spændende at se hvordan der ser ud uden for når de ligger og sover – og med et kamera kan man endda vise ting man ikke kan se normalt.
.
Dejligt at se at din kreativitet bare skal have lidt luft..

Besvar
Jesper Videbæk februar 13, 2012 - 8:04 pm

Flotte billeder Kasper.
Modsat dig går jeg ikke så meget op i grej. Jeg foretrækker ikke at skulle have en kassevogn fyldt med udstyr for at tage et billede. Keep it simple.
.
Men jeg deler din begejstring for langtidseksponeringer. De er noget ganske særligt. Jeg synes det er enormt fascinerende at man kan fremkalde ting man ikke kan se og få andre ting til at forsvinde. Det mest fascinerende er nok at man både kan have ting i stilstand og andre i bevægelse i et og samme billede. En lille film i ét frame. Genialt.

Besvar

Smid en kommentar til os