(QuipS) Info-knap

af Brian - fotomalia.dk

Er Info-knappen verdens mest oversete knap, eller er den faktisk mere bevendt end de fleste ved?

Vidste du for eksempel, at du kan ændre flere af de vigtigste menupunkter direkte fra “info-visningen”? 

Dette tager vi et kig på i dagens Quip!

 

INFO-VISNING

Med et let tryk på “info-knappen”, så får man på mit kamera et let og overskueligt view på de vigtigste indstillinger i kameraet – både lowtech indstillinger som “program”, “eksponering” og resterende billeder, men faktisk også mere avancerede som “auto-fokus valg”, “bracketing” “flash”, “picture style” “lysmåler-valg og meget meget mere.

Men infoskærmen giver faktisk også nem mulighed for, at ændre på nogle af de mere dybtliggende funktioner, direkte fra visningstilstanden!

 

Nikon-D4---back---Info-view

Som du kan se gemmer Info-knappen på… tja en masse info – men den kan mere end det!

 

Blot ved endnu et tryk på “Info-knappen” kan man ændre indstillinger, som normalt ligger begravet dybt, dybt nede i kameraets uendelige menupunkter – to tryk på “info-knappen” giver mulighed for at ændre indstillinger som “Shooting menu bank”, “Custom settings bank”, ISO støjreduction, støjreduction ved lang eksponering, og måske vigtigst af alt, hvilke funktioner dine programknapper skal råder over!

Nikon-D4Info-view-2

 

Med muligheden for at ændre “Shooting menu bank”, “Custom settings bank” og hvilke funktioner dine programmer knapper skal råder over, gemmer Info-knappen faktisk på rigtig meget brugbart!

Som du kan se, så er det nemt og hurtigt at finde frem til mange af de vigtigste funktioner bare ved hjælp af “info-knappen” – “Shooting menu bank” og “Custom settings bank” kommer jeg tilbage til i et senere Quip, men de gemmer faktisk også på en masse spændende muligheder!

OPSÆTNING

Denne funktion kræver ingen særlig opsætning!

 

SÅ ER DET OP TIL DIG

Så er bolden på din banehalvdel, og jeg glæder mig til at se, om du kan “oversætte” dagens Quip til dit kamera. Hvis opsætningen er den samme på din model, så smid også gerne lige en kommentar, så andre kan se, hvilke modeller har samme opsætning!

Hvis man lige skal skubbe lidt til Canon-folket – det kan et Canon kamera da ikke, kan det?

Husk der er street kredit på spil!

 

FÅ DIT QUIP PÅ FOTOMALIA

Hvis du har en funktion, som du tænker kunne blive til et godt Quip, eller hvis der er en funktion i dit kamera, som du godt gad, at vi skulle lave et Quip om, så send os en mail, og så kan det være, at vi smider dit Quip op allerede i næste uge!

Du kan maile til os lige her!

 

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Lars Holst Hansen november 13, 2013 - 10:43 pm

Hej Brian, på min D4 har info knappen været meget overset. Jeg har brugt det en del på et nyligt indkøbt D3200 som jeg skulle bruge til fotofældefangst. Menu systemet var lidt anderledes så jeg brugte smutvejen til de vigtigste indstillinger. Det kunne da være at man skulle overveje at begynde at bruge det på det “store” kamera også!

Besvar

Smid en kommentar til os