(QuipS) Formater skidtet i en flyvende fart

af Brian - fotomalia.dk

Hvordan ryder du dine kort når du har overført dine billeder – jeg gør det altid i kameraet, så jeg er sikker på at kortet er formateret som det skal. Og det er jo faktisk top nemt og hurtigt at gøre..

Lad os tage et Quip!

 

DOBBELT TRYK & VUPTI

På de fleste Nikon kameraer (i  hvertfald fra D7xxx og op) kan man med et dobbelt tryk på to bestemte knapper formatere hukommelseskortet, uden at skulle bøvle med kringlede menuer.

D4_50_1.4_top

Jeg kan bedst lide at formatere mine kort i kameraet – på denne måde ved jeg at kortet er formateret helt rigtigt for kameraet – at formatere på denne måde er blevet en del af mit workflow, og jeg ved derfor (som regel) når billederne er lagt ind på computeren.

 

På mit D4 holder man bare “delete” og “mode” knapperne nede i tre sekunder (til “FOR” blinker i top displayet), så slipper man knapperne og trykker dem ned en gang til – så formateres valgte hukommelseskort.

Hvis dit kamera har mere end en kortplads, så kan du vælge den ønskede ved at dreje det bagerste kommandohjul – du kan se hvilket kort der formateres i displayet!

 

OPSÆTNING

Denne Quip kræver ingen særlig opsætning.

 

SÅ ER DET OP TIL DIG!

Så er bolden på din banehalvdel, og jeg glæder mig til at se om du kan “oversætte” dagens Quip til dit kamera. Hvis opsætningen er den samme på din model, så smid også gerne lige en kommentar så andre kan se hvilke modeller har samme opsætning!

Hvis man lige skal skubbe lidt til Canon folket – det kan et Canon kamera da ikke, kan det?

Husk der er Street kredit på spil!

 

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Søren Skovsgaard august 27, 2013 - 1:01 pm

Hep, det gælder det samme for både D700 og D300.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 27, 2013 - 3:38 pm

Så kom der sørme lige to gange street til Søren.. Godt gået makker…

Besvar
Johnny Møller august 27, 2013 - 3:40 pm

Det er da et tip der kan bruges. Kendte slet ikke til funktionen og det fungerer, som Søren også skriver, også på d300s.
To år med d300s og så kender man ikke engang til den funktion – og der er sikkert en hel masse andre jeg heller ved en disse om 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 27, 2013 - 7:25 pm

Takker 😉
.
jeg syntes din D300s tæller til en omgang street credit..
.
Så må vi se om jeg kan finde flere Quips som du ikke kender i fremtiden..

Besvar
Jesper Videbæk september 1, 2013 - 9:51 am

Tror ikke Canon har den slags genveje.
Jeg hat sat funktionen i “Min menu” og det fungerer nemt og hurtigt.

Måske en ide til en Quips.
Hvad har du i din i “Min menu” ?
Men det har Nokin måske ikke?

Besvar
Søren Skovsgaard september 1, 2013 - 11:47 am

Jeg ved ikke hvad Nokin har, men Nikon har også en “Min menu” 🙂

Besvar
(QuipS) Slet en dato: FotoMalia december 18, 2014 - 12:36 pm

[…] Men husk at formattere kortet en gang imellem, det gør det meget nemmere for kameraet, når den skal gemme dine pletskud. Hvis du vil formatere på en nem måde, så tjek dette Quip  […]

Besvar

Smid en kommentar til os