Et lille projekt – Bladskærermyre

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har lige for tiden gang i et lille foto/video projekt med vores dejlige bladskæremyre i regnskoven.

Tag et kig og se lidt billeder!

SMÅT MEN GODT?

Det er faktisk ikke et særligt omfattende projekt, men jeg har trods alt hygget mig rigtig meget med det, for det har været dejligt at bruge lidt tid på at nørde med et af mine absolut ynglings motiver. Hvad projektet går ud på, det må i lige vente lidt med at finde ud af, men jeg lover i nok skal få det at se.

Nå jeg ville egentlig bare lige dele et par billeder – med et lille håb om at nogen vil smide en lille kommentar.

Hvilket et er din favorit?

_D4A6030

(A) – Myrene sidder aldrig stille, og man skulle næsten tro at de arbejdede på akkord. Jeg har arbejdet med at lave silhuet billeder, da jeg syntes myrene gør sig rigtig godt på denne grafiske måde.

_D4A6164

(B) – Man kunne nemt forenledes til at tro at den var en doven myre der tog den nemme vej hjem, men den lillemyre på bladet, er faktisk en vigtig udkigsmyre, der holder øje med snyltehveps. Snyltehvepsen ligger æg på arbejdermyrens hovede, og dens larver bore sig, når de klækker ind i myrens hovede for at æde dens hjerne. Bladskæremyrene er ikke så vilde med disse snyltehvepse, og har derfor “ansat” “opsynsmænd” . Her et lidt mere traditionelt billede, hvor der også er lys på blade og myre.

_D4A7396

(C) – En lidt mere stille stund, måske er der frokost – tilbage til silhuetten. 

_D4A7401

(D) – Her har vi fire forskellige myre på et billede – arbejder, soldat, spejder og ikke mindst udkigsmyre.

Tja det var lidt billeder, jeg håber du vil lege med!

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Dorthe Jensen august 26, 2013 - 9:58 pm

Nøj, de er flotte!! Spændende små dyr!
Jeg kan bedst lide det første og det sidste.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 26, 2013 - 10:22 pm

Mange tak..
.
og tak for din kommentar

Besvar
Mikkel Christensen august 27, 2013 - 6:20 am

Flotte billeder, jeg synes de små “bæster” er ret så svære at tage gode billeder af !

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 27, 2013 - 3:37 pm

Hej Mikkel..
.
Ja de kræver lige lidt tid at blive bekendt med, men der er mange gode muligheder i dem..
.
Tak for kommentaren

Besvar
Søren Skovsgaard august 27, 2013 - 5:58 pm

Dejlige billeder, og også et motiv der står på min ønskeseddel, og som jeg forsøgte mig lidt med sidst jeg var i regnskoven, men havde svært ved at få sat lys mod baggrunden bag myrene (var svært at komme til, når man ikke er daglig vant i regnskoven, men måske jeg kan få lidt hint til gode steder at fange dem eller sætte lyset, næste gang vi ses).
.
Jeg synes billede 4 er det bedste, hvor silhuetten står skarpt mod den dejlige rolige grønne baggrund. Kiggede også længe på billede 1, hvor jeg specielt godt kunne lide den skrå linje i “bakken” de skal op ad, men selvom der er lidt mere struktur i baggrunden så bliver den lidt forstyrrende plus at myrerene ikke helt er i silhuet, men en mellemting.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 27, 2013 - 7:29 pm

Tak for kommentaren, og jeg skal (hvis jeg er på job) nok give et lille hint – mod at jeg må låne din kanon selvfølgelig..

Besvar
Så er der video: FotoMalia november 4, 2013 - 4:54 pm

[…] Jeg håber du kunne lide videoen, og hvis du gerne vil se lidt af billederne, så kan du finde dem her  […]

Besvar
helle sofie februar 5, 2016 - 5:39 pm

Jeg kan bedst lide det første billede. Det giver en “drama-effekt”, med den skrå kant + dybde til billedet, at der kommer en sort flade ind i billedet. Det giver på en måde mere “kant” til silhouetterne.
Jeg kan rigtig godt lide silhuteffekten.
Det andet billede og også smukt – og enkelt i sit udtryk, hvilket jeg godt kan lide, men sammen med de andre – falder det lidt ud. Fordi de er mere “dramatiske”. Historien er fantastisk – tak for den – myrer er altså et fascinerende insekt.

Besvar

Smid en kommentar til os